Na vsebino

Aktualno

Žegen velikonočnih dobrot na Kogu

02 apr

Na velikonočno soboto bo na Kogu potekal blagoslov oziroma žegen velikonočnih jedi malo drugače, in sicer po naslednjem urniku: Ob 10.uri bo preko FB strani društva Antonovanje na Kogu, potekal prenos obredov in žegnanje jedi, ki ga bo vodil p. Peter Pučnik. Ob 10.45 bo izpred cerkve po vasi krenila kočija z g. župnikom, s spremljevalci konjeniki in gasilskim vozilom, proti Gomili in naprej po vaseh mimo posameznih verskih obeležij. Na FB Antonovanje na Kogu je objavljen zemljevid in natančen načrt poti. https://www.facebook.com/photo?fbid=3972791616116728&set=a.621182297944360

Za blagoslov jedi se postavite z žegnom ob cesto, upoštevajte omejitve glede združevanja ljudi in nošenje maske. 

Blagoslov velikonočnih jedi s kočijo na Kogu je namenjen vsem ob poti, tudi krajanom drugih vasi, ki se lahko pripeljete z avtom in ob upoštevanju omejitev združevanja najdete svoj prostor ob poti. Gasilsko vozilo bo naznanlo prihod kočije z župnikom, za njim sledi kočija z župnikom, ki bo žegnal jedi. 

 • Požar, eksplozija 22. 04. 2021 13:15
  MURSKA SOBOTA
 • Tehnična in druga pomoč 21. 04. 2021 11:08
  Ob 11.15 je posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP poletela v Majšperk, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Majšperk so zavarovali kraj pristanka helikopterja na igrišču v Majšperku ter nudili pomoč reševalcem pri transportu.
 • Prometna nesreča 21. 04. 2021 06:46
  Ob 6.46 je v naselju Police v občini Gornja Radgona osebno vozilo zdrsnilo s ceste in se prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in rešili iz vozila nepoškodovano osebo.
 • Prometno poročilo, četrtek 22.april 2021 ob 13:32

  Zaradi prometne nesreče je oviranpromet na štajerskiavtocesti med Framom in SlivnicoprotiMariboru.

  Naštajerski avtocesti je med Slivnico inŠentiljem proti Avstriji zaprt počasni pas zaradi okvare vozila.

  Zastoj je na štajerski avtocesti pri Domžalah proti Mariboru zaradi del.

  Zastoj tovornih vozilje pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 2 kilometra.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Zaradi del bo oddanes pa do 26. aprila zaprta glavna cestaNovo mesto - Metlika, medHrastjem pri Jugorju in Dolnjim Suhorjem. Obvoz bo po cesti Jugorje - Semič - Črnomelj - Metlika v obe smeri.

  Predor Karavanke:
  - Do petka, 23. aprila, bo promet vsako noč med 20. in 5. uro urejen izmenično enosmerno. Predviden čas čakanja na prosto smer vožnje bo 30 minut.
  - Predor občasno kratkotrajno zapirajo zaradi miniranja v drugi predorski cevi.

  Dela na ljubljanski vzhodni obvoznici:
  - Obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta. Do 2. maja bo promet med razcepom Zadobrova in Bizovikom potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je tudi uvoz Ljubljana vzhod, z Zaloške ceste proti Zadobrovi.
  - Zaradi obnove predora Golovecpromet poteka skozi eno predorsko cev dvosmerno. V obe smeri je prepovedan promet za vsa vozila, z največjo dovoljeno maso nad 3,5 t.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 17.04.2021
RADIOaktivnih11 - 20.04.2021