Print this page

LOKALNI UTRIP, torek, 2. 8. 2022


Z Občine Ormož so sporočili, da je zaključena investicija parka pri avtobusni postaji v Ormožu. V sklopu ureditve parka so odstranili drevesa in porušili avtobusno čakalnico. Uredili so nove betonske zidove z delno ohranitvijo Moškonovih elementov, na novo uredili zelene površine, površine za igrala in vodno fontano z razsvetljavo, ki ponoči zasije v barvah. 

Minuli petek je bila izvedena uvedba v delo za sanacijo stropov v Gimnaziji Ormož z izbranim izvajalcem, Cestnim podjetjem Ptuj. Stroški sanacije bodo znašali približno 250.000 evrov. Investicija je sofinancirana s strani Ministrstva za izobraževanje v deležu 81,45 %. Preostali del bo zagotovila Občina Ormož. Tik preden so gradbinci pričeli z deli, je za naš radio ravnateljica Gimnazije Ormož, Klavdija Zorjan Škorjanec naštela dela, ki so predvidena:

Na Jeruzalemu je klopotec že postavljen. Člani in članice Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer z gosti so ga postavili v nedeljo. Prireditev so izpeljali v okviru prireditev ob 66. občinskem prazniku Občine Ljutomer. Na postavitvi sta sodelovali tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in ljutomerska vinska kraljica Martina XX., Tina Pregrad. Glavno delo je opravil gospodar Zdravko Marič s pomočjo članov Kluba prleških babic, ki so poskrbeli za jedačo in pijačo. Spregovoril je tudi predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer Stanislav Kaučič, poroča prlekija-on.net.

Na kmetiji pri teti Marti v Cerovcu Stanka Vraza so včeraj (ponedeljek) pripravili puljenje lanu. Dišalo je po kisli juhi in dobrotah iz krušne peči, odmevala je pesem. Delo je bilo hitro opravljeno in sledilo je prijetno druženje. Več v prispevku Katjuše Grof Štih


Več o lanu boste izvedeli v kmetijski oddaji to nedeljo po 11. uri.

S prireditvijo My house my castle se je minulo soboto v Ormožu zaključil festival Ofak, ki ga je že 14. leto zapored pripravil Klub ormoških študentov. V tednu dni trajanja festivala so se zvrstili kulturni, zabavni, športni in kulinarični dogodki, tako da je vsak našel nekaj po svojem okusu. Črto pod festival je potegnil predsednik KOŠ-a Miha Kolmančič.

Maša Rubin je poiskala več podatkov o Prleku Ivanu Jožefu Tomažiču.

V Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož tudi v mesecu avgustu pripravljajo Zelene četrtkove popoldneve. Kaj vse so pripravili za ta mesec, bo povedala knjižničarka Marinka Vnuk.

ŠPORT
Do zadnjega mesta je zapolnjen 24. rokometni tabor, ki bo letos potekal v Poreču na Hrvaškem, so sporočili z Rokometnega kluba Jeruzalem. Tabor bo od četrtka, 25., do nedelje, 28. avgusta. Gre za rokometni tabor z najdaljšo tradicijo v državi. Poleg organizacije tabora že potekajo tudi priprave na odhod na močan mednarodni mladinski turnir v Sarajevu, ki bo potekal od 9. do 11. septembra. Jeruzalemčki odhajajo v Sarajevo s tremi selekcijami: 2006/2007, 2008/2009 in 2010/2011. Na turnirju bodo med drugim nastopali klubi Sarajevo, Zagreb, Izviđač Ljubuški, Partizan Beograd, madžarski Pick Szeged in Crvena Zvezda Beograd.

ČRNA KRONIKA

V Središču ob Dravi so včeraj prijali tri tujce. Državljani Maroka so zaprosili za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom.

Občan iz Slovenske Bistrice je na družbenem omrežju Facebook zasledil oglas za mobilnik Iphone, ki bi ga naj prodajalo podjetje iz Slovenije, nakazal več sto evrov, a mobilnega telefona ni prejel. Policisti PP Slovenska Bistrica obravnavajo kaznivo dejanje goljufije.

Policisti so na območju PP Podlehnik obravnavali 60-letnega voznika, ki je trčil v parkirani osebni avtomobil. Vozil pod vplivom alkohola (0,98 mg/l). Po 24. členu Zakona o pravilih cestnega prometa so ga pridržali, mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi hitri postopek z izdajo odločbe.

V preteklem dnevu so v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, štiri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru ter šest primerov povozov divjadi.