Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, torek, 11.1. 2022

V ZD Ormož od četrtka, 13. januarja,  do sobote, 15. januarja, pripravljajo dneve cepljenja. Na kak način jih bodo izvedli in kje vse bodo potekali boste slišali v prispevku Petra Kiriča.

Od četrtka, 13., pa do nedelje, 16.januarja,  bodo potekale aktivnosti  Antonovanja na Kogu.  Ocenjevanje čurk – kašnatih klobas bo v četrtek, od 9.00 naprej v dvorani Krajevne skupnosti  Kog. Vzorce čurk lahko prinesete na ocenjevanje  v četrtek med 8. in 9. uro. V  petek bo na tržnici v Ormožu med  9.  in 12.uro  razstava ocenjenih čurk s priložnostnim programom in razstavo najbolje ocenjenih čurk. V nedeljo bo na Kogu v cerkvi sv. Bolfenka romarska maša, ki jo bo vodil župnik  Peter Pučnik. Pri maši bodo sodelovali tudi nekateri zbori sosednjih župnij in zapeli bozične pesmi. V vaškem središču  bodo na stojnicah kogovske tržnice predstavljeni izdelki  lokalnih ponudnikov v času med  8 . in 15. uro. Udeleženci dogodkov in romarji  morajo upoštevati veljavne odloke vlade za preprečevanje možnosti okužbe s koronavirusom. V nedeljo bo na Kogu ob tej priložnosti ZD Ormož izvajal brezplačne hitre teste. Dogodke Antonovanja bo mogoče  spremljate v živo ali preko socialnih omrežij društva Antonovanje na Kogu in ostalih medijev. 

 Društva upokojencev v času epidemije niso tako aktivna, kot so bila pred pojavom te bolezni. Vseeno so v Društvu upokojencev Ormož lani organizirali nekaj aktivnosti, uspešni so tudi športniki. Jih pa skrbi upad članstva. Več v prispevku Katjuše Grof Štih.

Da so otroci izredno prilagodljivi in da lahko prej sprejmejo spremembe okrog nas kot odrasli, se najpogosteje vidi prav v sprejemanju novih pravil v šolah. Kako so se otroci prilagodili pouku v Glasbeni šoli Ormož, pa je preverila Vesna Osterc.


 ŠPORT:
Ljubitelji snega, smučanja in sankanja se boste gotovo razveselili novice, da poteka zasneževanje smučišča v Hranjigovcih. Več o tem v prispevku Vesne Osterc.

 

ČRNA KRONIKA:

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 262 klicev, od tega 98 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 6 nedovoljenih prehodov državne meje.
V opisanem času so obravnavali tudi:
- 18 kaznivih dejanj,
- 6 prometnih nesreč I. kategorije,
- 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
- 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,
- 9 povoženj divjadi,
- 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila,
- 1 voznika so pridržali do streznitve,
- 11 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih,
- 1 kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
- 1 osumljencu so izrekli ukrep prepovedi približevanja,
- 2 kršitvi izrečenih ukrepov prepovedi približevanja,
- 2 požara,
- 1 nesrečo pri delu.

Sinoči ob 19.50 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu srbskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Srbije, odkrili skritega državljana Afganistana, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Tujca so policisti zavrnili nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj (ponedeljek) po 14. uri je zagorelo v stanovanjski hiši v Spuhlji v občini Ptuj. Policisti so ugotovili, da je zagorelo v kmečki sobi. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 30.000 evrov. Požar je nastal na električni napeljavi, v podometni dozi, ki se je nato razvil na pohištvo in plastične igrače, nato pa po celotni kmečki sobi. V Radoslavcih v občini Ljutomer pa so gasilci s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri so našli mrtvo osebo.

Včeraj so gorišniški policisti obravnavali več nezakonitih prehodov slovenske meje, šlo je za državljane Makedonije, Hrvaške, Srbije in BiH, ki so mejo prestopili na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Kršiteljem so izrekli globe.

 • Tehnična in druga pomoč 24. 01. 2022 10:34
  Ob 10.36 so na Kupčinjem Vrhu, občina Majšperk, gasilci PGD Stoperce nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi obolele osebe.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:53
  Ob 9.55 sta v naselju Dolena, občina Videm, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč poškodovancem do prihoda reševalcev NMP, ki so eno poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:06
  Ob 9.10 sta v naselju Turnišče, občina Ptuj, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, omejili iztekanje tekočin in do prihoda reševalcev NMP Ptuj oskrbeli poškodovano osebo.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 05:26
  Ob 5.26 je med naseljema Petanjci in Murski Petrovci voznica s kombiniranim vozilom zdrsnila s cestišča in pristala v obcestnem jarku. Pri tem se je lažje poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so razsvetljevali in zavarovali kraj nesreče.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 24.januar 2022 ob 22:06

  Ovire

  Na štajerski avtocesti med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj v smeri Avstrije, okvara tovornega vozila, zaprt vozni pas.

  Na štajerski avtocesti je na izvozu Lukovica proti Ljubljani oviran promet zaradi ustavljenih tovornih vozil.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Dela

  Na gorenjski avtocesti bo v predoru Karavanke v torek in sredo, med 7:30 in 16. uro, promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom do 30 minut.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 22.1.2022
RADIOaktivnih11 - 18.01.2022