Print this page

LOKALNI UTRIP, sreda, 11. 05. 2022

V Centru starejših občanov Ormož so se v minulih dneh razveselili novih telovadnih rekvizitov za starejše, ki so jih pridobili ob izvedbi projekta »Skupaj ostanimo aktivni«. Dogodka ob predaji rekvizitov za vadbo se je udeležil Peter Kirič.

V Ormožu je zadnje čase prava mala poplava dogodkov. Zaradi razpršenosti virov informacij, mimogrede kakšen dogodek, ki bi si ga morda želeli obiskati, zamudimo. Zdaj je Razvojno-raziskovalni center Ormož ponudil rešitev. Prispevek Vesne Osterc.

To soboto in nedeljo bo v Občini Središče ob Dravi dirkaško obarvan vikend, saj bo izvedena 5. mednarodna dirka starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT za veliko nagrado Središča ob Dravi, ki šteje tudi za državno motociklistično prvenstvo Hrvaške. Da bi izvedeli več o dirki smo v studiu povabili vodjo prireditve Damjana Mundo.

V okviru festivala Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju, ki bo v Minoritskem samostanu tretji vikend v maju, so na predzadnjem ocenjevanju ocenili mlečne izdelke. Število kmetij, ki se ukvarjajo s predelavo mleka, v zadnjih letih narašča. Letos je nagrajenih 150 mlečnih izdelkov. Prispevek Katjuše Grof Štih


V kmetijski oddaji to nedeljo bomo predstavili dogajanje na festivalu Dobrote slovenskih kmetij, ki bo naslednji vikend na Ptuju.

Zgodovina stanovalcev Košarkine hiše na Kogu je zelo zanimiva. Vdova Zenkovič se je po smrti moža poročila s 30 let mlajšim učiteljem, kar je na vasi povzročilo pravi škandal. Kaj se je posledično zgodilo, je Vesni Osterc povedal ljubiteljski zgodovinar Anton Luskovič.

Ludvik Trop je izkušeni starinar, ki se že vse življenje posveča zbiranju, ohranjanju in prodaji starin. Iskanje stilnega pohištva pa ni tako preprosto v Sloveniji, saj se ga le-tega ni veliko ohranilo in ga veliko tudi že izvorno ni bilo. Kje in kako najde starine, je povedal Petru Kiriču.

Učenci OŠ Sveti Tomaž bi radi zbrali čim več starega papirja. Papir lahko do vključno petka (13. 5.) pripeljete kadarkoli in ga odvržete v zabojnik pred šolo. Če želite pri tekmovanju zbranega papirja pomagati posameznemu oddelku, tehtanje poteka vsako jutro od 7.30 do 8.15. Zbrana sredstva bodo namenjena šolskemu skladu.

ČRNA KRONIKA
Včeraj (torek), okrog 13. ure, se je zgodila delovna nesreča v gozdu pri naselju Dobrina v občini Žetale. Med spravilom lesa se je poškodoval 69-letni moški. Na kraj so bili napoteni gasilci in reševalci. Poškodbe so bile tako hude, da je moški, navkljub nudeni prvi pomoči, umrl na kraju, so sporočili z Regijskega centra za obveščanje Ptuj.

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči v katerih je bil en udeleženec telesno poškodovan. S področja kriminalitete je bila na območju Murske Sobote obravnavana tatvina v trgovini, poškodovanje izložbenega stekla in poškodovanje okenskega stekla.

Na Policijski upravi Murska Sobota so včeraj okrog 18.20 ure prejeli obvestilo, da je v Beltincih prišlo do nesreče s toplozračnim balonom, ki naj bi ga med letenjem zaneslo v električne vodnike. V balonu so bili trije ljudje, ki ob dogodku niso bili poškodovani, so sporočili s PU Murska Sobota. Del naselja je bil začasno brez elektrike. Zjutraj so pomurski policisti sporočili, da je okrožni državni tožilec podal usmeritve, da se po vseh zbranih obvestilih poda kazenska ovadba v smeri suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje posebnih vrst javnega prometa. V nesreči je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša približno 11.000 evrov.