Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, sreda, 9. 2. 2022

Na občinski proslavi ob slovenskem kulturnem  prazniku, ki jo je pripravila Občina Ormož v sodelovanju z  Osnovno šolo Ormož, so podelili občinska priznanja s področja kulture za leto 2021.

Javna razvojna agencija Občine Ormož se je statusno preimenovala v Razvojno- raziskovalni center Ormož. Katerim področjem bodo dajali skupni imenovalec pri razvoju za občine Ormož, Središče in Sveti Tomaž nam je zaupal direktor raziskovalno razvojnega centra Ormož, Matej Rogač.

 V Pokrajinskem muzeju Ptuj-Ormož, enota Ormož so pripravili nekatere uradne statistične podatke, ki so zajemali delovanje ormoškega muzeja v preteklem letu. Vesna Osterc je o njih govorila s kustosinjo in etnologinjo Nevenko Korpič.

V nadaljevanju bomo slišali, kaj vse si lahko ogledamo v vitrini meseca v ormoškem muzeju. Med drugim pa izveste tudi, zakaj se pogosto zgodi, da počijo lončeni lonci. Z lončarko Urško Ambrož je govorila Vesna Osterc.

 Ker se bližajo informativni  dnevi za dijake in študente, so se tudi v Knjižnici Franca Ksavra Meška iz Ormoža potrudili in predstavili informacije, kako lahko pridemo do zaposlitve v knjižnicah. Več o tem knjižničarka Marinka Vnuk.

 ŠPORT:
Z včerajšnjo (torek) tekmo med Radovljico in Loko, s 26:37 so zmagali slednji, so se začele tekme osmine finala rokometnega pokala Slovenije za člane. Preostala srečanja bodo na sporedu danes (sreda). Pari so: Gorenje-Slovenj Gradec, Trimo-Ribnica, Moškanjci Gorišnica-SVIŠ Ivančna Gorica, Drava Ptuj-Celje Pivovarna Laško, Dol Hrastnik-Krka in Velika Nedelja- Ljubljana.
Varovanci trenerja Uroša Krstiča se bodo v osmini finala pomerili še z drugim prvoligašem, v prejšnjem kolu so namreč premagali Šmartno. Lahko presenetijo tudi tokrat? V dresu prvoligaša iz Ljubljane bodo nastopili tudi trije rokometaši vzgojeni v ormoški rokometni šoli; Miha Kolmančič ter Vid in Jure Lukman. O pričakovanjih pomočnik trenerja Davorin Kovačec.


tekma se bo v športni dvorani Velika Nedelja začela ob 19h.

 ČRNA KRONIKA:

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, tri kazniva dejanja, šest kršitev javnega reda in miru, povoženje divjadi in pridržali enega kršitelja.

S področja kriminalitete je bila na območju Murske Sobote obravnavana odtujitev pohištva in tatvina drv. Na območju Lendave so obravnavali poškodovanje tuje stvari.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnih krajih in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelj, ki je ob intervenciji nadaljeval s kršitvijo na javnem kraju je bil pridržan.

Stanje prometne varnosti se je v lanskem letu na pomurskih cestah poslabšalo, saj je bilo obravnavanih več prometnih nesreč kot v letu 2020, prav tako pa so bile posledice nesreč hujše. Tudi v letošnjem letu je trend prometnih nesreč v povečanju. Zaradi splošno zaostrene prometne situacije so policisti ob rednem delu še povečali nadzor cestnega prometa. Usmerjen je v najbolj pogoste in problematične dejavnike najhujših prometnih nesreč, kot sta prehitra vožnja in vožnja pod vplivom alkohola. Vse udeležence pozivajo naj se v promet vselej vključujejo odgovorno, spoštujejo cestno-prometne predpise, ter poskrbijo za svojo varnost in na šibkejše udeležence cestnega prometa.

 • Prometno poročilo, petek 9.december 2022 ob 14:23

  Zastoji

  Promet je zaradi popoldanske prometne konice povečan na cestah, ki vodijo iz mestnih središč in na mestnih obvoznicah

  Opozorila

  Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta.

  Na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko Sedlo so obvezne verige.

  Delo na cesti

  Ceste Stročja vas - Pavlovci v Pavlovcih ta vikend zaradi vremena ne bodo zapirali.

  Napoved popolnihzapor:
  - Na ljubljanski severni obvoznici bodo popolne zapore med Zadobrovo in Tomačevim ter na različnih krakih v razcepu Zadobrova v noči nasoboto,med 22. in 7. uro ter v noči na nedeljo od 22. ure do nedelje do 13. ure.
  - Cesta Brezovica - Podpeč bo v Notranjih Goricah zaprta v soboto, 10. 12. 2022, med 6. in 22. uro.

  Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.