Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, sobota, 19. 11. 2022

Preverili smo, kako poteka izgradnja tovarne Cartago v Ormožu. Več o tem nam je povedala direktorica podjetja, Sandra Županec:

Prav lahko se zgodi, da bo precejšnje število delavcev v Ormožu zaposlitev našlo v prostorih nekdanje Tovarne sladkorja Ormož. Prispevek Vesne Osterc.

V Društvu upokojencev Radenci, se tako kot v številnih društvih, srečujejo z zmanjševanjem števila članstva. Kje so razlogi - predsednica Jelka Hribar samo ugiba. Ob obisku Bojana Rajka mu je za Radio Prlek zaupala, da je dveletna pandemija pustila pečat tudi pri njih. Sicer se trudijo, da bi s številnimi aktivnostmi privabili čim več starejših, da se jim pridružijo. Za enkrat jim to uspeva le pri športni sekciji:

Še ne dolgo tega, električni avtomobili niso bili primerni za vožnjo na dolge razdalje, saj je bilo potrebno baterijo avtomobila prepogosto polniti. Kako je s tem danes, je preveril Peter Kirič pri direktorju Avtocentra Ormož, Jerneju Bratuši.

Vsak mesec ormoške knjižničarke pripravijo seznam novosti na področju otroške in mladinske literature. Kaj priporočajo tokrat mladim bralcem, bo povedala knjižničarka Simona Sakelšek.

ŠPORT:
Nogometaši Središča ob Dravi so v jesenskem delu superlige MNZ Ptuj, kjer so v tej sezoni novinec, v devetih krogih vpisali dve zmagi, en remi in šest porazov in s sedmimi točkami zasedajo osmo mesto lestvice. To je manj od pričakovanj pred začetkom sezone, ko so bile želje sredina lestvice.

 • Prometno poročilo, petek 9.december 2022 ob 13:38

  Opozorila

  Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta.

  Na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko Sedlo so obvezne verige.

  Ovire

  Vozniki sporočajo, da je zaradi podrtega drevesa treba voziti previdno po cesti Logatec - Žiri.

  Pnevmatika na vozišču ovira promet na pomurski avtocesti pred Lenartom v smeri Murske Sobote.

  Delo na cesti

  Ceste Stročja vas - Pavlovci v Pavlovcih ta vikend zaradi vremena ne bodo zapirali.

  Napoved popolnihzapor:
  - Na ljubljanski severni obvoznici bodo popolne zapore med Zadobrovo in Tomačevim ter na različnih krakih v razcepu Zadobrova v noči nasoboto,med 22. in 7. uro ter v noči na nedeljo od 22. ure do nedelje do 13. ure.
  - Cesta Brezovica - Podpeč bo v Notranjih Goricah zaprta v soboto, 10. 12. 2022, med 6. in 22. uro.

  Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.