Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, četrtek, 10. 3. 2022

Nekatere občane in lokalne politike so zmotili pred dnevi postavljeni jumbo plakati po občinah Ormož, Sv. Tomaž in Središče ob Dravi. Tudi na družabnih omrežjih so se razvile prave debate o upravičenosti ali neupravičenosti postavljenih plakatov. Podpisana stranka SDS navaja različne infrastrukturne in druge projekte ter si prisvaja zasluge zanje. Na plakatih je tako navedeno, da stranka SDS gradi krožišči v Ormožu, lokalni namakalni sistem, poslovno cono, obnavlja vodovodni sistem, da bodo gradili podhod za pešce in kolesarje v Pavlovcih idr. Tudi v rubriko Prlekov radioreporter smo prejeli kritiko in vprašanja za stranko SDS glede omenjenih plakatov. Več v prispevku Katjuše Grof Štih

Vprašanje za rubriko Prlekov radioreporter je postavila poslušalka iz okolice Ormoža. Zanima jo, zakaj v bližini trgovin Hofer, Lidl in Eurospin ni nobene klopce? Anita Kosec

Poslušalko iz območja Pavlovskega Vrha in Libanje je zanimalo, zakaj pristojni ne odstranijo lesenih stebrov za stacionarno telefonijo, če vodnikov že zdavnaj ni več na stebrih. Skoraj vsi uporabljajo mobilne telefone, zato so stebri samemu sebi namen, pa še veliko jih je v slabem stanju in nevarno visijo na cesto, zato ob morebitni zrušitvi lahko še koga poškodujejo, je navedla poslušalka. Odgovor je pripravila Katjuša Grof Štih

Ljudska univerza Ormož se lahko pohvali z obnovljeno stavbo, v kateri so pridobili tudi nekaj novih prostorov, ki omogočajo izvedbo večim vsebinam. Z direktorico Ljudske univerze Ormož, Viki Ivanuša, je govorila Vesna Osterc.

Tudi moški imajo svoj praznik v mesecu marcu. Od kod izvira praznik, je Vesna Osterc preverila pri kustosinji in etnologinji Nevenki Korpič.

V knjižnice se vračajo tudi literarni večeri. Kdo bo današnji gost večera, ki ga pripravljajo v Knjižnici Franca Ksavra Meško, Ormož pa bibliotekarka Marjana Korotaj. 

 

ŠPORT
Slovenska strelska ekipa se je vrnila s Kaira, kjer je bil na sporedu prvi letošnji svetovni pokal v streljanju z zračnim in malokalibrskim orožjem. Slovenska ekipa, v kateri so tekmovale Živa Dvoršak, Klavdija Jerovšek in Urška Kuharič je zmagala na svetovnem pokalu v disciplini malokalibrska puška trojni položaj.

ČRNA KRONIKA:
Včeraj popoldan so policisti na območju PP Podlehnik prijeli štiri državljane Bangladeša, ki so na zeleni meji nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Postopki s tujci še potekajo.
Včeraj, malo čez poldne, je izbruhnil požar na gospodarskem poslopju velikosti v Kovači vasi, na območju Slovenske Bistrice. Vnel se je leseni del gospodarskega poslopja, ogenj pa se je nato razširil na ostrešje, ki je zgorelo v celoti. Lastniki so iz objekta uspeli odstraniti vrednejše predmete, živali v objektu ni bilo. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 30 000 evrov. Policisti so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi odlaganja pepela ob lesenem delu gospodarskega poslopja, ki se je nato vnel.
Včeraj popoldan je v naselju Krčevina pri Vurbergu v občini Ptuj osebno vozilo zapeljalo na nabrežje ribnika. Ptujski gasilci so s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na vozišče. Včeraj popoldan je zagorelo v naravi v naselju Budinci v občini Šalovci in v Spodnjem Velovleku v občini Ptuj. Gorečo travo in podrast so pogasili lokalni gasilci, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.
Soboški policisti so obravnavali 4 kršitve javnega reda v zasebnih prostorih in dve na javnih krajih. V Ljutomeru so kršitelja pridržali, saj se kljub intervenciji policistov ni hotel pomiriti.

 • Prometno poročilo, petek 9.december 2022 ob 13:38

  Opozorila

  Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta.

  Na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko Sedlo so obvezne verige.

  Ovire

  Vozniki sporočajo, da je zaradi podrtega drevesa treba voziti previdno po cesti Logatec - Žiri.

  Pnevmatika na vozišču ovira promet na pomurski avtocesti pred Lenartom v smeri Murske Sobote.

  Delo na cesti

  Ceste Stročja vas - Pavlovci v Pavlovcih ta vikend zaradi vremena ne bodo zapirali.

  Napoved popolnihzapor:
  - Na ljubljanski severni obvoznici bodo popolne zapore med Zadobrovo in Tomačevim ter na različnih krakih v razcepu Zadobrova v noči nasoboto,med 22. in 7. uro ter v noči na nedeljo od 22. ure do nedelje do 13. ure.
  - Cesta Brezovica - Podpeč bo v Notranjih Goricah zaprta v soboto, 10. 12. 2022, med 6. in 22. uro.

  Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.