Na vsebino

Aktualno

Rekonstrukcija in nadgradnja obstoječe čistilne naprave v Ormožu se nadaljuje

07 okt

Rekonstrukcija in nadgradnja obstoječe čistilne naprave v Ormožu se nadaljuje. Trenutno poteka prenova bazena za odpadno blato. Po izpraznitvi bazena, kjer se je kopičilo odpadno blato skozi desetletja, se je pokazala dejanska slika, ki jo mora v načrte vključiti projektant, ki bo prenovil načrte glede na dejansko stanje. Del betonskega bazena je zaradi novejše tehnologije, ki bo uporabljena, bil odstranjen skupaj z armaturo. Dela potekajo nemoteno, bo pa zaradi vseh dodatnih del, ki jih zahteva prenova bazenov, v katero bo vgrajena vsa na tehnološka oprema, čas gradnje zagotovo daljši. Vsi na novo zgrajeno objekti so bili dokončani v rokih in sledijo časovnici izgradnje. Čistilna naprava, čeprav brez usedalnika odpadnega blata, še vedno deluje v okvirjih monitoringa, ki zagotavlja dovolj očiščene odpadne vode trenutno delujoče čistilne naprave. Po izvedbi vseh del bo prenovljena čistilna naprava v poskusnem obratovanju najmanj šest in največ devet mesecev.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:16

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Na ljubljanski severni obvoznici med priključkoma Savlje in Bežigrad v smeri Zadobrove, zaprt vozni pas.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Opozorila

  Na gorenjski avtocesti je zaprt predor Karavanke v smeri Ljubljane, zaradi izrednega prevoza.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.