Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, sreda, 12. 01. 2022

V ormoškem Zdravstvenem domu se bodo pridružili vseslovenski cepilni akciji z naslovom »Stopimo skupaj, varno in zdravo naprej!«, ki jo pripravlja Ministrstvo za zdravje skupaj z nacionalnim inštitutom za javno zdravje. O stanju okuženosti nam je več podatkov zaupal strokovni vodja ZD Ormož, Goran Hekič, dr. med. Prispevek je pripravil Peter Kirič.

 

Društvo Antonovanje na Kogu pripravlja od jutri (četrtek) do nedelje dogodke v okviru Antonovanja. Osrednje čurkarijade zaradi epidemioloških omejitev in razmer ne bo, bo pa zato drugih dogodkov kar nekaj. Jutri (četrtek) bodo na Kogu ocenjevali čurke ali kašnate klobase, je dejal Ivan Škrlec:

 

V društvu Prleški železničar so z obračunom leta 2021 zadovoljni. Uspeli so udejaniti vse zastavljene cilje. Več je v pogovoru povedal predsednik društva Prleški železničar, mag. Franc Zemljič.

 

Prejemnica naziva inženirka leta 2021, ki ga soorganizirajo revija IRT3000, družba Mediade in partnerji, je Nataša Kovačević, vodja projektov na oddelku za raziskave v družbi Kolektor Group. Priznanje ji je sinoči (torek) na slovesnosti v predsedniški palači podelil predsednik države Borut Pahor. Med desetimi nominirankami sta bili tudi Branka Kranvogl iz ljutomerskega podjetja Cleangrad in Tjaša Zupančič Hartner iz podjetja Varis Lendava. 

 Ormož ima bogato zgodovino, ki sega vse do pradavnine. Kakšen pa je bil Ormož v času starih Rimljanov in v srednjem veku, pa je Vesni Osterc povedala Manica Hartman iz Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož, enota Ormož.

 


ČRNA KRONIKA:

 Mariborski operativno- komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 248 klicev, od tega 80 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:
- 13 kaznivih dejanj,
- 17 prometnih nesreč I. kategorije,
- 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
- 2 povoženji divjadi,
- 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozilo, ki ga je vozil,
- 13 prijav kršitev javnega reda in miru, 10 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,
- 1 osumljencu sm izrekli ukrep prepovedi približevanja,
- 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

TRČILA V OBJEKT

Včeraj, nekaj po 14. uri, je 88-letna voznica, zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljala z vozišča ter trčila v objekt na Ormoški cesti na Ptuju, njeno vozilo pa je nato odbilo še v parkiran moped. Voznica se je v prometni nesreči lahko telesno poškodovala, z reševalnim vozilom pa je bila prepeljana v SB Ptuj. Policisti ji bodo izdali plačilni nalog, elektronski alkotest pa pri voznici ni pokazal prisotnosti alkohola.

NAJDENA NEEKSPLODIRANA BOMBA

Včeraj popoldan so na gradbišču na Prevorškovi ulici v Mariboru, med gradbenimi deli, našli neeksplodirano letalsko bombo iz II. sv. vojne, težko 250 kg.
Policisti so kraj najdbe zavarovali, danes pa si bodo pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi in Civilne zaščite ponovno ogledali kraj najdbe in izvedli aktivnosti za njeno nevtralizacijo in odstranitev.

 • Tehnična in druga pomoč 24. 01. 2022 10:34
  Ob 10.36 so na Kupčinjem Vrhu, občina Majšperk, gasilci PGD Stoperce nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi obolele osebe.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:53
  Ob 9.55 sta v naselju Dolena, občina Videm, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč poškodovancem do prihoda reševalcev NMP, ki so eno poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:06
  Ob 9.10 sta v naselju Turnišče, občina Ptuj, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, omejili iztekanje tekočin in do prihoda reševalcev NMP Ptuj oskrbeli poškodovano osebo.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 05:26
  Ob 5.26 je med naseljema Petanjci in Murski Petrovci voznica s kombiniranim vozilom zdrsnila s cestišča in pristala v obcestnem jarku. Pri tem se je lažje poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so razsvetljevali in zavarovali kraj nesreče.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 24.januar 2022 ob 22:06

  Ovire

  Na štajerski avtocesti med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj v smeri Avstrije, okvara tovornega vozila, zaprt vozni pas.

  Na štajerski avtocesti je na izvozu Lukovica proti Ljubljani oviran promet zaradi ustavljenih tovornih vozil.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Dela

  Na gorenjski avtocesti bo v predoru Karavanke v torek in sredo, med 7:30 in 16. uro, promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom do 30 minut.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 22.1.2022
RADIOaktivnih11 - 18.01.2022