Na vsebino

Lokalni utrip

Včeraj (torek) je potekala novinarska konferenca, v okviru projekta Rekonstrukcija in nadgradnja čistilne naprave Ormož. Predstavljena je bila naložba, vrednost in cilji projekta, ki bo dokončan do konca leta 2021. Več v prispevkih v programu Radia Prlek.
Na 19. redni seji, ki je potekala v ponedeljek 19. aprila, so občinske svetnice in…
Danes (torek) je potekala novinarska konferenca, v okviru projekta Rekonstrukcija in nadgradnja čistilne naprave Ormož. Medijem je bila predstavljena naložba, vrednost in cilji projekta, ki bo dokončan do konca leta 2021. Na novinarski konferenci so sodelovali župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak, Višji svetovalec za razvojne projekte, gospodarske javne službe, prostor in varstvo okolja, Roman Rozman, direktorica Komunalnega podjetja Ormož, Pavla…
Občini Središče ob Dravi in Sveti Tomaž sta bili uspešni na razpisu za LAS projekt z naslovom Čebele in ptice. O projektu se je z županom občine Središče ob Dravi, Jurijem Borkom, pogovarjal Peter Kirič.
Z današnjim dnem so se odprle terase barov in restavracij, dovoljeni pa so tudi shodi do 100 ljudi. Kako…
Devet slovenskih podjetij, ki se ukvarjajo z vinogradništvom in vinarstvom, se je v sredo povezalo v Združenju slovenskih vinarjev na Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij. K ustanovitvi so pristopili: ormoško podjetje Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Ptujska klet, Vinakoper, Vinakras, Klet Brda, Klet Krško, Panvita Marof in Kmetijska zadruga Metlika. Glavni namen združenja je okrepiti aktivnosti za pomoč slovenskim vinarjem…
Devet slovenskih podjetij, ki se ukvarjajo z vinogradništvom in vinarstvom, se je v sredo povezalo v Združenju slovenskih vinarjev na Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij. K ustanovitvi so pristopili: ormoško podjetje Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Ptujska klet, Vinakoper, Vinakras, Klet Brda, Klet Krško, Panvita Marof in Kmetijska Zadruga Metlika. Glavni namen združenja je okrepiti aktivnosti za pomoč slovenskim vinarjem…
 • Požar, eksplozija 22. 04. 2021 13:15
  MURSKA SOBOTA
 • Tehnična in druga pomoč 21. 04. 2021 11:08
  Ob 11.15 je posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP poletela v Majšperk, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Majšperk so zavarovali kraj pristanka helikopterja na igrišču v Majšperku ter nudili pomoč reševalcem pri transportu.
 • Prometna nesreča 21. 04. 2021 06:46
  Ob 6.46 je v naselju Police v občini Gornja Radgona osebno vozilo zdrsnilo s ceste in se prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in rešili iz vozila nepoškodovano osebo.
 • Prometno poročilo, četrtek 22.april 2021 ob 13:32

  Zaradi prometne nesreče je oviranpromet na štajerskiavtocesti med Framom in SlivnicoprotiMariboru.

  Naštajerski avtocesti je med Slivnico inŠentiljem proti Avstriji zaprt počasni pas zaradi okvare vozila.

  Zastoj je na štajerski avtocesti pri Domžalah proti Mariboru zaradi del.

  Zastoj tovornih vozilje pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 2 kilometra.

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Zaradi del bo oddanes pa do 26. aprila zaprta glavna cestaNovo mesto - Metlika, medHrastjem pri Jugorju in Dolnjim Suhorjem. Obvoz bo po cesti Jugorje - Semič - Črnomelj - Metlika v obe smeri.

  Predor Karavanke:
  - Do petka, 23. aprila, bo promet vsako noč med 20. in 5. uro urejen izmenično enosmerno. Predviden čas čakanja na prosto smer vožnje bo 30 minut.
  - Predor občasno kratkotrajno zapirajo zaradi miniranja v drugi predorski cevi.

  Dela na ljubljanski vzhodni obvoznici:
  - Obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta. Do 2. maja bo promet med razcepom Zadobrova in Bizovikom potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je tudi uvoz Ljubljana vzhod, z Zaloške ceste proti Zadobrovi.
  - Zaradi obnove predora Golovecpromet poteka skozi eno predorsko cev dvosmerno. V obe smeri je prepovedan promet za vsa vozila, z največjo dovoljeno maso nad 3,5 t.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 17.04.2021
RADIOaktivnih11 - 20.04.2021