Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, ponedeljek, 1. 8. 2022

Zaključena je investicija izgradnje kolesarske povezave med mestom Ormož in Pavlovci, so sporočili z Občine Ormož. Projekt zajema enostransko kolesarsko povezavo – stezo za dvosmerni promet kolesarjev iz smeri naselja Libanja skozi naselje Pavlovci do mesta Ormož v skupni dolžini 2.000 m. Omenjena območja povezuje tudi s predvideno državno kolesarsko povezavo z železniško postajo Pavlovci. Širina nove kolesarske povezave je 2,50 do 2,75 m, na malo prometni občinski javni poti pa sta obojestranska kolesarska pasova širine en meter. Investicija je sofinancirana s strani Eko sklada. Investicija spodbuja okoljsko prijazni kolesarski promet.

Minuli petek je bila izvedena uvedba v delo za sanacijo stropov v Gimnaziji Ormož z izbranim izvajalcem, Cestnim podjetjem Ptuj. S tem bodo dijakom in zaposlenim omogočili izvajanje pouka v primernih prostorih. Investicija je sofinancirana s strani Ministrstva za izobraževanje v deležu 81,45 %. Preostali del bo zagotovila Občina Ormož. Izvedena bodo naslednja dela: ojačitev s karboni, ključavničarska, steklarska, suhomontažna, inštalacijska, zidarska, slikopleskarska, keramičarska in fasaderska dela, so sporočili z Občine Ormož. 

Danes (1. 8.) so na kmetiji pri Teti Marti v Cerovcu Stanka Vraza pripravili puljenje lanu, kjer so lan predstavili skozi vse faze pridelave, od semena do tkanine. Pri dogajanju sta sodelovala tudi Kmetijsko svetovalna služba Ormož in Društvo kmečkih žena Ormož. Prireditev so popestrili še s kuhanjem kisle juhe, različnimi tradicionalnimi jedmi, ljudskih petjem pevk iz Obreža, sodelovala so tudi različna turistična društva. Zbirali so prostovoljne prispevke za nakup šolskih potrebščin za učence Osnovne šole Ivanjkovci.

Z nami v Prleškem brlüžjaku bo Natalija Volmut, predsednica TD Podgorci. Kot predsednica društva je za radio že večkrat dala intervju. Tokrat bo povedala več o tem, kako se izučena šivilja znajde v viličarju in goricah. Sledi del pogovora, več v jutrišnji oddaji po 11. uri.

V novi rubriki na radiu Prlek, v kateri predstavljamo znane Prleke, je Maša Rubin poiskala več podatkov o Ruda Jurčec.

 ŠPORT

Nogometaši Središča ob Dravi so v minuli sezoni MNZ Ptuj, člani prvi razred osvojili prvenstvo, zato jih v novi sezoni, ki se bo začela zadnji avgustovski konec tedna čaka nastop v superligi MNZ Ptuj. Kot je povedal predsednik kluba, Jure Kolarič, so s pripravami na novo sezono začeli 16. julija.

 ČRNA KRONIKA

Ormoški policisti so bili v petek popoldan obveščeni o prepiru med bratoma, ustavili in kaznovali so pijanega voznika osebnega avtomobila ter obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

V soboto zvečer so obravnavali povzročitev lažje telesne poškodbe, kjer je znana oseba udarila oškodovanca po glavi in ga telesno poškodovala. Zoper storilca sledi kazenska ovadba. Zgodila se je tudi prometna nesreča z lahko telesno poškodbo, voznik se je pri trku v ograjo lažje telesno poškodoval. Po polnoči so bili obveščeni o hrupu skupine ljudi, ki je motil anonimnega prijavitelja. Na kraju so policisti ugotovili, da so osebe praznovale rojstni dan in so bile pri tem nekoliko glasnejše. Udeležence so opozorili na glasnost. Obravnavali so tudi pijanega voznika, ki so mu odvzeli vozniško dovoljenje ter ga pridržali na postaji do 12 ur.

Včeraj zjutraj pred 6. uro so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na eni od ormoških ulic. Oba kršitelja sta dobila plačilna naloga. Izven naselja Središče ob Dravi so prijeli tri tujce, ki so zaprosili za mednarodno zaščito. Ustavili so voznika kolesa s pomožnim motorjem, ki je vozil pod vplivom alkohola in je dobil plačilni nalog.

Včeraj (nedelja) ob 7.41 je v Stanošini v občini Podlehnik zaradi napake na motorju zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Podlehnik in Ptuj so ogenj pogasili. Ob 10.41 je v Juršincih gorela suha trava na površini okoli 200 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Grabšinci so požar pogasili, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 18:52
  Ob 18.52 je v naselju Krajna, občina Tišina, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Krajna.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 16:19
  Ob 16.19 sta v Industrijski ulici v Lendavi zagorela komunalna zabojnika. Požar so pogasili gasilci PGD Lendava.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 13:23
  Ob 13.23 je izven naselja Gajševci, občina Križevci, zagorelo strnišče na njivi. Požar na površini okoli enega hektara so pogasili gasilci PGD Boreci, Grabe, Ključarovci, Kokoriči in Logarovci.
 • Požar, eksplozija 11. 08. 2022 12:57
  Ob 12.57 sta v naselju Ropoča, občina Rogašovci, v sadovnjaku zagorela suha trava in vejevje. Gasilci PGD Sveti Jurij, Serdica, Ropoča, Pertoča in Fikšinci so pogasili požar na površini okoli enega hektara.