Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, četrtek, 22. 9. 2022

Na občini Ormož do 23. septembra zbirajo obrazce za prijavo škode zaradi letošnje suše. Kmetovalci, ki ste utrpeli nad 30 odstotkov škode na pridelkih zaradi suše, izpolnite obrazec 2, ki ga dobite na Občini Ormož in pri kmetijski svetovalni službi. 

 Poslušalka Viktorija je po poslušanju pogovora z Blanko Kosi Raušl o dobrodelni akciji zbiranja finančnih sredstev s strani Rdečega križa za Mio iz Gradišča, ki ima redko bolezensko stanje, v rubriko Prlekov radioreporter poslala naslednje vprašanje:
zakaj Center za socialno delo Ormož ne pomaga mali Mii iz Gradišča pri Sv. Tomažu, da vse mora organizirati Rdeči križ. Tudi sama je že dobila pomoč od Rdečega križa.

V tednu mobilnosti so različne organizacije vsaka na svoj način poskušale opozarjati na pomen gibanja in na škodljivost velikega števila avtomobilov na okolje in naše zdravje. Dnevu brez avtomobila, so se pridružili tudi učenci Osnovne šole Stanka Vraza. Prispevek Vesne Osterc.

Drevi (četrtek) ob 19h se nam v Beli dvorani grajske pristave obeta glasbeni večer s kvartetom Getonka, del katerega je tudi domačin Bojan Rajh. Organizira ga ormoška knjižnica. Zasedba poustvarja glasbeno izročilo različnih evropskih tradicij, pravi knjižničarka Marijana Korotaj.

 Osnovna šola Ivanjkovci pripravlja športno prireditev Gibajmo se skupaj, kjer se učenci in učitelji gibajo skupaj s starši. Ta bo jutri (petek, 23. 9. 2022), s pričetkom ob 15h30 na športnih igriščih. Anton Zadravec, predsednik KS Ivanjkovci:

Učenci OŠ Ormož bodo naslednji teden od 26. do 30. septembra izvedli akcijo  zbiranja odpadnega papirja ter z izkupičkom zbrali nekaj dodatnega denarja, s katerim bodo pokrili del stroškov valete in zaključne ekskurzije.
Zabojnik za papir bo stal na spodnjem parkirišču pri avtobusnem postajališču pred šolo. Zabojnik bo postavljen že v petek, 23. septembra, tako da lahko začnete z odlaganjem papirja  že preko vikenda. S podjetjem Surovina je dogovorjeno, v kolikor imate doma večje količine papirja,  ga lahko v tem času zbiralne akcije sami odpeljete  na Surovino na Hardeku, kjer povejte, da je papir  pripeljan v korist devetošolcem OŠ Ormož.

V naslednjem prispevku bomo spoznali Prleka Franca Vebra, ki je bil filozof in filolog.

 Slovenija od 17. do 23. septembra gosti 24. Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, na katerem se bo pomerilo 105 tekmovalnih ekip iz 32 držav s petih celin. Gre za največji letošnji mednarodni športni dogodek v Sloveniji, ki poteka pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. Organizatorji dogodka so ROTO balon klub skupaj z mednarodno letalsko zvezo FAI, Mestno občino Murska Sobota ter partnerjema Letalsko zvezo Slovenije in Aeroklubom Murska Sobota.

 

ČRNA KRONIKA:
V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, ki so se končale le z materialno škodo, pet kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, pridržali so eno osebo, prijeli tujca, ki je na nedovoljen način vstopil v R Slovenijo, obravnavali požar, pet primerov povoza divjadi in dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih.

Na področju kriminalitete so obravnavali tri goljufije, tatvino goriva na bencinskem servisu in tatvino skuterja.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnih prostorih. Kršitelj, ki se v gostinskem lokalu ni hotel pomiriti je bil pridržan.

V Bakovcih je prišlo do požara na kuhinjski napi. Požar je pred prihodom gasilcev pogasil lastnik sam. Nastalo je za 500 EUR škode.

V večernem času je bil v Lendavi prijet tujec, ki je v R Slovenijo vstopil na nedovoljen način. V postopku je zaprosil za azil.