Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, ponedeljek, 10. 1. 2022

V ZD Ormož od četrtka, 13. januarja,  do sobote, 15. januarja, pripravljajo dneve cepljenja. Ti bodo potekali po objavljenem razporedu v ZD Ormož, v Zdravstveni postaji v Središču ob Dravi in Cepilnem centru ZD Ormož, in sucer: četrtek, 13.januarja med 8. in 20. uro v Cepilnem centru ZD Ormož, v petek, 14. januarja, med 8. in 12. uro v Središču ob Dravi in med 12. do 20. uro v ZD Ormož. V soboto, 15. januarja, med 8. in 20. uro bo cepljenje potekalo v ZD Ormož.

V zimskem času so v Gostišču Taverna pripravili novo priložnost za prijetne večere ob izbrani hrani in odličnih prleških vinih. Za kaj točno gre, nam bo pojasnil najemnik gostišča Taverna, Dino Kruhoberec. Prispevek Petra Kiriča.


V knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož skrbijo, da so njihove knjižne police dobro založene tudi z novostmi. Kaj vse ponujajo tokrat, nam bo povedala knižničarka Jana Petek.

Ormož ima bogato zgodovino, ki sega vse do pradavnine. Kako so živeli prebivalci v bronasti dobi na Ormoškem, je Vesni Osterc povedala Manica Hartman iz Pokrajinskega muzeja Ptuj- Ormož, enota Ormož.

V oddaji Prleški brlužjak, ki je na sporedu vsak torek po 11. uri, bo tokratni gost lovec, rogist, gasilec in varnostnik Igor Fergola iz Ivanjkovcev, ki popravlja tudi instrumente in vodi pikado klub Pinocchio. Nekoč so otroci ušpičili veliko vragolij …


Celotni oddaji prisluhnite jutri po 11. uri.

ŠPORT:
Meteorplast ŠIC bar iz Ljutomera, ki nastopa v 1. slovenski futsal ligi, bo okrepljen vstopil v nadaljevanje sezone. Po reprezentančnem vratarju Tjažu Lovrenčiču, ki je prejšnji teden pristopil k prleškemu klubu iz italijanskega kluba Benevento, se iz sosednje Italije v Ljutomer ponovno seli tudi 30-letni Marcel Vindiš. Slednji je v prejšnji sezoni nosil dres Tomaža ŠIC bara, ki je domače tekme igral v Ljutomeru, a v tej sezoni več ni vključen v tekmovalni sistem. Meteorplast ŠIC bar je trenutno na šestem mestu 1. slovenske futsal lige (13 točk), do konca rednega dela prvenstva pa ga čaka še pet tekem. Prva bo na sporedu 11. februarja proti ptujski Hiši daril v Ljutomeru. 

V 4. kolu zimske gorske lige Ivanjšica, ki je bila včeraj (nedelja), so nastopili štirje tekači atletskega kluba Ormož. Teklo je 81 tekačev, od Ormožanov je bil najboljši Danilo Magdič, ki je s časom 53:48 zasedel 5. mesto. Davorin Škoflanc je bil 22., Rudolf Majcen 46. in Ivan Golob 49., v svoji starostni kategoriji od 60 do 69 let je bil prvi. 

 ČRNA KRONIKA:

V gostinskem lokalu v Ormožu, v Vinarski ulici je v soboto ob 21:45 zagorelo olje v cvrtniku. Zaposleni so še pred prihodom gasilcev z gasilnim aparatom pogasili goreče olje. Ormoški gasilci so prezračili prostore ter odstranili olje.

V soboto popoldan ob 17.08 so po podatkih Urada za seizmologijo Agencije RS za okolje seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,9 v bližini Ljutomera. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Ljutomera in okoliških naselij.

Sinoči (nedelja) ob 21h je v Ulici Franca Kosca na Ptuju zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Požar, ki je uničil toplotno črpalko, so pogasili ptujski gasilci. Včeraj (nedelja) popoldne je v naselju Gradišča v občini Cirkulane na robu vozišča ležala neodzivna oseba. Odpeljali so jo v bolnišnico.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 245 klicev, od tega 65 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali 7 nedovoljenih prehodov državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:
- 9 kaznivih dejanj,
- 9 prometnih nesreč I. kategorije,
- 3 povoženja divjadi,
- 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozilo, ki ga je vozil,
- 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 1 na javnem kraju in 6 v zasebnih prostorih,
- 1 požar.

 

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj ob 8.15 so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Ob 8.17 so na istem mestu imeli v postopku dva državljana BiH, ki sta z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo.

Ob 9.43 so na istem mestu imeli v postopku tri državljane Hrvaške, ki so s kombiniranim vozilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnikoma pa izrekli opozorilo.

Ob 10.51 so na istem mestu imeli v postopku dva državljana Hrvaške, ki sta z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotniku pa izrekli opozorilo.

Ob 12.56 so na istem mestu imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je s tovornim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Ob 15.50 so na istem mestu imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je z
osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil
državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Ob 16.28 so na istem mestu imeli v postopku državljana Avstrije, ki je z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

 Mobilni telefoni so zadnje desetletje eden izmed večjih motilcev pozornosti v prometu, ki dokazano povečujejo tveganje za nastanek prometnih nesreč. Vozniki ob uporabi mobilnih telefonov pogosto tudi povzročajo zastoje v prometu. Agencija za varnost prometa v času od 10. do 23. januarja koordinira preventivno akcijo »Varno brez telefona v prometu«. V času akcije bo Policija nadzirala uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (tablic, prenosnih računalnikov, slušalk), ki motijo voznikovo vidno in slušno zaznavanje ali možnost obvladovanja vozila. Poleg tega bodo pozorni tudi na druge prekrške, predvsem tiste, povezani z izpostavljenimi udeleženci v prometu, pešci, kolesarji.

 • Tehnična in druga pomoč 24. 01. 2022 10:34
  Ob 10.36 so na Kupčinjem Vrhu, občina Majšperk, gasilci PGD Stoperce nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi obolele osebe.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:53
  Ob 9.55 sta v naselju Dolena, občina Videm, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč poškodovancem do prihoda reševalcev NMP, ki so eno poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:06
  Ob 9.10 sta v naselju Turnišče, občina Ptuj, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, omejili iztekanje tekočin in do prihoda reševalcev NMP Ptuj oskrbeli poškodovano osebo.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 05:26
  Ob 5.26 je med naseljema Petanjci in Murski Petrovci voznica s kombiniranim vozilom zdrsnila s cestišča in pristala v obcestnem jarku. Pri tem se je lažje poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so razsvetljevali in zavarovali kraj nesreče.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 24.januar 2022 ob 22:06

  Ovire

  Na štajerski avtocesti med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj v smeri Avstrije, okvara tovornega vozila, zaprt vozni pas.

  Na štajerski avtocesti je na izvozu Lukovica proti Ljubljani oviran promet zaradi ustavljenih tovornih vozil.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Dela

  Na gorenjski avtocesti bo v predoru Karavanke v torek in sredo, med 7:30 in 16. uro, promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom do 30 minut.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 22.1.2022
RADIOaktivnih11 - 18.01.2022