Na vsebino

Aktualno

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so v zaostali tekmi 6. kroga lige NLB premagali Slovenj Gradec s 31:25 (17:11).

28 okt

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so po evropskih obveznostih, opravljenih z odliko, vknjižili še pomembno zmago v domačem prvenstvu. V šestem krogu Lige NLB so sinoči (sreda) v domači dvorani Hardek na krilih vratarja Alena Skledarja, ki je zbral 18 obramb in Tilna Kosija ki je nasprotnikovo mrežo zatresel kar desetkrat, premagali goste iz Slovenj Gradca z rezultatom 31:25.

Vinarji, ki so se v soboto uvrstili v tretji krog evropskega pokala, so uspešno opravili s prvo od dveh zaostalih tekem v Ligi NLB. Po vsega eni zmagi s petih obračunov so tokrat v domači dvorani Hardek suvereno premagali ekipo Slovenj Gradca in se povzpeli na deveto mesto prvenstvene lestvice s štirimi točkami.
Rokometaši Jeruzalema Ormoža so obračun bolje odprli in povedli s 4:1. V 7. minuti je zadel Kosi. Kljub temu, da so gostje zaigrali bolje in se približali na zadetek zaostanka, sta dva hitra zadetka za vodstvo domačih z 9:6, v 17. minuti je zadel Gašper Hebar, gostujočega stratega Ivana Vajdla prisilila v minuto odmora. Po njej se razmerje moči ni spremenilo, še več, domača zasedba je po vodstvu 12:9 dosegla še štiri zaporedne gole; za 16:9 je v 27. minuti zadel Teo Šulek in si priigrala lepo prednost. Ta je ob polčasu znašala šest zadetkov (17:11). V drugem polčasu so domači, ob spodbujanju navijačev, le še nadzorovali dogajanje na igrišču, tekmeca ves čas držali na varni razdalji ter dvoboj zaključili z enako prednostjo kot ob polčasu. Srečanje se je končalo z 31:25.
To je bila šele prva domača zmaga Vinarjev v letošnjem državnem prvenstvu. Blaž Fergola.
Pri domačih je bil neustavljiv predvsem Tilen Kosi, ki je sedem od skupno desetih golov dosegel v prvem polčasu. Pri gostih sta po pet golov dosegla Rok Cvetko in Teo Jezernik.
Ormožani bodo v osmem krogu v soboto ob 19h30 gostili ekipo aktualnih državnih prvakov; Gorenja iz Velenja, Obeta se dvoboj ekip, ki sta še edini slovenski ekipi v evropskih tekmovanjih.
Bele zastave Ormožani proti Gorenju ne bodo izobesili.

 

 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 16:11
  Ob 16.14 je v naselju Gorišnica zagorel osebni avtomobil. Gasilci PGD Gorišnica so goreče vozilo pogasili in ga odstranili po opravljenem pregledu kraja dogodka s strani pristojne službe.
 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 15:54
  Ob 16.05 je na Slovenski ulici v Murski Soboti prišlo do dimniškega požara v večstanovanjski stavbi. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota. Pregledali so objekt in dimnik.
 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 15:14
  Ob 15.16 so v naselju Jiršovci v občini Destrnik zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Destrnik in PGD Desenci, ki so objekt varovali dokler saja niso zgorele, dimnik očistili in pregledali ostale prostore v objektu.
 • Tehnična in druga pomoč 30. 11. 2021 09:38
  Ob 9.38 je v Lackovi ulici na Ptuju oseba padla v stanovanjski hiši in se ni mogla sama dvigniti. Na pomoč so prispeli Gasilci PGD Ptuj, vstopili v stanovanje in onemogli osebi nudili pomoč.
 • Prometno poročilo, torek 30.november 2021 ob 22:18

  Vreme

  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.
  - Zaprta je cesta Volče - Solarji.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Dela

  Zaradi del na avstrijski strani predora Karavanke, bo do 17. decembra, vsak teden od ponedeljka od 11. ure, do petka do 15. ure, promet skozi predor potekal izmenično enosmerno. Med vikendi bo promet potekal nemoteno.

  Zaprta je cesta Javornik - Gorje,v Podkočni pri mostu čez Savo Dolinko, do predvidoma sobote do 17. ure. V času popolne zapore je dovoljen obvoz po avtocesti tudi za vozila brez vinjete, vendar samo med priključkoma Lesce in Jesenice zahod.

  Na primorski avtocesti je zaprt priključek Črni Kalv obe smeri.

  Na dolenjski avtocesti je zaprt priključek Obrežjeproti Hrvaški.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.11.2021
RADIOaktivnih11 - 30.11.2021