Na vsebino

Aktualno

Interesenti za prostore Safila v Ormožu

04 maj

Iz podjetja Carthago iz Odrancev so potrdili, da se zanimajo za prostore podjetja Safilo iz Ormoža, ki junija zapira svojo proizvodnjo. Direktorica, Sandra Županec, je za naš radio povedala, da s strategijo, ki predvideva nadaljnjo rast in razvoj skupine, preučujejo različne možnosti širitve. Nepričakovano se je pojavila priložnost za to načrtovano rast v neposredni bližini, na lokaciji v Ormožu, ki je od Odrancev oddaljen 30 km. Dodala je še, da trenutno preverjajo ustreznost lokacije. Pred dokončno odločitvijo, po besedah direktorice, želijo temeljito analizirati vse bistvene okvirne pogoje, ki bi zagotovili predvideno rast skupine v prihodnje. Poklicali smo tudi župana, Danijela Vrbnjaka, ki pa zaenkrat informacij še ne more komentirati. Pravi, da bo končna odločitev znana v roku dveh tednov.

 • Prometna nesreča 14. 05. 2021 19:40
  Ob 19.49 je na cesti Podgrad–Lutverci, občina Apače, osebno vozilo zapeljalo s ceste in pristalo na strehi v potoku. Pri tem se je voznik poškodoval. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč ponesrečencu iz vozila in ga oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Gornja Radgona, dvignili vozilo iz potoka, očistili kraj dogodka ter nudili pomoč policiji.
 • Prometno poročilo, sobota 15.maj 2021 ob 01:12

  Na štajerski avtocestije zaradi okvare vozila promet oviran med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru.

  Cesta Rimske Toplice - Jurklošter je zaprta zaradi padanja kamenja na cestišče pri Lipnem Dolu.

  Zaradi del bo v soboto, 15. maja, med 2. in 24. uro, na dolenjski avtocesti zaprt priključek Trebnje zahodv obe smeri. Obvoz bo urejen preko priključka Trebnje vzhod.

  Popolne zapore zaradi del:
  - Mejni prehod Sečovlje bo zaradi obnove zaprt do 31. maja. Obvoz je preko mejnega prehoda Dragonja.
  - Regionalna cesta Podbrezje - Zvirče, pri Podbrezjah bo zaprta predvidoma do 27. maja. Obvoz je po gorenjski avtocesti med priključkoma Naklo in Brezje, tudi za vozila brez vinjete.

  Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta in obnova predora Golovec.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 08.05.2021
RADIOaktivnih11 - 11.05.2021