Na vsebino

Aktualno

Neznana snov v pitni vodi v občini Sveti Jurij ob Ščavnici in Cerkvenjak

08 apr

Javno podjetje Prlekija je včeraj (sreda) občane naselij Sovjak, Kraljevci in Grabonoš vrh v občinah Sveti Jurij ob Ščavnici in Cerkvenjak obvestilo o domnevnem onesnaženju pitne vode z neznano lahkohlapno snovjo. Voda iz pipe ni primerna za uživanje, lahko pa se uporablja za osebno higieno in gospodinjska opravila. Za kakšno domnevno zdravju škodljivo snov v vodi gre ni znano. Vodo v plastenkah bodo delili danes med 16. do 20. uro pri gasilskem domu v Sovjaku, v občini Sveti Jurij ob Ščavnici. Danes naj bi bili znani tudi rezultati analiz vode.

 • Tehnična in druga pomoč 21. 04. 2021 11:08
  Ob 11.15 je posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP poletela v Majšperk, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Majšperk so zavarovali kraj pristanka helikopterja na igrišču v Majšperku ter nudili pomoč reševalcem pri transportu.
 • Prometna nesreča 21. 04. 2021 06:46
  Ob 6.46 je v naselju Police v občini Gornja Radgona osebno vozilo zdrsnilo s ceste in se prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in rešili iz vozila nepoškodovano osebo.
 • Prometno poročilo, četrtek 22.april 2021 ob 12:41

  Zaradi prometne nesreče je oviranprometje na štajerskiavtocesti med Framom in SlivnicoprotiMariboru, nastaja zastoj, 2,5 kilometra.

  Zastoj tovornih vozilje pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 2 kilometra.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Zaradi del bo oddanes pa do 26. aprila zaprta glavna cestaNovo mesto - Metlika, medHrastjem pri Jugorju in Dolnjim Suhorjem. Obvoz bo po cesti Jugorje - Semič - Črnomelj - Metlika v obe smeri.

  Predor Karavanke:
  - Do petka, 23. aprila, bo promet vsako noč med 20. in 5. uro urejen izmenično enosmerno. Predviden čas čakanja na prosto smer vožnje bo 30 minut.
  - Predor občasno kratkotrajno zapirajo zaradi miniranja v drugi predorski cevi.

  Dela na ljubljanski vzhodni obvoznici:
  - Obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta. Do 2. maja bo promet med razcepom Zadobrova in Bizovikom potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je tudi uvoz Ljubljana vzhod, z Zaloške ceste proti Zadobrovi.
  - Zaradi obnove predora Golovecpromet poteka skozi eno predorsko cev dvosmerno. V obe smeri je prepovedan promet za vsa vozila, z največjo dovoljeno maso nad 3,5 t.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 17.04.2021
RADIOaktivnih11 - 20.04.2021