Na vsebino

Aktualno

Strelsko društvo Kovinar Ormož

13 sep

Minulo soboto so člani Strelskega društva (SD) Kovinar Ormož nastopili na 30. državnem prvenstvu z zračnim orožjem za mlade v Ljubljani. Prvenstvo jim je prineslo pet medalj, od tega tudi tri zlate. Naslov državnih prvakov so osvojili: pri deklicah Olivia Vočanec z izenačenim državnim rekordom, Rok Škorjanec pri starejših dečkih in starejši dečki v ekipni konkurenci. Ekipo so sestavljali Rok Škorjanec, Lukas Vočanec in Timotej Boj. Naslova državnega podprvaka se je v kadetski konkurenci razveselil Nino Benjamin Kovačec. Pri kadetinjah je bila Eva Petek tretja.

V Ljubljani je minulo nedeljo potekalo še 4. državno prvenstvo mešanih parov z zračnim orožjem. V članski konkurenci sta se izkazala člana SD Kovinar Ormož Urška Kuharič in Jan Šumak, ki sta se v finale uvrstila kot zmagovalca kvalifikacij. Tam sta se z nasprotnikoma SD I. Pohorskega bataljona Ruše pomerila v streljanju za prvo mesto in postala nova državna prvaka mešanih parov! Boju za medaljo smo bili priča tudi v mladinski konkurenci, kjer sta Eva Petek in Benjamin Nino Kovačec streljala za tretje mesto. Napet finale se je končal v prid strelcema iz Strelskega društva Kisovec; Eva in Nino sta svoj prvi finale zaključila na 4. mestu.

 • Prometna nesreča 21. 09. 2021 13:29
  Ob 13.29 je v naselju Borovci v občini Markovci prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, dve osebi s tehničnim posegom rešili iz vozila, izklopili akumulatorje, očistili iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč poškodovanim. Dve poškodovani osebi so reševalci NMP pripeljali na zdravljenje v UKC Maribor.
 • Prometno poročilo, sreda 22.september 2021 ob 05:10

  Dela

  Na primorski avtocesti med priključkoma Senožeče in Divača so začeli s pripravljalnimi deli za sanacijo viadukta Gabrk. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri.

  Na gorenjski avtocesti bo promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno v noči na četrtek in petek, med 20. in 5. uro.

  Na primorski avtocesti je na priključku Vrhnikazaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta izvoz in uvoz Sežana zahod iz smeri Italije proti Gabrku.

  Na cesti Domžale - Kamnik bo popolna zapora med 23. in 29. septembrom v Domžalah, med Karantansko in Ljubljansko cesto. Obvoz bo po Ljubljanski in Rojski cesti.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 18.9.2021
RADIOaktivnih11 - 21.09.2021