Na vsebino

Aktualno

Včerajšnje močno neurje

30 sep

Včeraj v poznih popoldanskih urah se je nad državo razbesnelo neurje z močnimi nalivi, vmes je padala tudi toča. V slabi uri je padla velika količina dežja, jaški ob tem niso utegnili požirati vode, posledično je prišlo do poplavljanja cest ter s tem tudi kleti in garaž hiš. Gasilci so imeli čez noč veliko dela, saj so potekale številne intervencije, predvsem črpanja vode iz poplavljenih kleti. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je močno neurje na našem območju zajelo predvsem občino Ljutomer. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, PGD Gresovščak, PGD Radomerje in PGD Spodnji Kamenščak, ki so prečrpali meteorno vodo iz petnajstih kletnih prostorov in štirih garaž ter očistili eno cestišče. Portal Prlekija-on net poroča o črpanju vode iz kleti na Ormoški cesti, v Ulici dr. Franca Kovačiča, Ulici Ante Trstenjaka, Prešernovi ulici, Cesti I. Slovenskega tabora, Ulici Rajh Nade, Ulici ob progi, Ulici bratov Pihlar, Ulici Janka Ribiča, zalilo je tudi osnovno šolo v Cezanjevcih, na Spodnjem Kamenščaku pa je del lokalne ceste bil neprevozen zaradi nanosa gramoza.

 

Neurje je zajelo tudi Prekmurje, gasilci PGD Rogašovci so iz drvarnice in kuhinje prečrpali vodo, v občini Cankova je strela udarila v drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Gerlinci. Meteorna voda je zalila kletne prostore OŠ Puconci in dve stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Vaneča, Gorica in PGD Puconci.

Gasilci PGD Murska Sobota in PGD Pušča so prečrpali vodo iz več stanovanjskih objektov. PGD Pušča je tudi sanirala streho stanovanjske hiše. Gasilci PGD Beltinci so prečrpali meteorno vodo iz štirih stanovanjskih objektov. V Odrancih je bilo v neurju močno poškodovano ostrešje stanovanjske hiše. PGD Odranci so streho pokrili s folijo. Obveščena je Civilna zaščita občine Odranci. Gasilci PGD Lendava so prečrpali vodo iz kletnih prostorov DOŠ 1 in v Dolgi vasi odmašili kanalete in očistili garažo stanovanjskega objekta.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 21:24

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.