Na vsebino

Aktualno

Skupaj ostanimo aktivni

01 okt

V Centru starejših občanov Ormož, trenutno preko Lokalne akcijske skupine UE Ormož s partnerjem socialnim podjetjem Zeniac izvajajo projekt z naslovom Skupaj ostanimo aktivni, je povedala direktorica CSO, Janja Jurkovič. Skupaj z Društvom Spominčica so že izvedli predavanja in druga izobraževanja, v drugem delovnem sklopu pa so izvedli različne družabne in športne aktivnosti, tudi telovadbo, priskrbeli pa bodo tudi kombi vozilo, s katerim bodo starostnike iz lokalnega okolja pripeljali v Center na različne aktivnosti in telovadna orodja. V sklopu tega so izvedli tudi lončarsko akademijo. Izvedli bodo tudi anketo med starostniki, kjer bodo izvedeli kaj so starostniki želijo, pogrešajo, ali si želijo medgeneracijsko sodelovanje ipd. Partner Zeniac pa izvaja pomoč na domu z električnim vozilom. Projekt traja do 30. septembra prihodnjega leta.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 22:25

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Ovire

  Na gorenjski avtocesti med priključkoma Podtabor in Naklo srna ovira promet. Vozite previdno.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.