Print this page

LOKALNI UTRIP, sreda, 24. 11. 2021

Svetniki Občinskega sveta Ormož so na 23. redni seji ponovno odprli vprašanje prostorov bivšega podjetja Safilo. Več v prispevku Vesne Osterc.

Včeraj (torek) sta Krajevna skupnost Podgorci in Krajevna skupnost Velika Nedelja imeli 10. redni seji Sveta Krajevne skupnosti. Na obeh sejah so imeli enak dnevni red. Obravnavali so predlog proračuna Občine Ormož za leto 2022 in predlog finančnega načrta za krajevno skupnost. Imenovali so tudi inventurne komisije. 

Svet Krajevne skupnosti Ormož se bo sestal na 9. redni seji v četrtek, 25. novembra, ob 19. uri, v mali dvorani Doma kulture. Na dnevnem redu bo 5 točk, med pomembnejšimi pa so: obravnava  predloga proračuna Občine Ormož za leto 2022, predlog finančnega načrta KS za leto 2022 in imenovanje inventurnih komisij.

Pri Svetem Tomažu so predstavili nov poslovno-stanovanjski objekt. Prispevek je pripravil Peter Kirič.

ŠPORT

V Atletskem klubu Ormož so minulo soboto pripravili zanimivo tekmovanje. Na atletski stezi v Mestni grabi je sedem tekačev kluba skušalo podreti rekord legende kluba Ivana Goloba na maratonski razdalji; tudi tokrat neuspešno. Podrobneje organizator tokratnega dogodka Tomaž Rep.

ČRNA KRONIKA

V industrijskem objektu podjetja ADK v Dolanah v občini Cirkulane je v torek dopoldne izbruhnil požar v prostoru za prezračevanje. Poškodovan ni bil nihče, gmotna škoda pa znaša okoli 25.000 evrov, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor. Požar so omejili zaposleni, dokončno so ga pogasili gasilci iz Cirkulan in Bukovcev.