Na vsebino

Dogaja se ...

Odgovor svetniku GPS Mateju Hebarju na objave na Facebook profilu glede financiranja radia Prlek

01 mar

Ke je bila na 1. redni seji Sveta zavoda dne 25.2.2021 obravnavana tudi točka razno, na kateri so svetniki izpostavili zavajajočo objavo na Facebook profilu Mateja Hebarja, sem po zadolžitvi predsednika sveta g. Andreja Kosija, pripravil javni odgovor, v katerem sem pojasnil obveznosti Občin ustanoviteljic pri izvajanju javne službe informiranja javnosti in deleže finančnih sredstev, ki jih v Zavodu za informiranje Ormož ustvarimo poleg dotacij Občin ustanoviteljic, s katerimi je omogočena izvedba sprejete programske sheme za delovanje javnega radijskega programa radia Prlek.

Spoštljiv pozdrav! 

Peter Kirič,

direktor in odgovorni urednik

ODGOVOR:

 

 • Tehnična in druga pomoč 21. 04. 2021 11:08
  Ob 11.15 je posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP poletela v Majšperk, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Majšperk so zavarovali kraj pristanka helikopterja na igrišču v Majšperku ter nudili pomoč reševalcem pri transportu.
 • Prometna nesreča 21. 04. 2021 06:46
  Ob 6.46 je v naselju Police v občini Gornja Radgona osebno vozilo zdrsnilo s ceste in se prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in rešili iz vozila nepoškodovano osebo.
 • Prometno poročilo, četrtek 22.april 2021 ob 12:41

  Zaradi prometne nesreče je oviranprometje na štajerskiavtocesti med Framom in SlivnicoprotiMariboru, nastaja zastoj, 2,5 kilometra.

  Zastoj tovornih vozilje pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 2 kilometra.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Zaradi del bo oddanes pa do 26. aprila zaprta glavna cestaNovo mesto - Metlika, medHrastjem pri Jugorju in Dolnjim Suhorjem. Obvoz bo po cesti Jugorje - Semič - Črnomelj - Metlika v obe smeri.

  Predor Karavanke:
  - Do petka, 23. aprila, bo promet vsako noč med 20. in 5. uro urejen izmenično enosmerno. Predviden čas čakanja na prosto smer vožnje bo 30 minut.
  - Predor občasno kratkotrajno zapirajo zaradi miniranja v drugi predorski cevi.

  Dela na ljubljanski vzhodni obvoznici:
  - Obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta. Do 2. maja bo promet med razcepom Zadobrova in Bizovikom potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je tudi uvoz Ljubljana vzhod, z Zaloške ceste proti Zadobrovi.
  - Zaradi obnove predora Golovecpromet poteka skozi eno predorsko cev dvosmerno. V obe smeri je prepovedan promet za vsa vozila, z največjo dovoljeno maso nad 3,5 t.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 17.04.2021
RADIOaktivnih11 - 20.04.2021