Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, ponedeljek, 29.11. 2021

Krajevna skupnost Podgorci je majhna skupnost, ki se trudi svojim prebivalcem zagotoviti vse, kar imajo tudi večje krajevne skupnosti v Občini Ormož. Na kakšne izboljšave računajo in o čem so govorili v torek na 10. redni seji Sveta KS Podgorci, je Vesni Osterc povedal predsednik KS Podgorci, Martin Kukovec.

Tudi v KS Velika Nedelja so imeli minuli teden 10. redno sejo. Kaj si od občinskega in kaj od krajevnega proračuna lahko obetajo, je Vesni Osterc povedal predsednik KS Velika Nedelja, Janko Meško.

Tako kot vsako leto, imajo tudi letos na Osnovni šoli Stanka Vraza dan odprtih vrat. A ta dan se je zaradi epidemije raztegnil v dneve odprtih vrat. Več v prispevku Vesne Osterc.

Milana Cvetka smo že spoznali v prejšnjih dveh oddajah Prleški brluzjak, v katerima nam je pripovedoval o času Kraljevine Jugoslavije in o času druge svetovne vojne. V jutrišnji oddaji pa nam bo zaupal več o tem, kako je bilo v Jugoslaviji in kakšne dogodivščine je doživel s svojimi lovskimi kolegi. Zdaj pa le nekaj utrinkov iz prihajajoče oddaje.

Če želite izvedeti, kakšna je partizanska penzija, prisluhnite jutrišnji celotni oddaji.

 Center za socialno delo Spodnje Podravje, Enota Ormož pripravlja jutri, v torek (30.11.) ob 9h strokovni posvet na temo Ravnanje ob zaznavi nasilja nad otrokom. Posvet je namenjen strokovnim delavkam centra, svetovalnim in socialnim delavkam osnovnih šol in gimnazije ter predstavnikom policije na območju upravne enote Ormož. Srečanje bo potekalo preko aplikacije Zooom in bo namenjeno prepoznavanju medvrstniškega nasilja, nasilja nad otroki in mladostniki v družini ter ravnanju strokovnih služb v smeri zaščite in pomoči.

ŠPORT:
Rokometaši Jeruzalema Ormoža so v prvem srečanju 3. kroga evropskega pokala EHF v Aarau izgubili proti domačemu Suhrju s 27:31, čeprav so ob polčasu vodili s 13:15. Vinarje je podpiralo tudi približno 50 navijačev. Povratna tekma bo na sporedu to soboto ob 18h na Hardeku.

Ormoška tekača sta se včeraj udeležila teka v Palmanovi na 21,1 kilometra. Blaž Orešnik je s časom 1:09:59 zasedel odlično 5. mesto med 1084 tekači. Tomaž Rep je bil 723. Na 25. zimski gorski ligi Ivanščica je včeraj (nedelja) Rudolf Majcen zasedel 43. mesto, Ivan Golob je bil 51. Teklo je 81 tekačev.

 ČRNA KRONIKA:


Ormoški policisti so od petka do danes zjutraj obravnavali naslednje dogodke in pojave:

PETEK 26. 11. 2021
Ob 13.17 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, do katere je prišlo na območju Ormoža. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika.

SOBOTA 27. 11. 2021
Ob 14.01 so v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Gvineje in enega državljana Senegala, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Tujci so po končanih postopkih zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom.

Ob 18.49 so prav tako v Središču ob Dravi prijeli še dva državljana Gvineje, ki sta v postopku podala vlogo za mednarodno zaščito. Po končanem postopku so tujca odpeljali v azilni dom.

NEDELJA 28.11.2021

Policisti so včeraj, malo po 16. uri, v Ormožu ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške. Elektronski alkotest je pokazal, da je imela voznik v organizmu 1,19 mg/l alkohola. Ker je tujec in bi se lahko izognil postopku o prekršku, so mu policisti odredili pridržanje do privedbe na pristojno sodišče. Pristojno sodišče ga je sinoči spoznalo kot odgovornega za storjeni prekršek in mu izreklo globo v višini 1.200 evrov, povrh pa si je prislužil še 18 kazenskih točk.

PU Murska Sobota:

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja obravnavali kaznivo dejanje, štiri kršitve javnega reda in miru, dva primera povoza divjadi in požar.

Na področju kriminalitete so policisti v Gornjih Petrovcih obravnavali nasilje v družini. Osumljenemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, odrejeno pa mu je bilo pridržanje.
V Odrancih je bil obravnavan požar na gospodarskem poslopju.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Obravnavanih je bilo tudi več kršitev na javni prireditvi.

 • Tehnična in druga pomoč 24. 01. 2022 10:34
  Ob 10.36 so na Kupčinjem Vrhu, občina Majšperk, gasilci PGD Stoperce nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi obolele osebe.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:53
  Ob 9.55 sta v naselju Dolena, občina Videm, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč poškodovancem do prihoda reševalcev NMP, ki so eno poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:06
  Ob 9.10 sta v naselju Turnišče, občina Ptuj, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, omejili iztekanje tekočin in do prihoda reševalcev NMP Ptuj oskrbeli poškodovano osebo.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 05:26
  Ob 5.26 je med naseljema Petanjci in Murski Petrovci voznica s kombiniranim vozilom zdrsnila s cestišča in pristala v obcestnem jarku. Pri tem se je lažje poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so razsvetljevali in zavarovali kraj nesreče.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 24.januar 2022 ob 22:06

  Ovire

  Na štajerski avtocesti med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj v smeri Avstrije, okvara tovornega vozila, zaprt vozni pas.

  Na štajerski avtocesti je na izvozu Lukovica proti Ljubljani oviran promet zaradi ustavljenih tovornih vozil.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Dela

  Na gorenjski avtocesti bo v predoru Karavanke v torek in sredo, med 7:30 in 16. uro, promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom do 30 minut.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 22.1.2022
RADIOaktivnih11 - 18.01.2022