Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, ponedeljek, 20. 6. 2022

V petek, 17. junija, je potekala osrednja slovesnost ob 3. občinskem prazniku Občine Ormož, ki jo v Ormožu praznujemo v spomin na prvo pisno omembo leta 1273. Na slovesnosti so podelili srebrno in zlato plaketo ter najvišje priznanje- imenovanje častni občan Občine Ormož. Srebrno plaketo je prejelo PGD Vitan Kog ob 110- letnici delovanja. Zlato plaketo je prejel Ivan Golob, predsednik Atletskega kluba Ormož, za svoje izjemno uspešno delo in dosežke na področju športa in razvoj Atletskega kluba Ormož. Častni občan Občine Ormož je postal Vladimir Puklavec, uspešen podjetnik, ki je tudi lastnik največje vinske kleti v Sloveniji, Puklavec family wines.

V kulturnem programu sta nastopila nagrajena učenca Glasbene šole Ormož na glasbenih tekmovanjih, flautistka Neža Cimerman in tolkalist Samo Ftičar. Vokalna skupina Il Divji je navdušila zbrano občinstvo z svoji lastnimi skladbami in priredbami uspešnic. V večernem, zabavnem delu ob 3. občinskem prazniku, je v šotoru nastopila skupina Donačka.

Da tudi poraba pitne vode in povečevanje zmožnosti ponovne uporabe odpadkov pomembno vplivajo na oceno turistične destinacije, smo izvedeli na posvetu na temo turističnih priložnosti, ki je potekal v sredo, 15. maja. Prispevek Petra Kiriča:

 Prvič po nekaj desetletjih je v petek (17. junija) uradno odprla svoja vrata zgodovinska stavba na Vičavi 1. Ptujsko podjetje Intera je stavbo, ki je bila v preteklosti del bivše vojašnice, v celoti prenovilo. Tako je nastal prvi tehnološki park na Ptuju. Investicija je znašala nekaj čez 2 milijona evrov.

Vsi vinogradniki in tudi tisti, ki imate doma samo kakšno trto ali brajde, zdaj je pravi čas za zatiranje ameriškega škržatka, ki je prenašalec zlate trsne rumenice. Do 25. junija je idealen rok za prvo zatiranje ameriškega škržatka. Drugo zatiranje naj bo v začetku julija, okrog 5. julija. Vsako trto, ki ima znake bolezni, je treba izsekati, vinogradniki pa morajo tudi redno spremljati ulov škržatka na rumenih lepljivih ploščah. Več informacij o prenašalcu in bolezni bo podanih 5. julija, predvidoma ob 9h, na Kogu in v Litmerku, ob 16h. Prisoten bo specialist iz kmetijsko-gozdarskega zavoda Maribor Jože Miklavc. 

V ormoški lekarni v Centru Holermuos so v ponedeljek (20. 6.) brezplačno izvajali meritve glukoze, holesterola in krvnega tlaka. Odgovarjali so tudi na vprašanja glede varne uporabe zdravil.

Vrtec Navihanček pri Osnovni šoli Središče ob Dravi vabi na zaključno prireditev z naslovom »Lonček na pike«. Prireditev se je pravkar začela v Središču ob Dravi pred vrtcem Navihanček.

Gost prleškega brlüžjaka bo muzikant Stanko Hodžar iz Pavlovskega Vrha, ki je vedno dobre volje in z veseljem razveseli družbo s svojo harmoniko in glasom. Zelo dobro se znajte tudi na odru v igrah ivanjkovskih upokojencev, kjer uprizarja simpatične humorne vloge. Tudi zaigral nam bo v živo. Tokrat pa samo delček oddaje, ki bo na sporedu jutri (torek) po 11. uri.

ŠPORT:
V nedeljo je bilo na ormoškem stadionu živahno dogajanje, saj je na nogometnem stadionu potekala nogometna tekma. Prispevek Petra Kiriča.

 ČRNA KRONIKA:

 V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali devet prometnih nesreč v katerih sta se dve osebi hudo, osem oseb pa lahko telesno poškodovalo. Obravnavali so tri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, požar in tri primere povoza divjadi.

Malo pred 19. uro je v Petanjcih voznik motornega kolesa v desnem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v osebni avtomobil, ki mu je pravilno pripeljal nasproti. V trčenju je motornemu kolesu odtrgalo kolo, ki je zadelo dva kolesarja na kolesarski stezi. Voznik motornega kolesa se je v trčenju hudo telesno poškodoval in se zdravi v soboški bolnišnici. Štiri osebe so utrpele lahke telesne poškodbe.

Na področju kriminalitete na avtocesti obravnavana tatvina goriva, v Beltincih tatvina kolesa in v Predanovcih poškodovanje tuje stvari.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Včeraj, okrog 11. ure je v Segovcih prišlo do požara na gospodarskem poslopju, od koder se je požar razširil na ostrešje stanovanjske hiše.
Nastalo je za okrog 30.000 evrov škode. Policisti zbirajo obvestila glede vzroka požara. Zaenkrat je tuja krivda izključena.

Zagorelo vozilo

Včeraj, malo po 14. uri je na avtocesti iz uvoza Murska Sobota v smeri Vučje vasi voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na zoženem vozišču, kjer potekajo dela trčil v prometno signalizacijo in z vozilom zapeljal izven vozišča. Osebni avtomobil znamke Tesla se je zaradi trčenja vžgal in je v celoti zgorel. Voznik je bil lahko telesno poškodovan. Na vozilu in prometni signalizaciji je nastalo za okrog 63.000 evrov škode.

 

 

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 22:36

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.