Na vsebino

Aktualno

Poizvedovanje zainteresiranosti učencev in dijakov za samotestiranje na covid-19

08 apr

Po prvih poizvedovanjih je na OŠ Središče ob Dravi za samotestiranje na novi koronavirus zainteresiranih 10 % učenk in učencev tretjega triletja, so za naš radio povedali na osnovni šoli. Na OŠ Ormož pa zaenkrat podatkov o tem ne dajejo, še enkrat pa poudarjajo, da je to poizvedovanje bilo zaenkrat namenjeno le povpraševanju, če so za to zainteresirani ali ne in odločitev za učence še ni končna.

Na Gimnaziji Ormož je zainteresiranost za samotestiranje na novi koronavirus, med vsemi dijaki 10 in pol odstotna, so navedli za naš radio. Dodali so še, da je od tega delež zainteresiranosti samo med maturanti, ki bi se na novi koronavirus samotestirali 40%, kar nakazuje na željo maturantov po vrnitvi v šolske klopi. Več informacij o podatkih za samotestiranje na ormoškem pa v prihodnjih dneh v informativnem programu Radia Prlek.

 • Tehnična in druga pomoč 21. 04. 2021 11:08
  Ob 11.15 je posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP poletela v Majšperk, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Majšperk so zavarovali kraj pristanka helikopterja na igrišču v Majšperku ter nudili pomoč reševalcem pri transportu.
 • Prometna nesreča 21. 04. 2021 06:46
  Ob 6.46 je v naselju Police v občini Gornja Radgona osebno vozilo zdrsnilo s ceste in se prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in rešili iz vozila nepoškodovano osebo.
 • Prometno poročilo, četrtek 22.april 2021 ob 13:00

  Zaradi prometne nesreče je oviranprometje na štajerskiavtocesti med Framom in SlivnicoprotiMariboru, nastaja zastoj, 2 kilometra.

  Zastoj tovornih vozilje pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 2 kilometra.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Zaradi del bo oddanes pa do 26. aprila zaprta glavna cestaNovo mesto - Metlika, medHrastjem pri Jugorju in Dolnjim Suhorjem. Obvoz bo po cesti Jugorje - Semič - Črnomelj - Metlika v obe smeri.

  Predor Karavanke:
  - Do petka, 23. aprila, bo promet vsako noč med 20. in 5. uro urejen izmenično enosmerno. Predviden čas čakanja na prosto smer vožnje bo 30 minut.
  - Predor občasno kratkotrajno zapirajo zaradi miniranja v drugi predorski cevi.

  Dela na ljubljanski vzhodni obvoznici:
  - Obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta. Do 2. maja bo promet med razcepom Zadobrova in Bizovikom potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je tudi uvoz Ljubljana vzhod, z Zaloške ceste proti Zadobrovi.
  - Zaradi obnove predora Golovecpromet poteka skozi eno predorsko cev dvosmerno. V obe smeri je prepovedan promet za vsa vozila, z največjo dovoljeno maso nad 3,5 t.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 17.04.2021
RADIOaktivnih11 - 20.04.2021