Lokalni utrip

Na 14. redni seji so svetnice in svetniki obravnavali poročilo medobčinskega redarstva. Robert Brkič je predstavil poročilo za leto 2019, svetniki so imeli tudi pri tej točki veliko vprašanj, pobud in predlogov za rešitev problematike parkiranja predvsem pri Zdravstvenem domu Ormož. Svetnik Emil Trstenjak:
Svetnice in svetniki so obravnavali tudi letno poročilo o izvajanju gospodarske…
Svetniki občine Ormož so na svoji 14. redni seji sprejeli sklep, da je Štajerska varda v občini Ormož nezaželena. Občina Ormož je tako prva v Sloveniji, ki je objavila takšen sklep. Prispevek Petra Kiriča.
Ormož je v sredo 1. julija obiskala evropska poslanka Tanja Fajon. Prispevek Petra Kiriča.
Kulturno, turistično…
14. redna seja, ki je bila prekinjena, je postregla tudi z obravnavo rebalansa proračuna občine Ormož za leto 2020. Prispevek je pripravil Peter Kirič.
Župan občine Središče Jurij Borko je včeraj (1. julija) v sejni sobi občine z direktorjem Cestnega podjetja Ptuj, Martinom Turkom, podpisal pogodbo za izvedbo gradbenih del za modernizacijo ceste v…
Ormož je danes obiskala evropska poslanka in predsednica SD Tanja Fajon, ki se je odločila članom stranke in simpatizerjem predstaviti ter približati na terenu. Med drugim je dejala, da je ni strah volitev, pa naj bodo te predčasne ali redne. Dobro pozna evropsko politiko, želi pa si tudi, da se stranka približa ljudem na terenu, da jih bo tako lažje…
Na 14. redni seji so se včeraj (ponedeljek) sestali svetnice in svetniki ormoškega občinskega sveta. Na dnevnem redu je bilo po dopolnitvi 18 točk. A se je ustavilo pri 15. točki, tik pred podajanjem soglasja k imenovanju novega direktorja javnega Zavoda za turizem, kulturo in šport občine Ormož, Andreja Vršiča, ki ga je izbral svet zavoda. Sejo je spremljal Peter…
 • Prometno poročilo, ponedeljek 6.julij 2020 ob 14:40

  Predor Karavanke proti Sloveniji občasno zapirajo zaradi kontrole in zastoja.

  Zastoj zaradi deljena štajerski avtocesti pred Slovensko Bistrico jug proti Mariboru, 1,5 km.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Dragonja, Obrežje in Gruškovje.

  Dela:
  - Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka prenova predoraGolovec.Skozi predor je prepovedan promet za vsa vozila nad 3,5 t v obe smeri. V času prometnih konic so možni zastoji.
  - V nočeh s torka na sredo in s srede na četrtek bo med 20. in 5. uro zjutraj promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno. Čakalna doba bo približno pol ure.
  - Cesta Poljčane - Majšperk je v Pečkah zaprta, do 8. 7. 2020. Obvoz je urejen.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 04.07.2020
RADIOaktivnih11 - 30.06.020