Na vsebino

Lokalni utrip

Na zbirnem centru komunalnih odpadkov na Dobravi je dovoz na zbirni center nekoliko otežen, saj potekajo gradbena dela izgradnje novega ločevalnega zbirnega centra. Da bi izvedeli več, smo v studio radia Prlek povabili Ludvika Hriberška, vodjo ravnanja z odpadki pri Komunalnem podjetju Ormož.
V krajevni skupnosti Miklavž pri Ormožu zaključujejo prenovo kulturne dvorane. V petkovem…
Javna razvojna agencija Občine Ormož, ki jo od septembra naprej vodi novi direktor, Matej Rogač, je v sredo (23. septembra) v Domu kulture Ormož pripravila predstavitev aktualnih razpisov iz obstoječe finančne perspektive 2014–2020, novega mehanizma za okrevanje in odpornost ter prihodnje finančne perspektive 2021–2027. K pogovoru smo povabili direktorja JARE, Mateja Rogača.
Nov način…
Svetovalec Javne razvojne agencije občine Ormož Zlatko Zadravec je predstavil peti javni poziv evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, tokrat gre za krepitev razvoja dopolnilnih dejavnosti na kmetijah.
Štajerska gospodarska zbornica pripravlja jutri (v petek, 25. septembra) podelitev priznanj za najboljše inovacije podravske regije 2020. Podelitev bo ob 12. uri v veliki predavalnici Višje strokovne…
Čeprav je bilo minulo šolsko leto zelo drugačno, so številne slovenske osnovne šole dokazale, da je kolesarska varnost otrok nadvse pomembna. OŠ Ivanjkovci je ena izmed šol, ki se je v sklopu programa Varno na kolesu izredno izkazala in si prislužila glavno nagrado razpisa, ki je bil namenjen učencem od 1. do 9. razreda. Glavno nagrado je v sodelovanju z…
Jesenska opravila so v polnem zamahu. Med najpomembnejše opravilo v našem okolišu trenutno sodi spravilo grozdja in koruze. Kako je z njunim odkupom, je Peter Kirič povprašal direktorja Kmetijske zadruge Ptuj, Branka Valenka.
Dravske elektrarne Maribor (DEM) bodo v nedeljo začele z nižanjem vodostaja na Ptujskem jezeru zaradi sanacije poškodovanih asfaltnih oblog v omenjenem…
 • Prometno poročilo, nedelja 27.september 2020 ob 06:14

  Na štajerski avtocesti je promet oviran zaradi okvare vozila med Dramljami in Pletovarji proti Mariboru.

  Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, vozite previdno.

  Danes bo med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Dela na avtocestah:
  - Zaradi nujnih del bo do 19. ure, na štajerski avtocestizaprt priključek Slovenska Bistrica sever, izvoz in uvoz, proti Mariboru.
  - Na gorenjski avtocestimed priključkoma Brezje in Kranj zahod promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih. Vozniki, ki želijo avtocesto zapustiti na Podtaboru ali Naklem proti Ljubljani, se morajo razvrstiti na desni pas. Do ponedeljka, 5. 10., bo zaprt priključek Podtabor proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključkov Brezje in Naklo.
  - Na pomurski avtocestije zaprt priključek Lipovci proti Lendavi, izvoz in uvoz.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt priključek Vogrsko, izvoz in uvoz, proti Vrtojbi, Italiji.

  Dela na ostalih cestah:
  - Mejni prehod Središče ob Dravi bo zaprt za ves promet zaradi vzdrževalnih del na železniškem prehodu do 28. 9. predvidoma do 18. ure. Obvoz za osebna vozila bo preko mejnega prehoda Ormož, za tovorna vozila pa preko mejnega prehoda Zavrč.
  - Cesta Lenart - Jurovski Dol bo v Jurovskem Dolu zaprta predvidoma do 19. 10. 2020.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 26.09.2020
RADIOaktivnih11 - 22.09.2020