Lokalni utrip

V ponedeljek se začne nadaljevanje pouka v šolah za učence 4. in 5. razredov Osnovnih šol. Več boste izvedeli v nadaljevanju.
13. redna seja občinskega sveta je v razpravah po posameznih točkah zahtevala veliko vprašanj svetnikov in odgovorov župana in občinske uprave.
Na ponedeljkovi seji občinskega sveta je bilo veliko polemik pri sedmi točki, kjer so svetniki izrazili svoje pomisleke k realizaciji proračuna za leto 2019. Župan je pojasnjeval posamezne postavke, ki so jih izpostavili svetniki.
Pri sprejemanju zaključnega računa za leto 2019 je bilo največ porabljenega časa pri razpravi.
Iz ormoške knjižnice so sporočili,…
V ponedeljek, 25. maja, so se na 13. redni seji sestali svetnice in svetniki Občinskega sveta Ormož. Seja se je začela ob 16. uri v prostorih OŠ Ormož, v šolski jedilnici. Na dnevnem redu je bilo 20 točk, kar je pomenilo, da seja ne bo končala v predvidenem času po poslovniku, to je v 4 urah. Tokratna seja je postregla…
Na občinski seji so se po dolgem času sestali tudi ormoški svetniki. 13. seja je včeraj (ponedeljek) potekala v šolski jedilnici OŠ Ormož. Sejo je spremljal Peter Kirič.
V prostorih Občine Ormož in na spletni strani www.ormoz.si je do 29. maja javno razgrnjen dopolnjeni osnutek sprememb in dopolnitev občinskega podrobnega prostorskega načrta za…
Na občinski seji so se po dolgem času sestali tudi ormoški svetniki. 13. seja, ki se je začela ob 16. uri, tokrat zaradi varnostne razdalje poteka v šolski jedilnici OŠ Ormož. Na dnevnem redu je 20 točk. Svetniki bodo obravnavali zaključni račun Občine Ormož za leto 2019, predlog odloka o porabi proračunske rezerve za leto 2020 v hitrem postopku, predlog…
 • Prometna nesreča 29. 05. 2020 16:12
  Ob 16.12 je v Veščici, občina Razkrižje, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in pristal v obcestnem jarku. Gasilci PGD Ljutomer so s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika iz vozila in ga predali reševalcem NMP Ljutomer, ki so ga odpeljali v SB Murska Sobota. Gasilci so očistili cestišče in pomagali avtovleki pri odstranitvi vozila.
 • Požar, eksplozija 29. 05. 2020 15:01
  Ob 15.01 je pri naselju Banovci v občini Veržej zagorel majhen kup sena na površini okoli pet kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Banovci.
 • Prometno poročilo, sobota 30.maj 2020 ob 01:27

  Zaradi povečanega prometa iz Avstrije v Slovenijo občasno zapirajo predor Karavanke proti Sloveniji. Zastoja je 5 km.

  Dela:
  - Zaprt je izvoz Podtaborna gorenjski avtocesti iz smeri Jesenic proti Tržiču. Obvoz je možen preko priključkov Brezje in Naklo. Zaradi posebne tehnologije preplastitve, na vozišču ostajajo zrna. Držite se varnostne razdalje in omejitev, saj vam sicer lahko poškodujejo vozilo. Posebej previdni naj bodo motoristi.
  - Na dolenjski avtocestimed priključkoma Trebnje zahod - vzhod promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste.
  - Prenova predoraGolovec.
  - Do 11. 6. 2020 bo zaprta cesta Štanjel - Manče, v Večkotih in Čehovinih. Obvoz: Kobdilj - Štorje - Senožeče - Razdrto - Podnanos - Manče in obratno.

  Še to nedeljo, 31. 5. 2020,ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t. Več na povezavi.

  Ves ta konec tedna in v ponedeljek pričakujemo zastoje tovornih vozil in čakanje na meji z Avstrijo, na prehodih Šentilj in Karavanke.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 23.05.2020
RADIOaktivnih11 - 26.05.2020