Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, petek, 17. 6. 2022

Kakšni so modeli razvoja turizma Destinacije Jeruzalem Slovenija so izvedeli udeleženci posveta, ki je na temo turističnih priložnosti potekal v sredo, 15. maja. Več boste izvedeli v prispevku Petra Kiriča:

Zadnja leta postaja izziv za podjetja, kako pridobiti in obdržati dobrega delavca. O tej temi so spregovorili tudi ob okrogli mizi, ki so jo pripravili ob tretjem občinskem prazniku Občine Ormož in so jo namenili obravnavi razvojne perspektive občine. Svoje mnenje je podal Gorazd Bedenčič, direktor družbe Puklavec Family Wines.

 V Zavodu Hrastovec se še vedno ogrevajo na kurilno olje, kar je izjemno potratno. Zato so pripravili projekt za daljinsko ogrevanje na lesno biomaso, za katerega so pridobili tudi državna sredstva v višini 830.000 evrov. Prispevek Petra Kiriča.

 Ljudska univerza Ormož nudi številna svetovanja. Kakšna izpostavljajo tokrat, izveste v naslednjih minutah.

V vrtcih te dni pripravljajo minimaturanstke prireditve, ko se bodoči šolarji poslovijo od vrtca. Tudi v vrtcu Ormož so otroci že postali minimaturanti. Oglasili smo se v skupini Prijatelji, kjer so povedali, kako je potekala prireditev.


Več v sobotni oddaji Male nogice, ob 10:15.

V kavarni Frko v Ormožu se bodo nocoj, v petek (17. 6.) ob 20h spet zbrali ljubitelji Trivia kvizov. Na splošnem kvizu ki ga pripravlja Timon Grabovac, bo tudi tokrat 40 vprašanj različnih tematik. Zmagovalci, predzadnja ekipa in ekipa z najboljšim odgovorom na 0. vprašanje bodo prejeli nagrade. Tekmujete lahko v ekipi, ki jo sestavlja največ 5 članov. Za kviz se je potrebno prijaviti na fb strani Quiz by Timon. 


V nedeljo, 19. junija ob 18. uri bo v Kulturnem domu Obrež ob 25. obletnici delovanja potekal koncert pevskega Društva upokojencev Središče ob Dravi z gosti. Koncert nosi naslov: »Tam, kjer je srce.«

ŠPORT:
Rokometaši Jeruzalema Ormoža so na sredinem žrebu v Ljubljani dobili nasprotnike v novem državnem prvenstvu, ki se bo začelo septembra. V uvodu v prvenstvo varovance trenerja Saše Prapotnika čaka težko delo. Ples kroglic je v 1. krogu določil domačo tekmo z Mariborom, sledi gostovanje v Celju in v 3. krogu domača tekma proti Slovenj Gradcu.

Mesto Ormož bo ta konec tedna ob številnih zanimivih dogodkih zaživelo na polno. V Športni dvorani Hardek in v Športni dvorani pri Veliki Nedelji bo potekal mednarodni rokometni turnir za mlade. Na turnirju bo nastopilo okrog 250 rokometašev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske. Organizatorji, ki želijo, da turnir v prihodnosti postane tradicionalen in več dnevni, so z kvaliteto ekip, ki prihajajo v Prlekijo več kot zadovoljni. Žal je pri športnem turizmu največja težava naše okolice število prenočišč, ki bi lahko dan ali dva gostilo ekipe iz tujine. Prav iz tega razloga je organizator bil primoran za eno generacijo izpeljati turnir v soboto in za eno generacijo v nedeljo. Kar pet ekip je želelo prenočiti v Ormožu ali njeni okolici, a so kapacitete nočitev za več klubov hkrati premajhne. Tako bodo dva dni pri nas bivali le rokometaši Sviša iz Ivančne Gorice, ki bodo napolnili ormoški hostel.
Mladi rokometaši že z nestrpnostjo pričakujejo turnir, ki bo za letnike 2006/2007 potekal v soboto (18. junija) in za letnike 2008/2009 v nedeljo (19. junija). Tekme se bodo oba dneva igrale v dveh dvoranah - v Ormožu na Hardeku in pri Veliki Nedelji. Na turnirju se v dveh dneh pričakuje okrog 250 mladih športnikov. Jeruzalemčki bodo nastopili s tremi ekipami. Prvi dan letniki 2006/2007, drugi dan v eni skupini (ŠD Hardek) letniki 2008 in v drugi skupini (ŠD Velika Nedelja) letniki 2009. 

 

ČRNA KRONIKA:

Ormoški policisti so v zadnjih 24- urah obravnavali naslednja dogodka:

Včeraj, ob 9.53 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na enem od parkirišč v naselju Hardek. Udeležena sta bila dva osebna avtomobila. Udeležencema je bilo na kraju izdano Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 16.33 so bili obveščeni o nesreči pri delu na travniku v naselju Lačaves. Telesno se je poškodovala ena oseba, ki jo je ekipa NMP ZD Ljutomer, odpeljala v SB Murska Sobota. Zadevo bodo zaključili s poročiloma na pristojno okrožno državno tožilstvo.

V preteklem dnevu so v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč, devet kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, požar na tovornem vozilu in nesrečo pri delu.

V obravnavanih prometnih nesrečah sta zaradi neprilagojene hitrosti padla kolesarka in mopedist, ki sta pri tem utrpela lahke telesne poškodbe. V Cezanjevcih je zaradi vinjenosti in neprilagojene hitrosti oblast nad vozilom izgubila voznica, ki je zapeljala v obcestni jarek. Osebni avtomobil se je prevrnil na streho, voznica pa je utrpela lahke telesne poškodbe.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 23:10

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Opozorila

  Na gorenjski avtocesti je zaprt predor Karavanke v smeri Ljubljane, zaradi izrednega prevoza.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.