Print this page

LOKALNI UTRIP, petek, 13. 5. 2022

V sklopu Vikendov odprtih vrat Destinacije Jeruzalem Slovenija se obilo dogajanja v Ormožu in okolici obeta tudi ta vikend. Vesna Osterc je o prihajajočih dogodkih govorila z direktorjem Zavoda za turizem, kulturo in šport Ormož, Andrejem Vršičem.

Podjetje Isotmat iz Murske Sobote se ukvarja s sanacijo vlažnih prostorov in problemi kapilare vlage, ki slabša bivalno kakovost v kleteh in stanovanjskih enotah. Prispevek Petra Kiriča.

Pričeli so se Tedni vseživljenjskega učenja, ki jih obeležujemo tudi v Ormožu. Kaj pomembnejšega se bo godilo v naslednjih dneh, je za naš radio povedala Marina Korpar iz Ljudske univerze Ormož. 

Tudi v mesecu maju v Pokrajinskem muzeju Ptuj- Ormož, enota Ormož pripravljajo številne dogodke in aktivnosti. Kaj pripravljajo, je Vesni Osterc povedala kustosinja in etnologinja Nevenka Korpič.

Ludvik Trop je starinar, ki je del otroštva preživel v Ormožu. Z njim je govoril Peter Kirič.

Likovno-kulturno umetniško društvo Ormož Likudo je tudi v mesecu maju zelo aktivno. Kaj pripravljajo to nedeljo je preverila Vesna Osterc.

V aprilu je bilo izbranih deset finalistov za literarno nagrado kresnik, za katero se potegujejo slovenski avtorji. Komu je uspelo priti v ožji izbor in s katerimi deli, bo povedala bibliotekarka Marjana Korotaj iz Knižnice Franca Ksavra Meška Ormož.

ŠPORT:
Včeraj so se učenci 6., 7. in 8. razreda Osnovne šole Stanka Vraza udeležili Področnih športnih iger osnovnih šolah s prilagojenim programom v atletiki v Ravnah na Koroškem in dosegli izjemne rezultate: bronasto medaljo za štafeto na 400 m (mešano), zlato medaljo v skoku v daljino med dečki, srebrno medaljo v metu vorteksa (dečki), zlato medaljo v teku na 300 m (dečki) ter zlato medaljo v teku na 60 m (deklice). Dva učenca sta si s svojimi rezultati zagotovila udeležbo na državnem tekmovanju iz atletike.

Ta konec tedna je v Ligi NLB premor, saj bo Slovenj Gradec gostil zaključni turnir pokalnega tekmovanja. Za naslov se bodo pomerili Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje, Urbanscape Loka in Dobova. Počitka za Vinarje kljub temu ne bo. Rokometaši Jeruzalema Ormoža bodo drevi (petek) gostovali v Trebnjem. Odigrali bodo zaostalo tekmo sedmega kola. Varovanci trenerja Saše Prapotnika so Trebanjcem zadali edini letošnji prvenstveni poraz, zato so gostitelji tokrat odločeni pokazati pravi obraz na domačem parketu. Ormožani seveda na gostovanje ne gredo z belo zastavo; lahko varovance trenerja Uroša Zormana presenetijo še enkrat? Tekma se bo v športni dvorani v Trebnjem začela ob 19h. Ogledali si jo boste lahko v neposrednem spletnem prenosu. Ak

Pred rokometaši Velike Nedelje je še zadnja tekma v tej, več kot uspešni sezoni. Varovanci trenerja Uroša Krstiča so si naslov prvaka v 2. državni rokometni ligi zagotovili že v začetku aprila, saj so si pred tekmeci priigrali neulovljivo prednost. Dolgo časa je kazalo, da jim bo uspelo zmagali celo na vseh tekmah prvenstva; vendar so v končnici, kadrovsko močno oslabljeni doživeli dva poraza. V naslednji sezoni bodo Zeleni po osvojitvi prvenstva tako nastopali ligo višje; v 1. B državni rokometni ligi. Uspeh bodo proslavili jutri po zadnji domači tekmi sezone, ki se bo v športni dvorani Velika Nedelja začela ob 17h. Žan Toplak.

ČRNA KRONIKA
V preteklem dnevu so na območju Pomurja obravnavali štiri prometne nesreče. V eni se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Na področju kriminalitete je bila v M. Soboti obravnavana tatvina registrskih tablic: MS SZ-887, v Gornjih Petrovcih goljufija, v Lendavi grožnja. Zoper štiri osebe, ki so kljub opozorilom policistov nadaljevali s kršitvijo, je bilo odrejeno pridržanje.
Okrog 14.10 ure je v Trdkovi prišlo do eksplozije. Ugotovljeno je bilo, da je v parkiranem osebnem avtomobilu eksplodirala potapljaška jeklenka. V dogodku je nastala le materialna škoda. Tuja krivda zaenkrat ni bila ugotovljena.