Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP: četrtek, 25. 11. 2021

Svetniki Občinskega sveta Ormož so na 23. redni seji podali veliko pobud. Več v prispevku Vesne Osterc.

Svet Krajevne skupnosti Ormož se bo sestal na 9. redni seji v četrtek, 25. novembra, ob 19. uri, v mali dvorani Doma kulture. Na dnevnem redu bo 5 točk, med pomembnejšimi pa so: obravnava  predloga proračuna Občine Ormož za leto 2022, predlog finančnega načrta KS za leto 2022 in imenovanje inventurnih komisij. 

V Občini Sveti Tomaž so pričeli z gradbenimi deli ureditve pločnika, javne razsvetljave in kanalizacije od pokopališča do konca svetega Tomaža v smeri Savcev in Rakovcev. Prispevek Petra Kiriča.

Center ponovne uporabe iz Ormoža se vključuje v akcijo podpore lokalnega okolja v Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov (ETZO), ki v Sloveniji in po vsej Evropi poteka med 20. in 28. novembrom 2021. V ospredje postavlja ukrepe za preprečevanje nastajanja odpadkov in ponovno uporabo v sistemu krožnih skupnosti, pri čemer poudarja pomen sodelovanja in solidarnosti. Odgovornost vseh nas je, da sodelujemo pri ekološkem prehodu in prispevamo k skupnemu cilju – prihodnosti brez odpadkov – kot delu evropske zelenega prehoda in trajnostne politike Evropske unije. Velja poudariti, da je  ponovna uporaba pravzaprav »doma« v Ormožu , kjer ima CPU tudi sedež.

V Gimnaziji Ormož pripravljajo serijo pogovorov z bivšimi dijaki in dijakinjami. Tokrat so prek spleta gostili tri, ki imajo vsak posebej zanimivo življenjsko pot. To so: David Sok in Bojan Lah, ki sta poleg opravljanja svojih oklicev tudi mednarodno priznana rokometna sodnika ter Miha Magdič fizioterapevt,  ki je trenutno v službi v Dubaju. K pogovoru so povabili devetošolce, da z gosti poklepetajo prek aplikacije zoom, srečanje pa je predvideno do 17.30. Povezava je objavljena spletni strani in Facebooku Gimnazije Ormož.

Poznate razliko med konjakom in vinjakom? Prav o tem žganju je Peter Kirič govoril mojstrom žganjekuhe, Francem Jelušičem.

Obiskali smo vrtec pri Svetem Tomažu. V tokratni oddaji bodo nastopili otroci iz skupine Zelena igralnica. Za pokušino poslušajte le odlomke iz sobotne oddaje.

ČRNA KRONIKA

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali dve prometni nesreči, ena oseba je bila lahko telesno poškodovana. Obravnavana so bila še štiri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru ter štirje primeri povoza divjadi.

S področja kriminalitete so policisti na območju Murske Sobote obravnavali tatvino registrskih tablic MS 64-50A in izsiljevanje, na območju Ljutomera pa poškodovanje vozila, na območju Gornje Radgone tatvino.

 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 16:11
  Ob 16.14 je v naselju Gorišnica zagorel osebni avtomobil. Gasilci PGD Gorišnica so goreče vozilo pogasili in ga odstranili po opravljenem pregledu kraja dogodka s strani pristojne službe.
 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 15:54
  Ob 16.05 je na Slovenski ulici v Murski Soboti prišlo do dimniškega požara v večstanovanjski stavbi. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota. Pregledali so objekt in dimnik.
 • Požar, eksplozija 30. 11. 2021 15:14
  Ob 15.16 so v naselju Jiršovci v občini Destrnik zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Destrnik in PGD Desenci, ki so objekt varovali dokler saja niso zgorele, dimnik očistili in pregledali ostale prostore v objektu.
 • Tehnična in druga pomoč 30. 11. 2021 09:38
  Ob 9.38 je v Lackovi ulici na Ptuju oseba padla v stanovanjski hiši in se ni mogla sama dvigniti. Na pomoč so prispeli Gasilci PGD Ptuj, vstopili v stanovanje in onemogli osebi nudili pomoč.
 • Prometno poročilo, torek 30.november 2021 ob 21:26

  Vreme

  Zimske razmere:
  - Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.
  - Zaprta je cesta Volče - Solarji.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Dela

  Zaradi del na avstrijski strani predora Karavanke, bo do 17. decembra, vsak teden od ponedeljka od 11. ure, do petka do 15. ure, promet skozi predor potekal izmenično enosmerno. Med vikendi bo promet potekal nemoteno.

  Zaprta je cesta Javornik - Gorje,v Podkočni pri mostu čez Savo Dolinko, do predvidoma sobote do 17. ure. V času popolne zapore je dovoljen obvoz po avtocesti tudi za vozila brez vinjete, vendar samo med priključkoma Lesce in Jesenice zahod.

  Na primorski avtocesti je zaprt priključek Črni Kalv obe smeri.

  Na dolenjski avtocesti je zaprt priključek Obrežjeproti Hrvaški.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 27.11.2021
RADIOaktivnih11 - 30.11.2021