Na vsebino

Aktualno

Teden otroka na OŠ Ormož

07 okt

Ta teden obeležujemo Teden otroka. Na OŠ Ormož so ga v začetku tedna obeležili s kulturnim dnem, na tematiko Naša šola skozi čas in orientacijskim pohodom. Danes (četrtek) je za učence od 1.-5. razreda potekal tehnični dan, na tematiko Robotike, za učence od 6.-9. pa naravoslovni dan, Moja poklicna prihodnost. Pri robotiki so učenci izdelovali robote iz lego kock in robotske roke, jih programirali in gradili mostove ter druge konstrukcije. Učenci od 6.-9. razreda so spoznavali svoje kompetence in lastnosti, ugotavljali svoje poklicne želje, spoznavali poklice svojih staršev, ogledali so si tudi primere dobrih praks podjetij v lokalnem okolju. Obiskali so jih tudi policisti in vojaki, ki so jim predstavili svoj poklic. Kaj so nam učenci povedali ob današnjem obisku, boste slišali v informativnih oddajah na Radiu Prlek. Jutri (petek) sledi Kulturni dan, ob 120-letnici šole, ki ga bodo zvečer ob 18ih obeležili tudi s proslavo. Podrobneje o aktivnosti ob Tednu otroka na OŠ Ormož, pa v oddajah Male nogice, 16. in 23. oktobra.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 22:36

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.