Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, sreda, 23. 3. 2022

 

Danes (sreda) je potekala novinarska konferenca Slovenske demokratske stranke, na kateri so predstavili svojega kandidata za poslanca v 2. okraju 8. volilne enote. To je Andrej Kosi. Novinarske konference so se v podporo kandidatu udeležili tudi predsednik Občinskega odbora SDS in župan Središča ob Dravi Jurij Borko, predsednik Občinskega odbora SDS Ormož in župan občine Ormož, Danijel Vrbnjak, državni svetnik Branko Šumenjak ter predsednica občinskega odbora SDS Občine Sveti Tomaž, Dušanka Ozmec. Več v prispevku Vesne Osterc.

 

Peter Kirič je pri direktorici občinske uprave Ormož, Mileni Debeljak, preveril, kako daleč je obnova parka ob avtobusni postaji in kako kaže z obnovo nekdanjega ormoškega hotela, ki je sicer v zasebni lasti.

 

Občina Sveti Tomaž sklicuje 24. redno sejo Občinskega sveta, ki bo jutri (četrtek). Na dnevnem redu bodo med drugim obravnavali odlok o predmetu in pogojih za dodelitev koncesije za 24-urno dežurno pogrebno službo, skrajšane postopke odlokov o spremembi odloka o ustanovitvi Glasbene šole Ormož in Javnega zavoda na področju osnovnega šolstva s prilagojenim programom ter o ustanovitvi vzgojnoizobraževalnega zavoda Osnovna šola Sveti Tomaž. Sprejemali bodo tudi letne programe športa, kulture in izobraževanja odraslih ter pregledali letno poročilo o izvedenih ukrepih iz akcijskega načrta Lek za leto 2021.

 

Gimnazija Ormož se je odločila, da pripravi jutri (četrtek) Dan odprtih vrat. Prispevek je pripravil Peter Kirič.

 

Občina Ormož in Energetsko svetovalna pisarna Ormož pripravljata novinarsko konferenco glede predstavitve za možnost pridobitve denarnih spodbud Eko sklada. Novinarska konferenca bo jutri (četrtek), ob 15.30,  v sejni sobi Občine Ormož. Župan Danijel Vrbnjak in Ludvik Hriberšek, vodja Energetsko svetovalne pisarne Ormož, bosta predstavila že izvedene investicije na področju energetskih sanacij objektov, denarnih spodbud za občane s poudarkom na 100-odstotnih denarnih spodbudah. Socialno ogroženi občani, ki dobivajo denarno socialno pomoč  ali občani, ki so prejemniki varstvenega dodatka,  lahko pridobijo celotno denarno spodbudo za zamenjavo oken, strehe, fasade, kurilne naprave. Maksimalna denarna nepovratna spodbuda za socialno ogrožene  lahko znaša  23.000 EUR, ker Občina Ormož omogoča delovanje Energetsko svetovalne pisarne in  tako omogoča občanom koriščenje državnih in evropskih sredstev. V Podravski regiji in Občini Ormož  je že nekaj uspešno zaključenih primerov pridobitve celotnih denarnih spodbud s strani Eko sklada.

 

Ljudska univerza Ormož v sodelovanju z Društvom za opazovanje ptic Slovenije pripravlja delavnico izdelave ptičjih gnezdilnic. Komu je delavnica namenjena, je Vesni Osterc povedala vodja vsebin Centra za družine Ormož, Nastja Skušek.

 

V Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož so knjižničarke tudi za ta mesec pripravile izbor novosti, ki jih priporočajo v branje otrokom in mladim bralcem. Kaj priporočajo tokrat, bo povedala strokovna sodelavka Simona Sakelšek.

 

ČRNA KRONIKA

Nekaj čez polnoč (sreda) je prišlo v naselju Rucmanci, v občini Sveti Tomaž, do večjega požara. Požar je zajel stanovanjski objekt v velikosti sto kvadratnih metrov, ki so ga uspešno obvladali gasilci prostovoljnih gasilskih društev Trnovci, Koračice, Pršetinci in Savci. Kot so sporočili mariborski policisti, gre za nenaseljeno hišo, objekt pa je v celoti zgorel. Pri tem je po nestrokovni oceni nastalo za okoli deset tisočakov škode.

Ob 21. uri sta v naselju Ivanjkovci, v občini Ormož, gorela podrastje in suha trava. Požar na površini okoli dvajset kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Ivanjkovci. Materialna škoda ni nastala, ogrožen ni bil nihče.

Ormoški policisti so včeraj sprejeli ustno kazensko ovadbo o sumu tatvine lesa iz gozda v Vičancih.

Ob 13.20 so na regionalni cesti v Pavlovcih kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Alkotest je pokazal 0,30 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

Ob 13.20 so bili obveščeni o požaru v poslovnem objektu na območju Ormoža. Zagorelo je v elektro omarici za sončno elektrarno na nakupovalnem centru. Do prihoda gasilcev PGD Ormož in Hardek so domačini požar pogasili.

Po 17. uri so na lokalni cesti v Lahoncih kontrolirali voznika mopeda, alkotest je pokazal 0,94 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga pridržali.

 • Prometno poročilo, petek 9.december 2022 ob 13:09

  Opozorila

  Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta.

  Na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko Sedlo so obvezne verige.

  Ovire

  Vozniki sporočajo, da je zaradi podrtega drevesa treba voziti previdno po cesti Logatec - Žiri.

  Delo na cesti

  Ceste Stročja vas - Pavlovci v Pavlovcih ta vikend zaradi vremena ne bodo zapirali.

  Napoved popolnihzapor:
  - Na ljubljanski severni obvoznici bodo popolne zapore med Zadobrovo in Tomačevim ter na različnih krakih v razcepu Zadobrova v noči nasoboto,med 22. in 7. uro ter v noči na nedeljo od 22. ure do nedelje do 13. ure.
  - Cesta Brezovica - Podpeč bo v Notranjih Goricah zaprta v soboto, 10. 12. 2022, med 6. in 22. uro.

  Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.