Na vsebino

Aktualno

Podjetje Panasonic prejelo pomemben certifikat neodvisnega raziskovalnega inštituta Passive House Institute (PHI).

31 maj

Podjetje Panasonic, ki je v letu 2018 praznovalo 100-letnico delovanja, je prejelo  pomemben certifikat neodvisnega raziskovalnega inštituta Passive House Institute (PHI). Visoko učinkovite komponente »All-in-One Compact« in »Bi-Bloc« toplotne črpalke Aquarea ter prezračevalne enote za rekuperacijo toplote  ustrezajo  visokim zahtevam za učinkovito rabo energije.  PHI je neodvisen raziskovalni inštitut, ki je imel ključno vlogo pri razvoju koncepta pasivne hiše, ki velja za stavbo, ki je »resnično energetsko učinkovita, udobna in hkrati cenovno dostopna«. Je edini mednarodno priznan energijski standard v gradbeništvu, ki temelji na zmogljivosti. Pasivna hiša  je prostovoljni standard za energetsko učinkovitost stavbe, ki zmanjšuje ekološki odtis stavbe. Rezultat so zgradbe z ultra nizko porabo energije, ki potrebujejo malo energije za ogrevanje ali hlajenje prostorov.

 • Prometna nesreča 26. 05. 2022 16:35
  Ob 16.37 je v naselju Koračice, občina Ormož, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča v obcestni jarek. Gasilci PGD Ormož so na vozilu odklopili akumulator, nudili pomoč policiji ter počistili cestišče. Poškodovanih v nesreči ni bilo.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 05. 2022 12:11
  Ob 12.15 so gasilci PGD Murska Sobota odprli vrata stanovanjske hiše v Rankovcih, občina Tišina, v kateri sta bili dve onemogli starejši osebi.
 • Požar, eksplozija 26. 05. 2022 09:48
  Ob 9.50 je v Črenšovcih zaradi kratkega stika na električni napeljavi zagorel bager. Pred prihodom gasilcev PGD Črenšovci je lastik omejil požar, gasilci pa so požar pogasili, odklopili akumulator in z termovizijsko kamero pregledali delovni stroj.
 • Prometno poročilo, četrtek 26.maj 2022 ob 23:02

  Delo na cesti

  Na primorski avtocesti bo do 24. junija zaradi gradnje obvoznice na Vrhniki zaprt izvoz Vrhnikaiz smeri Kopra. Obvoz je preko priključka Logatec.

  Lenart - Gornja Radgona, pri Spodnjih Žerjavcih zaprta do 8. junija.

  Zaprta cesta Žiče - Slovenske Konjice, v Žičah do 31. maja.

  Prireditve

  V petek, 27. maja, bo kolesarska prireditev na cesti Učja - Kobarid - Livek. Več.