Aktualno

Štajerska varda in njej sorodne skupine v občini Ormož nezaželene

06 jul

Ormoški občinski svetniki so na zadnji seji sprejeli, da so Štajerska varda in njej sorodne skupine v občini nezaželene. Do tovrstnega sklepa je prišlo, ker se je v začetku junija zgodil incident v kampu Templarjevo posestvo v občini Ormož, ko so člani Šiškove varde nadlegovali lastnika kampa, hodili po njegovi posesti in ga neresnično obtoževali, da tihotapi nelegalne migrante, ter mu grozili, da ga bodo opazovali. Na pobudo društva in nestrankarske svetniške skupine Gradimo prihodnost skupaj (GPS) so svetniki enoglasno glasovali za tovrstni sklep. Nato pa so prejeli s strani varde številne grožnje, zmerjanja in obtoževanja. Uniformiranci so z napisom »slo varda« uničili krajevno tablo v Mihovcih pri Veliki Nedelji, nekatere površine so porisali z grafiti, bili fizično prisotni v Ormožu in legitimirali francoskega turista. Člani varde so po izglasovanem sklepu začeli nadlegovati tudi svetnike, predvsem po družbenih omrežjih, češ da skrivajo ilegalne prebežnike, "da je glavni vir dohodka Ormožanov tihotapljenje ljudi", je za 24ur.com povedal član GPS Vid Voršič. Občane je GPS na Facebooku pozval, da ostanejo mirni in dostojni ter s tem pustijo državnim organom, da opravljajo svoje delo.

 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 14:33
  Ob 14.36 je v kraju Koračice, občina Sveti Tomaž, drevo padlo na cestišče in oviralo promet. Gasilci PGD Koračice so zavarovali kraj dogodka, razžagali in odstranili drevo ter počistili cestišče.
 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 13:53
  Ob 13.53 so lastniki stanovanjske hiše v Markišavcih, občina Murska Sobota, opazili, da se jim v kleti nabira voda. Gasilci PGD Markišavci so izčrpali okoli 50 kubičnih metrov vode. Za izlitje vode naj bi bil kriv počen vodovodni števec.
 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 10.avgust 2020 ob 03:39

  Predor Karavanke v smeri Avstrije občasno zapirajo zaradi kontrole na avstrijski strani, nastaja zastoj.

  Čakalna dobaje na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Dela na avtocestah:
  - Na dolenjski avtocestimed priključkoma Drnovo in Čatež, kjer promet poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno, bo predvidoma v ponedeljek in torek popolna zapora počivališča Čatež.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt uvoz Vogrsko proti Italiji.
  - Na pomurski avtocestista zaprta izvoz in uvoz Lipovci iz smeri Lendave proti Mariboru. Med Mursko Soboto in Lipovci je zaprta polovica avtoceste, promet poteka po drugi polovici dvosmerno.
  - Na ljubljanski vzhodni obvoznicipoteka prenova predora Golovec.Skozi predor je prepovedan promet za vsa vozila nad 3,5 t v obe smeri.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 08.08.2020
RADIOaktivnih11 - 04.08.2020