Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, petek, 14. 1. 2022

Do nedelje, 16. januarja, potekajo aktivnosti Antonovanja na Kogu Danes so na tržnici v Ormožu med  9.  in 12.uro  razstavili ocenjeeh čurke in pripravili priložnostni program in razstavo najbolje ocenjenih čurk. V nedeljo bo na Kogu v cerkvi sv. Bolfenka romarska maša, ki jo bo vodil župnik  Peter Pučnik. Pri maši bodo sodelovali tudi nekateri zbori sosednjih župnij in zapeli božične pesmi. V vaškem središču  bodo na stojnicah kogovske tržnice predstavljeni izdelki  lokalnih ponudnikov v času med  8. in 15. uro. Udeleženci dogodkov in romarji  morajo upoštevati veljavne odloke vlade za preprečevanje možnosti okužbe s koronavirusom. V nedeljo bo na Kogu ob tej priložnosti ZD Ormož izvajal brezplačne hitre teste. Dogodke Antonovanja bo mogoče  spremljate v živo ob upoštevanju veljavnih odlokov zaradi preprečitve okužbe s koronavirusom ali preko socialnih omrežij društva Antonovanje na Kogu in ostalih medijev.

V Ormožu že od januarja leta 2021 poteka rekonstrukcija in nadgradnja čistilne naprave. Več v prispevku Petra Kiriča:

V zimskem času so v Gostišču Taverna pripravili novo priložnost za prijetne večere ob izbrani hrani in odličnih prleških vinih. Za kaj točno gre, nam je pojasnil najemnik gostišča Taverna, Dino Kruberec. Prvi vinski večer se začne nocoj ob 18. uri.

V zimskem času se mnogi posvetijo hobijem, ki so jih skozi leto zanemarjali. Nekoč zelo priljubljene so bile ročne spretnosti. Kakšnih ročnih spretnosti se lotevajo v Kreativnem krožku na brezplačnih delavnicah na Ljudski univerzi, je Vesni Osterc povedala dolgoletna voditeljica delavnic in nagrajenka Andragoškega centra Slovenije, Ljuba Fišer.

 

Tokrat smo obiskali "male nogice", ki hodijo v vrtec Miklavž pri Ormožu. V največji skupini Čebelice smo se pogovarjali o tem, kje je sneg, ko ga ni in kaj najraje počnejo na snegu ...

V tokratni oddaji Male nogice, ki bo na sporedu jutri ob 10:15, s Čebelicami iz Miklavža tudi o dinarčkih, ki jih prinese zobna vila ter o možganih, ki so lačni.

Slovenska vojska bo v začetku naslednjega tedna izvajala aktivnosti v občini Središče ob Dravi. Gre za operacija Odboj, kjer bodo pripadnice in pripadniki Slovenske vojske med 17. in 19. januarjem,  v občinah na južni meji urili postopke za hitro varovanje meje. Z urjenjem na območju občine Središče ob Dravi bodo enote spoznavale teren ter s povečano prisotnostjo prispevale k odvračanju nezakonitih prehodov državne meje. Občani bodo na terenu v času trajanja  lahko srečevali bojna, terenska in tovorna vozila in manjše skupine vojakov, občasno bodo možni tudi  preleti vojaških helikopterjev in letal.


Če bo šlo vse načrtih in bo Smučarskemu društvu Sveti Tomaž uspelo zasnežiti smučišče v Hranjigovcih do petka, bo na tamkajšnjem smučišču moč že ta vikend uživati v snežnih radostih. Letošnja novost je sankališče, ki bo ločeno od smučarjev. Uvajajo pa tudi vstopnico za sankače. 

 

ČRNA KRONIKA:
Ormoške policistke in policisti do v zadnjih 24-urah obravnavali naslednje dogodke:

Včeraj ob 08.16 so bili obveščeni o delovni nesreči v naselju Pavlovci. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo pri spravilu lesa, udeleženec pa je utrpel hudo telesno poškodbo in ni v življenjski nevarnosti. Opravljen je bil ogled kraja dejanja. Z zbiranjem obvestil PP Ormož nadaljuje.

Ob 15.04 so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

 

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo, pet kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, pet primerov povozov divjadi ter dve poškodbi vozil na parkirišču. Na območju policijske postaje Lendava je bilo prijetih pet tujcev, ki so nezakonito vstopili v Republiko Slovenijo.

S področja kriminalitete sta bili med drugim obravnavani dve tatvini goriva ter odkrit bankovec v vrednosti 100 evrov, za katerega obstaja sum, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju, kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili.

 • Tehnična in druga pomoč 24. 01. 2022 10:34
  Ob 10.36 so na Kupčinjem Vrhu, občina Majšperk, gasilci PGD Stoperce nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi obolele osebe.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:53
  Ob 9.55 sta v naselju Dolena, občina Videm, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč poškodovancem do prihoda reševalcev NMP, ki so eno poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:06
  Ob 9.10 sta v naselju Turnišče, občina Ptuj, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, omejili iztekanje tekočin in do prihoda reševalcev NMP Ptuj oskrbeli poškodovano osebo.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 05:26
  Ob 5.26 je med naseljema Petanjci in Murski Petrovci voznica s kombiniranim vozilom zdrsnila s cestišča in pristala v obcestnem jarku. Pri tem se je lažje poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so razsvetljevali in zavarovali kraj nesreče.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 24.januar 2022 ob 22:06

  Ovire

  Na štajerski avtocesti med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj v smeri Avstrije, okvara tovornega vozila, zaprt vozni pas.

  Na štajerski avtocesti je na izvozu Lukovica proti Ljubljani oviran promet zaradi ustavljenih tovornih vozil.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Dela

  Na gorenjski avtocesti bo v predoru Karavanke v torek in sredo, med 7:30 in 16. uro, promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom do 30 minut.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 22.1.2022
RADIOaktivnih11 - 18.01.2022