Na vsebino

Aktualno

Aktivnosti v času krompirjevih počitnic

27 okt

V času jesenskih počitnic v organizacijah in društvih pripravljajo različne aktivnosti. Na našem območju Center za družine Ormož nudi jesensko varstvo otrok, v Konjeniškem društvu Središče ob Dravi pa pripravljajo konjeniške halloween delavnice. Počitnikarje smo v tem tednu obiskali tudi mi. Kaj so nam povedali v Centru za družine Ormož, boste lahko slišali v oddaji Male nogice v soboto, 6. novembra, v Središču ob Dravi, v konjeniškem društvu pa v soboto, 13. novembra. Nekaj pa tudi v rubrikah aktualno in Lokalnem utripu.

V tem tednu, v času jesenskih počitnic Konjeniško društvo Središče ob Dravi, pripravlja konjeniške halloween delavnice. Otroci imajo najprej ustvarjalne delavnice na tematiko noči čarovnic in konjev, nato pa sledi tudi jahanje v maneži. V soboto se bodo zamaskirali in se po Središču ob Dravi zapeljali s kočijo. Danes (sreda) smo jih obiskali tudi mi. Kaj so nam povedali v rubrikah aktualno in Lokalnem utripu, podrobna reportaža pa tudi v oddaji Male nogice, v soboto, 13. novembra.

V času jesenskih počitnic Center za družine Ormož pripravlja jesenske aktivnosti in brezplačno varstvo otrok, predvsem učencev prve triade. Vsi dnevi so polno zasedeni. Poudarek je predvsem na spontani igri in preživljanju časa na prostem, saj so to še vseeno počitnice. Po kosilu pa vsak dan pripravijo delavnice. Izdelovali so ladjice iz papirja, Center za družine okrasili z jesensko dekoracijo, obiskali so Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, v petek pa se bodo pridružili delavnici barvanja kamenčkov za 1. november v Mladinskem centru. Kaj so nam povedali ob našem obisku, boste slišali v soboto, 6. novembra v oddaji Male nogice in rubrikah aktualno ter Lokalnem utripu. 

 

 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 16:11
  Ob 16.14 je v naselju Gorišnica zagorel osebni avtomobil. Gasilci PGD Gorišnica so goreče vozilo pogasili in ga odstranili po opravljenem pregledu kraja dogodka s strani pristojne službe.
 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 15:54
  Ob 16.05 je na Slovenski ulici v Murski Soboti prišlo do dimniškega požara v večstanovanjski stavbi. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota. Pregledali so objekt in dimnik.
 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 15:14
  Ob 15.16 so v naselju Jiršovci v občini Destrnik zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Destrnik in PGD Desenci, ki so objekt varovali dokler saja niso zgorele, dimnik očistili in pregledali ostale prostore v objektu.
 • Tehnična in druga pomoč 30. 11. 2021 09:38
  Ob 9.38 je v Lackovi ulici na Ptuju oseba padla v stanovanjski hiši in se ni mogla sama dvigniti. Na pomoč so prispeli Gasilci PGD Ptuj, vstopili v stanovanje in onemogli osebi nudili pomoč.
 • Prometno poročilo, torek 30.november 2021 ob 21:26

  Vreme

  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.
  - Zaprta je cesta Volče - Solarji.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Dela

  Zaradi del na avstrijski strani predora Karavanke, bo do 17. decembra, vsak teden od ponedeljka od 11. ure, do petka do 15. ure, promet skozi predor potekal izmenično enosmerno. Med vikendi bo promet potekal nemoteno.

  Zaprta je cesta Javornik - Gorje,v Podkočni pri mostu čez Savo Dolinko, do predvidoma sobote do 17. ure. V času popolne zapore je dovoljen obvoz po avtocesti tudi za vozila brez vinjete, vendar samo med priključkoma Lesce in Jesenice zahod.

  Na primorski avtocesti je zaprt priključek Črni Kalv obe smeri.

  Na dolenjski avtocesti je zaprt priključek Obrežjeproti Hrvaški.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.11.2021
RADIOaktivnih11 - 30.11.2021