Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, torek, 23. 11. 2021

Kmetijski minister Jože Podgoršek in državni sekretar Aleš Irgolič sta včeraj (ponedeljek) obiskala Pomursko regijo in sosednje kraje. Minister Podgoršek je obisk pričel na Kmetiji Horvat v Črenšovcih. Sledil je sestanek s predstavniki socialnega podjetja Eko Prlekija, ki združuje ekološke kmetovalce in odkupuje ekološka živila že od 50 članov. Minister je nato obiskal še turistično kmetijo Hlebec na Kogu in dan zaključil z obiskom v kleti podjetja Puklavec Family Wines v Ormožu. Minister je obisk na terenu ocenil kot priložnost, da se tudi na ta način sreča in pogovori z različnimi deležniki v tem pomembnem času, ko se sprejema strateški načrt skupne kmetijske politike.

V okviru Regijskega vladnega obiska je včeraj (ponedeljek, 22.11.2021) Dom Janka Škrabana  v Beltincih obiskal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,  Janez Cigler Kralj. Na delovnem sestanku ga je direktor, dr. Hugo Maučec, seznanil s trenutnimi razmerami v domu, bivalnimi pogoji in tudi načrti, ki jih v domu snujejo za dvig bivanja njihovih stanovalk in stanovalcev. Minister Janez Cigler Kralj je ob obisku povedal: 

Vlada je danes obiskala Pomurje. Uvodoma se je ministrska ekipa sešla na delovnem posvetu v dvorcu Rakičan pri Murski Soboti, po individualnih obiskih in srečanjih pa bo zvečer v Lendavi še javna tribuna z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.

Ormož nikakor ne more dočakati izgradnje hitre ceste. Kako napreduje ta projekt, je skrbelo tudi svetnike na 23. redni seji Občinskega sveta Občine Ormož. Več v prispevku Vesne Osterc.

Da bi spodbudili branje in obisk knjižnice, so se v knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož že pred časom lotili promocije svoje knjižnice s pomočjo radijske oddaje Knjižarjenje, na našem radiu. Njihov trud so opazili tudi v Združenju splošnih knjižnic. Prispevek Vesne Osterc.

ŠPORT
Na šestdnevnih pripravah v Ormožu se je prejšnji teden mudila slovenska ženska rokometna reprezentanca do 17 let. Dekleta so v sredo odigrale tekmo proti Mariboru. V nedeljo pa so varovanke trenerja Boruta Hrena odpotovale na pomembne kvalifikacije v Beograd.

ČRNA KRONIKA

Včeraj zjutraj so policisti v Središču ob Dravi prijeli državljana Gambije, ki je pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopil v našo državo. Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito, zato so ga prepeljali v Azilni dom.
Policisti so sinoči na Šentiljski v Mariboru ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu vozilo, ki ga je vozil, in registrski tablici zasegli. Zraven tega so policisti ugotovili, da je imel voznik v organizmu 0,48 mg/l alkohola. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali. Izdali so mu plačilni nalog, zoper njega pa bodo pristojnemu sodišču podali tudi obdolžilni predlog.
Neznani storilec je med 19. in 21. 11. 2021 skozi odklenjeno garažo vstopil v stanovanjsko hišo v Majšperku. V hiši je vlomil zaklenjena notranja vrata in si tako omogočil dostop do vseh prostorov hiše. V njej je našel in odtujil zlat nakit, so sporočili s PU MB.

 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 16:11
  Ob 16.14 je v naselju Gorišnica zagorel osebni avtomobil. Gasilci PGD Gorišnica so goreče vozilo pogasili in ga odstranili po opravljenem pregledu kraja dogodka s strani pristojne službe.
 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 15:54
  Ob 16.05 je na Slovenski ulici v Murski Soboti prišlo do dimniškega požara v večstanovanjski stavbi. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota. Pregledali so objekt in dimnik.
 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 15:14
  Ob 15.16 so v naselju Jiršovci v občini Destrnik zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Destrnik in PGD Desenci, ki so objekt varovali dokler saja niso zgorele, dimnik očistili in pregledali ostale prostore v objektu.
 • Tehnična in druga pomoč 30. 11. 2021 09:38
  Ob 9.38 je v Lackovi ulici na Ptuju oseba padla v stanovanjski hiši in se ni mogla sama dvigniti. Na pomoč so prispeli Gasilci PGD Ptuj, vstopili v stanovanje in onemogli osebi nudili pomoč.
 • Prometno poročilo, torek 30.november 2021 ob 22:18

  Vreme

  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.
  - Zaprta je cesta Volče - Solarji.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Dela

  Zaradi del na avstrijski strani predora Karavanke, bo do 17. decembra, vsak teden od ponedeljka od 11. ure, do petka do 15. ure, promet skozi predor potekal izmenično enosmerno. Med vikendi bo promet potekal nemoteno.

  Zaprta je cesta Javornik - Gorje,v Podkočni pri mostu čez Savo Dolinko, do predvidoma sobote do 17. ure. V času popolne zapore je dovoljen obvoz po avtocesti tudi za vozila brez vinjete, vendar samo med priključkoma Lesce in Jesenice zahod.

  Na primorski avtocesti je zaprt priključek Črni Kalv obe smeri.

  Na dolenjski avtocesti je zaprt priključek Obrežjeproti Hrvaški.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.11.2021
RADIOaktivnih11 - 30.11.2021