Na vsebino

Aktualno

Trajnostno energetsko-podnebni načrt v Občini Ormož

28 sep

Lokalna energetska agentura (LEA) SP. Podravje bo za Občino Ormož izdelala SECAP oziroma Trajnostno energetsko-podnebni načrt, katerega namen je zmanjševanje toplogrednih plinov in podnebnih sprememb. Do 2030 naj bi se ti zmanjšali za 40 odstotkov. V sklopu tega se v Občini Ormož že izvajajo energetske sanacije, prehod na trajnostno mobilnost in razsvetljava, ki s soglasji mora ustrezati sodobnim standardom. Ormoška občina je že bila deležna posledic podnebnih sprememb, ki so se pokazale kot neurja, zato bodo priskrbeli tudi dodatno oprema za zaščito in reševanje. Izdelava omenjenega načrta bo za občino brezplačna, pogoj pa je sodelovanje župana v Konvenciji županov, kar so svetniki na zadnji, 22. redni seji tudi sprejeli.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:38

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.