Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, četrtek, 24. 3. 2022

 

Na Gimnaziji Ormož jutri (petek) pričakujejo obisk ministrice za šolstvo, dr. Simone Kustec, predsednice Zbornice zdravstvene in babiške nege, Monike Ažman in poslanke Mojce Žnidarič. Namen obiska je predstavitev dijakov srednjega strokovnega programa zdravstvene nege, predstavitev specialne učilnice in srečanje vseh akterjev za pridobitev novega programa na Gimnaziji Ormož. Obiskali jih bodo tudi trije župani občin Ormož, Središče ob Dravi in Sv. Tomaž, direktorji učnih ustanov, kjer bodo dijaki v tretjem in četrtem letniku izvajali praktično usposabljanje, vsi člani Aktiva ravnateljev občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž ter delovna ekipa, ki se je več kot 10 let zavzemala za pridobitev programa zdravstvene nege. 

 

Tudi na Osnovni šoli Ormož se že izobražujejo učenci, ki so zaradi vojne v Ukrajini bili primorani zapustiti svoje domove in si zatočišče poiskati v drugih državah. Koliko jih obiskuje OŠ Ormož nam je povedal ravnatelj, Aleksander Šterman. Prispevek Petra Kiriča.

 

V ponedeljek (21. 3. 2022) so v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec  (SVZ) podpisali sporazum o sofinanciranju izgradnje novih bivalnih enot Socialno varstvenega zavoda Hrastovec v Lenartu.

Cilj vseh novih investicij v zavodu je, da se stanovalci iz gradu preselijo v nove enote in se grad izprazni ter nameni drugim aktivnostim.
Direktor zavoda Hrastovec, Aleksander Gungl,  je za radio Prlek povedal:

 

V morju novosti na literarnem trgu je težko najti nekaj kakovostnega brez pomoči knjižničarjev. Kaj priporočajo v branje odraslim bralcem v Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož, bo povedala Jana Petek.

Center za družine Ormož v sodelovanju z Društvom za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije organizira praktično poučno delavnico namenjeno družinam, na kateri bodo udeleženci izdelovali gnezdilnice ter se jih naučili pravilno namestiti in vzdrževati. Delavnica bo sestavljena iz teoretičnega predavanja, ki bo potekalo v prostorih Centra za družine Ormož na Ljudski univerzi Ormož ter iz praktične delavnice, na kateri bo vsaka družina sestavila svojo gnezdilnico v naravnem rezervatu Ormoške lagune. Zaradi zagotovitve materiala organizatorji prosijo za predhodne prijave. Brezplačna delavnica bo potekala jutri (petek, 25. marca), ob 16. uri. 

 

ŠPORT

Atletski klub Ormož to nedeljo (27. 3. 2022) pripravlja tekaško prireditev 21. Ormoški polmaraton. Otroški teki se bodo pričeli ob 9h v športnem parku Mestna graba. Ob 10h bodo sledili teki na 5 in 10 kilometrov ter na 21,1-kilometra. V okviru polmaratona bo potekalo tudi odprto prvenstvo za veterane v cestnem teku in policijsko državno prvenstvo. Tek bo trajal predvidoma do 13. ure, sledili bosta razglasitev rezultatov in zmagovalcev ter podelitev nagrad. 

ČRNA KRONIKA

Danes povsod po Sloveniji do 18. ure poteka maraton hitrosti. Z okrepitvijo nadzora nad prehitrimi vozniki in javno objavo točnih lokacij vseh meritev v policiji želijo tudi tokrat delovati predvsem preventivno in doseči, da bi vozniki z umirjeno vožnjo prispevali k varnejšim cestam. Med 17. in 18. uro so radarske kontrole med drugim napovedane za naselja Ivanjkovci, Obrež, Spuhlja in Trgovišče.

Včeraj, okrog 16.30, so bili policisti obveščeni o ropu lekarne v Mariboru. Neznani storilec je vstopil v poslovni prostor ter z orožjem zagrozil uslužbenki. Odtujil je več zdravil in gotovino. Policisti PP Maribor nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in preiskavo dogodka.

Policisti PP Slovenska Bistrica obravnavajo goljufijo pri nakupu mobilnega telefona. Oškodovanec se je preko družbenih omrežij odločil za nakup mobilnika. Ob prejemu paketa in plačilu odkupnine v višini približno 700 eur, je v paketu, namesto mobilnika, našel opeko. Pri nakupih po spletu svetujejo posebno previdnost, dejstvo je namreč, da je na družbenih omrežjih veliko lažnih profilov, ki jih uporabljajo spletni goljufi, zato slepo nikar ne zaupajte neznancem na spletu.

S Centra za obveščanje Ptuj so sporočili, da je včeraj pred 17. uro zagorela lesena uta v naselju Radomerje v občini Ljutomer. Požar so pogasili gasilci PGD Ljutomer, Radomerje, Gresovščak in Spodnji Kamenščak. Uta je v celoti pogorela.

O požaru v Rucmanci v občini Sveti Tomaž, v katerem je včeraj v celoti zgorela nenaseljena stanovanjska hiša, smo poročali včeraj.

V občinah Sveti Jurij ob Ščavnici in v Cirkulanah so obravnavali dva požara v naravi.

 • Prometno poročilo, petek 9.december 2022 ob 12:38

  Opozorila

  Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta.

  Na avstrijski strani prelaza Ljubelj so obvezne verige. Priporočamo jih tudi na prelazu Korensko Sedlo.

  Delo na cesti

  Ceste Stročja vas - Pavlovci v Pavlovcih ta vikend zaradi vremena ne bodo zapirali.

  Napoved popolnihzapor:
  - Na ljubljanski severni obvoznici bodo popolne zapore med Zadobrovo in Tomačevim ter na različnih krakih v razcepu Zadobrova v noči nasoboto,med 22. in 7. uro ter v noči na nedeljo od 22. ure do nedelje do 13. ure.
  - Cesta Brezovica - Podpeč bo v Notranjih Goricah zaprta v soboto, 10. 12. 2022, med 6. in 22. uro.

  Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.