Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, torek, 21. 6. 2022

V petek, 17. junija, je potekala osrednja slovesnost ob 3. občinske prazniku Občine Ormož, ki jo v Ormožu praznujemo v spomin na prvo pisno omembo leta 1273. Na slovesnosti so podelili srebrno in zlata plaketo ter najvišje priznanje- imenovanje častni občnan Občine Ormož. Zlato plaketo je prejel Ivan Golob, predsednik Atletskega kluba Ormož, za svoje izjemno uspešno delo in dosežke na področju športa in razvoj Atletskega kluba Ormož.

Častni občan Občine Ormož je postal Vladimir Puklavec, uspešen podjetnik, ki je tudi lastnik največje vinske kleti v Sloveniji, Puklavec family wines.
PK

 Kakšni so modeli razvoja turizma Destinacije Jeruzalem Slovenija so izvedeli udeleženci posveta, ki je na temo turističnih priložnosti potekal v sredo, 15. maja. Kako so se skozi leta spreminjale temperature in količina padavin? Več boste izvedeli v prispevku Petra Kiriča:

V Ormožu imamo od ponedeljka, 20. junija, novo pekarno in prodajalno pekovskega peciva sendvičev in kave. Ormoška enota podjetja Mlinar je 16. v Sloveniji. Novo pekarno je obiskal Peter Kirič.

Partnerji v projektu TIME4BUSINESS Razvojno raziskovalni center RRC Ormož, občini Središče ob Dravi in Ormož ter Ljudska univerza Ormož so zaključke tega projekta predstavili na konferenci. Ta je potekala danes, v torek, 21. junija, ob 14h v Beli dvorani Grajske pristave Ormož. Poudarek projekta je predvsem na privabljanju investitorjev na območje LAS-a UE Ormož. 

 PGD Središče ob Dravi je minuli vikend organiziralo 10. mladinski gasilski tabor, ki se ga je udeležilo 36 otrok. Namen je, da v gasilske vrste pridobijo mlade gasilce in gasilke, ki bodo v prihodnje aktivni člani društva. Več v prispevku Katjuše Grof Štih


Celotni pogovor z Leo Rajh boste slišali jutri zjutraj po 8. uri.

 Osnovnošolci in dijaki se že veselijo počitnic. Kako je na OŠ Velika Nedelja, je preverila Vesna Osterc.

 Središki župan Jurij Borko bo pripravil sprejem za odličnjake OŠ Središče ob Dravi. Sprejem zanje bo jutri  ob 12. uri.

V nedeljo zvečer so v domu kulture v Obrežu odmevale posebne pesmi. Pevski zbor Društva upokojencev Središče ob Dravi je 25. obletnico delovanja obeležil s srčnim koncertom, na katerega so povabili tudi goste. Več v prispevku Katjuše Grof Štih

 V cerkvi svetega Jakoba v Ormožu, bo danes (torek, 21. junija) ob 19. uri koncert opernih arij ob spremljavi orgel. Nastopila bosta tenorist Branko Robinšak in organist profesor Tone Potočnik. Koncert je posvečen v spomin Hildi Havlas Hergula in v čast mestu Ormož. Gre za dogodek ob občinskem prazniku Občine Ormož. 

Ljubitelji branja knjig najpogosteje segajo po romanih. Kaj od novosti priporočajo v branje knjižničarke Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož, je predstavila Jana Petek.

 ČRNA KRONIKA:

Mariborski operativno -komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 304 klice, od tega 130 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:
- 28 kaznivih dejanj,
- 21 prometnih nesreč I. kategorije,
- 3 povoze divjadi,
- 4. kršiteljem cestno-prometnih predpisov so zasegli vozila, ki so jih vozili,
- 9 prijav kršitev javnega reda in miru, 7 na javnih krajih in 2. v zasebnih prostorih,
- 2 požara
- 2. nesreči pri delu

 V preteklem dnevu smo policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo, tri kazniva dejanja, šest kršitev javnega reda in miru, štiri povoze divjadi in prijeli štiri tujce, ki so pred tem na nedovoljen način vstopili v R Slovenijo.

S področja kriminalitete je bila na območju Ljutomera obravnavana tatvina denarja, na območju Murske Sobote tatvina poljščin in na območju Lendave pa nasilje v družini.

V Petanjcih je bil obravnavan požar na osebnem avtomobilu. Požar so pogasili gasilci. Nastalo je za 15.000 EUR materialne škode.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnih krajih in trikrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervencijah pomirili .

V Murski Soboti so bili prijeti štirje tujci, ki so pred tem na nedovoljen način vstopili v našo državo.

 • Požar, eksplozija 27. 06. 2022 15:50
  Ob15.50 je izven naselja Beltinci zagorela pšenica na površini približno 40 arov. Požar so pogasili gasilci PGD Beltinci.
 • Prometna nesreča 26. 06. 2022 11:15
  Ob 11.22 je na železniških progi Ptuj–Moškanjci, občina Ptuj, potniški vlak povozil osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Gasilci PGD Ptuj in Podvinci so zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Tehnična in druga pomoč 26. 06. 2022 01:41
  Ob 1.41 se je v naselju Hrastovec, občina Zavrč, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Zavrč.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 27.junij 2022 ob 21:24

  Nesreče

  Južna ljubljanska obvoznica je zaradi prometne nesreče pri priključku Ljubljana jug proti razcepu Kozarje zaprta. Zaprt je v tej smeri tudi uvoz Ljubljana jug. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Delo na cesti in prireditve

  Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete.