Print this page

LOKALNI UTRIP: četrtek, 25. 11. 2021

Svetniki Občinskega sveta Ormož so na 23. redni seji podali veliko pobud. Več v prispevku Vesne Osterc.

Svet Krajevne skupnosti Ormož se bo sestal na 9. redni seji v četrtek, 25. novembra, ob 19. uri, v mali dvorani Doma kulture. Na dnevnem redu bo 5 točk, med pomembnejšimi pa so: obravnava  predloga proračuna Občine Ormož za leto 2022, predlog finančnega načrta KS za leto 2022 in imenovanje inventurnih komisij. 

V Občini Sveti Tomaž so pričeli z gradbenimi deli ureditve pločnika, javne razsvetljave in kanalizacije od pokopališča do konca svetega Tomaža v smeri Savcev in Rakovcev. Prispevek Petra Kiriča.

Center ponovne uporabe iz Ormoža se vključuje v akcijo podpore lokalnega okolja v Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov (ETZO), ki v Sloveniji in po vsej Evropi poteka med 20. in 28. novembrom 2021. V ospredje postavlja ukrepe za preprečevanje nastajanja odpadkov in ponovno uporabo v sistemu krožnih skupnosti, pri čemer poudarja pomen sodelovanja in solidarnosti. Odgovornost vseh nas je, da sodelujemo pri ekološkem prehodu in prispevamo k skupnemu cilju – prihodnosti brez odpadkov – kot delu evropske zelenega prehoda in trajnostne politike Evropske unije. Velja poudariti, da je  ponovna uporaba pravzaprav »doma« v Ormožu , kjer ima CPU tudi sedež.

V Gimnaziji Ormož pripravljajo serijo pogovorov z bivšimi dijaki in dijakinjami. Tokrat so prek spleta gostili tri, ki imajo vsak posebej zanimivo življenjsko pot. To so: David Sok in Bojan Lah, ki sta poleg opravljanja svojih oklicev tudi mednarodno priznana rokometna sodnika ter Miha Magdič fizioterapevt,  ki je trenutno v službi v Dubaju. K pogovoru so povabili devetošolce, da z gosti poklepetajo prek aplikacije zoom, srečanje pa je predvideno do 17.30. Povezava je objavljena spletni strani in Facebooku Gimnazije Ormož.

Poznate razliko med konjakom in vinjakom? Prav o tem žganju je Peter Kirič govoril mojstrom žganjekuhe, Francem Jelušičem.

Obiskali smo vrtec pri Svetem Tomažu. V tokratni oddaji bodo nastopili otroci iz skupine Zelena igralnica. Za pokušino poslušajte le odlomke iz sobotne oddaje.

ČRNA KRONIKA

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali dve prometni nesreči, ena oseba je bila lahko telesno poškodovana. Obravnavana so bila še štiri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru ter štirje primeri povoza divjadi.

S področja kriminalitete so policisti na območju Murske Sobote obravnavali tatvino registrskih tablic MS 64-50A in izsiljevanje, na območju Ljutomera pa poškodovanje vozila, na območju Gornje Radgone tatvino.