Na vsebino

Aktualno

Padel kolesar v Koračicah

05 okt

Včeraj (pon) okoli 18.25 je 14-letni mladoletnik kolesaril po regionalni cesti, izven naselja Koračice. Kolesaril je po klancu navzdol, iz smeri Sv. Tomaža in zavijal za smer Ormož. Ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo, ni zvozil levega nepreglednega ovinka, zaradi česar je zapeljal na travnati klanec in trčil v obcestni jarek (kanalete). O tam ga je odbilo na lokalno cesto, kjer je na bankini padel in hudo telesno poškodovan obležal. Med vožnjo je uporabljal kolesarsko čelado. Z reševalnim vozilom so ga najprej prepeljali v SB Ptuj, nato pa v UKC Maribor. Po zadnjih podatkih kolesar ni v smrtni nevarnosti. Policisti so odredili izvedeniški pregled njegovega kolesa. Po zaključku preiskave bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo, če ne bodo ugotovljena drugačna dejstva, pa bodo zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 22:36

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.