Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, torek, 29. 3. 2022

Novo krožišče v Ormožu je že asfaltirano. Kakšna pa bo njegova končna podoba, nam je zaupal župan Občine Ormož, Danijel Vrbnjak.

Pri Svetem Tomažu so minuli teden imeli redno sejo Občinskega sveta. O čem je tekla beseda, je preverila Vesna Osterc.

V vasi Hardek so šele to soboto izvedli čistilno akcijo, s katero pa so ob dnevu medovitih rastlin opozorili tudi na pomen čebel. Več v prispevku Vesne Osterc.

V sklopu projekta »Dan sajenja medovitih rastlin«, ki se mu je pridružila tudi Občina Ormož, je v soboto ob pločniku med OŠ Velika Nedelja in vrtcem Velika Nedelja, potekala zasaditev lip. Na pobudo Čebelarskega društva Ormož so skupaj s predsednikom čebelarjev Jožetom Brumnom, predsednikom krajevne skupnosti, Jankom Meškom, županom Občine Ormož Danijelom Vrbnjakom in direktorico Mileno Debeljak, posadili 8 lip. 

Približuje se krajevni praznik Krajevne skupnosti Velika Nedelja. Kako daleč so s pripravo programa, nam je povedal predsednik Krajevne skupnosti Velika Nedelja, Janko Meško.

Pešci, kolesarji, motoristi, mopedisti, vozniki osebnih avtomobilov, Društvo za osteoporozo Ormož organizira poučno srečanje z Danico Petek iz Avtošole Prednost. Udeležence bo seznanila z novostmi na področju cestnoprometnih predpisov, tudi o vožnji v krožnem prometu. Srečanje bo v četrtek, 31. marca, ob 16.30 v Beli dvorani Grajske pristave v Ormožu. 

V Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož vsak mesec v branje priporočijo tudi nove priročnike. Prisluhnimo, kaj so izbrali tokrat.

Minuli petek je v Središču ob Dravi potekal zbor veteranov Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo. Na prireditvi so podelili priznanja, pregledali delovanje v zadnjih dveh letih in predstavili zbornik, za leti 2020 in 2021. Več o tem, predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ormož, Miran Fišer.

 

Kulturno društvo Obrež pripravlja v soboto, 2. aprila, ob 19.30,  v Domu kulture v Obrežu folklorni večer, na katerem bodo nastopili domači in tuji ljubitelji folklore in ljudskega izročila:  Otroška FS OŠ Središče ob Dravi,  Mladinska FS OŠ Središče ob Dravi,    KUD Mladost Bosanska Otoka,   Ansambel narodnih igara Vojnić, KUD Vinica,  Pevke ljudskih pesmi KD Obrež in Folklorna skupina  KD Obrež.

 Kulturno turistično društvo Miklavž pri Ormožu pripravlja v soboto, 2. aprila, ob 18h, v dvorani kulturnega doma letni zbor članov. Poleg rednih poročil o delu v lanskem letu, bodo izvedli volitve za predsednika, podpredsednika, tajnika, blagajnika, nadzornike in člane častnega razsodišča. Sprejeli bodo tudi načrt dela in financ za letos. 

 

ŠPORT:
Z dvoboji 18. kroga se je končal redni del prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Meteorplast ŠIC bar se je v dvorani ŠIC Ljutomer pomeril z vrhniškim Silikom. Slavili so Vrhničani s 6:1. V primeru zmage bi se ljutomerska ekipa pomerila prav z Vrhničani. Po zasluženem porazu bo v četrtfinalu merila moči s ptujsko Hišo daril. Meteorplast ŠIC bar je redni del prvenstva končal na petem mestu s 16. točkami, Ptujčani so mesto višje s 27. točkami. Prva četrtfinalna tekma, igra se na dve zmagi, bo ta petek na Ptuju.

Rokometaši Velike Nedelje, vodilna ekipa 2. DRL ostajajo brez poraza v sezoni tudi po končanem 18. krogu. Zeleni so minulo soboto gostovali v Kočevju, ki se bori za uvrstitev v končnico štirih najboljših ekip. Varovanci Uroša Krstiča so zmagali s 23:30.

 

ČRNA KRONIKA

Včeraj ob 13.34 je v Ivanjkovcih, v občini Ormož, na parkirišču osnovne šole zagorelo osebno vozilo. Posredovali so ivanjkovski in hardeški gasilci, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

Ob 5.13 s ormoški policisti v Središču ob Dravi prijeli 9 tujcev, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili po končanih postopkih odpeljani v Azilni dom Ljubljana.

Ob 11.40 so imeli v postopku 5 državljanov Ukrajine, ki so podali vloge za začasno zaščito, ki so jih posredovali na Upravno enoto Ormož.

Ob 17.55 so bili obveščeni o pogrešani osebi. Policisti so takoj pristopili k zbiranju obvestil in iskanju osebe. Ob 19.16 je bila oseba najdena nepoškodovana, prevzeli so jo svojci.

Ob 23.15 so posredovali pri kršitvi javnega reda in miru v večstanovanjskem objektu. Dvema kršiteljema so policisti izdali plačilni nalog.

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, kaznivo dejanje, štiri kršitve javnega reda in miru, štiri povoze divjadi in pridržali enega kršitelja.

V obravnavanih prometnih nesrečah je v dneh nastala le materialna škoda, v prometni nesreči v Zbigovcih pa je bil kolesar telesno poškodovan.

S področja kriminalitete na območju Murske Sobote obravnavajo poškodovanje tuje stvari.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnih krajih in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj, ki je ob intervenciji v zasebnem prostoru nadaljeval s kršitvijo, je bil pridržan.

 • Prometno poročilo, petek 9.december 2022 ob 14:02

  Opozorila

  Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta.

  Na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko Sedlo so obvezne verige.

  Ovire

  Predmeti na vozišču ovirajo promet na štajerski avtocesti med predorom Pletovarje in Golo Rebro proti Mariboru.

  Delo na cesti

  Ceste Stročja vas - Pavlovci v Pavlovcih ta vikend zaradi vremena ne bodo zapirali.

  Napoved popolnihzapor:
  - Na ljubljanski severni obvoznici bodo popolne zapore med Zadobrovo in Tomačevim ter na različnih krakih v razcepu Zadobrova v noči nasoboto,med 22. in 7. uro ter v noči na nedeljo od 22. ure do nedelje do 13. ure.
  - Cesta Brezovica - Podpeč bo v Notranjih Goricah zaprta v soboto, 10. 12. 2022, med 6. in 22. uro.

  Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.