Na vsebino

Aktualno

Poslanec Jani Ivanuša Hojsu o pretiranem nadzoru policistov v Ormožu

12 okt

Portal Ptujinfo poroča o tem, da je poslanec Jani Ivanuša je na seji državnega zbora, ki je potekala 20. septembra, notranjega ministra Aleša Hojsa povprašal o pretiranem nadzoru policistov v Ormožu. Minister Hojs je poslancu Ivanuši postregel s statistiko prometnih nesreč, kjer je omenil, da je bilo kar dvajset odstotkov nesreč na ormoškem območju zaradi alkohola, kar je več od slovenskega povprečja. Ivanuša je na seji dodal, da ormoški policisti kontrolirajo tudi traktoriste  na njivah in njihovo opremljenost in tako dalje in tako dalje.« Po njegovih besedah se domačini bojijo, da so nadzori pretirani in vplivajo na kvaliteto življenja domačinov. Hojs je odgovoril, da če se le da, občane skušajo zgolj opozarjati, ampak potem je evidenca pomanjkljiva, so še zapisali na portalu Ptujinfo.

 • Tehnična in druga pomoč 20. 10. 2021 09:04
  Ob 9.19 je v Vrazovi ulici, občina Murska Sobota, zaradi počene vodovodne cevi pričelo zalivati kleti bližnjih hiš. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, ki so iz kleti hiš izčrpali vodo.
 • Prometna nesreča 19. 10. 2021 23:36
  Ob 23.36 sta v kraju Ključarovci pri Ljutomeru, občina Križevci, trčili osebni vozili. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Ljutomer so pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe, razsvetljevali kraj dogodka, počistili cestišče ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljutomer.
 • Prometno poročilo, sreda 20.oktober 2021 ob 10:05

  Ovire

  Zaradi odprave posledic prometne nesreče v Mariboru, v križišču Ptujske in Tržaške ceste,do nadaljnjega nebododelujoči semaforji. Možniso zastoji.

  Na podravskiavtocesti predpriključkom Marjeta proti Mariboru, okvara tovornega vozila.

  Vreme

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost. Previdno!

  Zastoji

  Zastoj pred delovno zaporo je na dolenjski avtocesti pred priključkom Šmarje Sap proti Novemu mestu, približno 1 kilometer in pol.

  Občasno na cesti Strunjan - Izola zaradi del.

  Mejni prehodi

  Čakalne dobe: Gruškovje, Obrežje.

  Dela

  Na štajerski avtocesti bo do jutri, 21. 10., zaprt uvoz v krožišče Pesnica iz smeri Avstrije. V tem vikendu pa je predvidena popolna zapora krožišča, od sobote, 23. 10., od 5. ure do nedelje, 24. 10., do 14. ure.

  Cesta Begunje - Tržičbo pri Slatni zaprta v soboto, 23. 10. in nedeljo, 24. 10., med 7. in 17. uro.

  V noči na četrtek, 21. 10., bo med 23. in 4. uro, na škofjeloški obvoznici zaprt predor Sten, v obe smeri.

  Na primorski avtocesti zaprti priključki:
  - Sežana vzhod proti Ljubljani;
  - Kastelec v obe smeri.

  Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

  Na dolenjski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Hrvaški zaprt priključek Obrežje, Mokrice.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 16.10.2021
RADIOaktivnih11 - 19.10.2021