Na vsebino

Aktualno

Komemoracije ob dnevu spomina na mrtve

22 okt

Komemoracije ob dnevu spomina na mrtve, so danes (petek) tradicionalno potekale na Kogu, v Ivanjkovcih, pri Miklavžu pri Ormožu in v Središču ob Dravi, so sporočili iz Združenja borcev za vrednote NOB Ormož. Položili so vence, cvetje in prižgali sveče, učenci so pripravili tudi kulturni program. Člani združenja so učence osnovnih šol nagovorili in obudili spomin na žrtve njihovih sokrajanov in tudi neznanih talcev. Pri Miklavžu so učenci prisluhnili pretresljivim spominom ukradenega otroka, Ivice Lah. V Središču ob Dravi pa so učenci s svojimi razredniki k spomeniku letos ponovno položili cvetlične aranžmaje, ki so jih sami izdelali. Pri Svetem Tomažu so prisluhnili šolski radijski oddaji. V drugih krajevnih skupnostih se bodo spominu žrtvam druge svetovne vojne poklonili prihodnji petek, so še dodali.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:38

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.