Print this page

LOKALNI UTRIP, torek, 23. 11. 2021

Kmetijski minister Jože Podgoršek in državni sekretar Aleš Irgolič sta včeraj (ponedeljek) obiskala Pomursko regijo in sosednje kraje. Minister Podgoršek je obisk pričel na Kmetiji Horvat v Črenšovcih. Sledil je sestanek s predstavniki socialnega podjetja Eko Prlekija, ki združuje ekološke kmetovalce in odkupuje ekološka živila že od 50 članov. Minister je nato obiskal še turistično kmetijo Hlebec na Kogu in dan zaključil z obiskom v kleti podjetja Puklavec Family Wines v Ormožu. Minister je obisk na terenu ocenil kot priložnost, da se tudi na ta način sreča in pogovori z različnimi deležniki v tem pomembnem času, ko se sprejema strateški načrt skupne kmetijske politike.

V okviru Regijskega vladnega obiska je včeraj (ponedeljek, 22.11.2021) Dom Janka Škrabana  v Beltincih obiskal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,  Janez Cigler Kralj. Na delovnem sestanku ga je direktor, dr. Hugo Maučec, seznanil s trenutnimi razmerami v domu, bivalnimi pogoji in tudi načrti, ki jih v domu snujejo za dvig bivanja njihovih stanovalk in stanovalcev. Minister Janez Cigler Kralj je ob obisku povedal: 

Vlada je danes obiskala Pomurje. Uvodoma se je ministrska ekipa sešla na delovnem posvetu v dvorcu Rakičan pri Murski Soboti, po individualnih obiskih in srečanjih pa bo zvečer v Lendavi še javna tribuna z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.

Ormož nikakor ne more dočakati izgradnje hitre ceste. Kako napreduje ta projekt, je skrbelo tudi svetnike na 23. redni seji Občinskega sveta Občine Ormož. Več v prispevku Vesne Osterc.

Da bi spodbudili branje in obisk knjižnice, so se v knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož že pred časom lotili promocije svoje knjižnice s pomočjo radijske oddaje Knjižarjenje, na našem radiu. Njihov trud so opazili tudi v Združenju splošnih knjižnic. Prispevek Vesne Osterc.

ŠPORT
Na šestdnevnih pripravah v Ormožu se je prejšnji teden mudila slovenska ženska rokometna reprezentanca do 17 let. Dekleta so v sredo odigrale tekmo proti Mariboru. V nedeljo pa so varovanke trenerja Boruta Hrena odpotovale na pomembne kvalifikacije v Beograd.

ČRNA KRONIKA

Včeraj zjutraj so policisti v Središču ob Dravi prijeli državljana Gambije, ki je pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopil v našo državo. Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito, zato so ga prepeljali v Azilni dom.
Policisti so sinoči na Šentiljski v Mariboru ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu vozilo, ki ga je vozil, in registrski tablici zasegli. Zraven tega so policisti ugotovili, da je imel voznik v organizmu 0,48 mg/l alkohola. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali. Izdali so mu plačilni nalog, zoper njega pa bodo pristojnemu sodišču podali tudi obdolžilni predlog.
Neznani storilec je med 19. in 21. 11. 2021 skozi odklenjeno garažo vstopil v stanovanjsko hišo v Majšperku. V hiši je vlomil zaklenjena notranja vrata in si tako omogočil dostop do vseh prostorov hiše. V njej je našel in odtujil zlat nakit, so sporočili s PU MB.