Na vsebino

Aktualno

Vitrina meseca

08 okt

Letos so se v Pokrajinskem muzeju Ptuj Ormož, enoti Ormož pridružili Evropskim dnevom konservatorstva-restavratorstva z Vitrino meseca in razstavo plakatov. Razstavljeni so plakati s strokovnih srečanj konservatorjev-restavratorjev. Predstavljajo delo konservatorke-restavratorke, ki dela v ateljeju za keramiko, steklo in kamen. Zraven je postavljena vitrina s predmeti, orodjem in materialom, ki ga restavratorka uporablja pri svojem delu. V tem tednu je v dopoldanskih urah tudi možen ogled delavnice za obiskovalce. Na ogled je v vhodni avli grajske pristave Ormož, do konca meseca oktobra v odpiralnem času muzeja, od 9. do 17. ure in v soboto od 9. do 15. ure.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:38

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.