Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, sreda, 24. 11. 2021

Svetniki Občinskega sveta Ormož so na 23. redni seji ponovno odprli vprašanje prostorov bivšega podjetja Safilo. Več v prispevku Vesne Osterc.

Včeraj (torek) sta Krajevna skupnost Podgorci in Krajevna skupnost Velika Nedelja imeli 10. redni seji Sveta Krajevne skupnosti. Na obeh sejah so imeli enak dnevni red. Obravnavali so predlog proračuna Občine Ormož za leto 2022 in predlog finančnega načrta za krajevno skupnost. Imenovali so tudi inventurne komisije. 

Svet Krajevne skupnosti Ormož se bo sestal na 9. redni seji v četrtek, 25. novembra, ob 19. uri, v mali dvorani Doma kulture. Na dnevnem redu bo 5 točk, med pomembnejšimi pa so: obravnava  predloga proračuna Občine Ormož za leto 2022, predlog finančnega načrta KS za leto 2022 in imenovanje inventurnih komisij.

Pri Svetem Tomažu so predstavili nov poslovno-stanovanjski objekt. Prispevek je pripravil Peter Kirič.

ŠPORT

V Atletskem klubu Ormož so minulo soboto pripravili zanimivo tekmovanje. Na atletski stezi v Mestni grabi je sedem tekačev kluba skušalo podreti rekord legende kluba Ivana Goloba na maratonski razdalji; tudi tokrat neuspešno. Podrobneje organizator tokratnega dogodka Tomaž Rep.

ČRNA KRONIKA

V industrijskem objektu podjetja ADK v Dolanah v občini Cirkulane je v torek dopoldne izbruhnil požar v prostoru za prezračevanje. Poškodovan ni bil nihče, gmotna škoda pa znaša okoli 25.000 evrov, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor. Požar so omejili zaposleni, dokončno so ga pogasili gasilci iz Cirkulan in Bukovcev.

 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 16:11
  Ob 16.14 je v naselju Gorišnica zagorel osebni avtomobil. Gasilci PGD Gorišnica so goreče vozilo pogasili in ga odstranili po opravljenem pregledu kraja dogodka s strani pristojne službe.
 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 15:54
  Ob 16.05 je na Slovenski ulici v Murski Soboti prišlo do dimniškega požara v večstanovanjski stavbi. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota. Pregledali so objekt in dimnik.
 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 15:14
  Ob 15.16 so v naselju Jiršovci v občini Destrnik zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Destrnik in PGD Desenci, ki so objekt varovali dokler saja niso zgorele, dimnik očistili in pregledali ostale prostore v objektu.
 • Tehnična in druga pomoč 30. 11. 2021 09:38
  Ob 9.38 je v Lackovi ulici na Ptuju oseba padla v stanovanjski hiši in se ni mogla sama dvigniti. Na pomoč so prispeli Gasilci PGD Ptuj, vstopili v stanovanje in onemogli osebi nudili pomoč.
 • Prometno poročilo, torek 30.november 2021 ob 22:18

  Vreme

  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.
  - Zaprta je cesta Volče - Solarji.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Dela

  Zaradi del na avstrijski strani predora Karavanke, bo do 17. decembra, vsak teden od ponedeljka od 11. ure, do petka do 15. ure, promet skozi predor potekal izmenično enosmerno. Med vikendi bo promet potekal nemoteno.

  Zaprta je cesta Javornik - Gorje,v Podkočni pri mostu čez Savo Dolinko, do predvidoma sobote do 17. ure. V času popolne zapore je dovoljen obvoz po avtocesti tudi za vozila brez vinjete, vendar samo med priključkoma Lesce in Jesenice zahod.

  Na primorski avtocesti je zaprt priključek Črni Kalv obe smeri.

  Na dolenjski avtocesti je zaprt priključek Obrežjeproti Hrvaški.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.11.2021
RADIOaktivnih11 - 30.11.2021