Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, četrtek, 20. 1. 2022

 

Več kot 3,6 milijona evrov je vreden letošnji proračun občine Središče ob Dravi. Dobra polovica denarja bo namenjena investicijam. Med večjimi investicijami so: obnova vodovoda, gradnja poslovne cone Lipje, energetski sanaciji kulturne dvorane Sokolana in telovadnice osnovne šole. Pri gradnji Poslovne cone Lipje v kratkem pričakujejo gradbeno dovoljenje, sledi razpis za izbiro izvajalca za gradnjo infrastrukture. Vseh 5 parcel je prodanih zainteresiranim investitorjem. Prodajalec je Sklad kmetijskih zemljišč. Sedanji župan Jurij Borko se še ni dokončno odločil, ali se bo na letošnjih lokalnih volitvah ponovno potegoval za župansko mesto ali ne.

 

Občina Ormož je na portalu javnih naročil objavila javno naročilo za iskanje izvajalca za modernizacijo cest v letošnjem letu. Iščejo izvajalca za modernizacijo naslednjih lokalnih cest in javnih poti: Mihovci pri Veliki Nedelji, Miklavž pri Ormožu, Pušenci, dva odseka v Strjancih, Kog, Lahonci, dva odseka v Ivanjkovcih in Malem Brebrovniku, Žerovincih in Pavlovskem Vrhu. Skupno gre za 13 cestnih odsekov. Rok za oddajo ponudb je 2. februar.

 

V rubriki Prlekov radioreporter ste izpostavili tematiko sporov s sosedi. Konkretnega zasebnega spora ne bomo komentirali, bomo pa pojasnili, kakšen je postopek policistov v primeru groženj, žalitev ali motenja javnega reda in miru. Kdaj ukrepajo, kakšne so kazni in kdo jo prejme. Odgovor je pripravila Katjuša Grof Štih.

 

V prostorih bivšega Hotela Ormož oz. bivšega študentskega servisa Maribor se bo od te sobote dalje pričelo izvajati testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Več podrobnosti v prispevku Vesne Osterc.

 

Gimnazija Ormož je pripravila zoom predstavitve programov srednješolskega izobraževanja o treh izobraževalnih programih, ki jih izvajajo v Ormožu. Prispevek Petra Kiriča

 

Tudi Knjižnica Ormož se pridružuje Tednu pisanja z roko, ki v organizaciji Društva Radi pišemo z roko, poteka med 17. in 21. januarjem. Na natečaj Recepti življenja – Pišemo z roko je sodelovalo 112 oseb, ki so lastnoročno zapisali recepte za okusne jedi ter recepte, pesmi in misli za uspešno, srečno in zadovoljno življenje. Na roko napisane recepte si lahko ogledate na razstavi v knjižnici ali v digitalni verziji, so sporočili iz knjižnice.

 

ČRNA KRONIKA:

 

Včeraj zvečer so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, za prehod katerega ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog. S tovornim vozilom pa je na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za kar ni imel ustreznega dovoljenja, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo tudi državljan Poljske, zato je bil tudi njemu izdan plačilni nalog.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so včeraj zvečer na vlaku, ki je pripeljal iz Avstrije, obravnavali državljana Bolgarije, ki ni izpolnjeval pogojev za vstop v RS. Tujca so že predali avstrijskim varnostnim organom.

Nekaj po 7. uri je na Volkmerjevi cesti na Ptuju na parkirišču Šolskega centra gorelo osebno vozilo. Požar v notranjosti vozila je lastnik pogasil še pred prihodom gasilcev. Gasilci PGD Ptuj so gorečo elektroniko pod armaturo dokončno pogasili, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj. (cors 2001)

 

 • Prometno poročilo, petek 9.december 2022 ob 13:38

  Opozorila

  Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta.

  Na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko Sedlo so obvezne verige.

  Ovire

  Vozniki sporočajo, da je zaradi podrtega drevesa treba voziti previdno po cesti Logatec - Žiri.

  Pnevmatika na vozišču ovira promet na pomurski avtocesti pred Lenartom v smeri Murske Sobote.

  Delo na cesti

  Ceste Stročja vas - Pavlovci v Pavlovcih ta vikend zaradi vremena ne bodo zapirali.

  Napoved popolnihzapor:
  - Na ljubljanski severni obvoznici bodo popolne zapore med Zadobrovo in Tomačevim ter na različnih krakih v razcepu Zadobrova v noči nasoboto,med 22. in 7. uro ter v noči na nedeljo od 22. ure do nedelje do 13. ure.
  - Cesta Brezovica - Podpeč bo v Notranjih Goricah zaprta v soboto, 10. 12. 2022, med 6. in 22. uro.

  Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.