Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, ponedeljek, 21. 11. 2022

Na lokalnih volitvah je v občini Ormož prepričljivo zmagal do zdaj aktualni župan Danijel Vrbnjak, ki je prejel 91,33 % glasov ali 4658. Njegov protikandidat Ivan Škrlec jih je dobil 8,67 % ali 442. Volilna udeležba je bila 51,28-odstotna, so neuradni podatki državne volilne komisije. Zjutraj se je aktualni in bodoči župan Danijel Vrbnjak oglasil v studiu. Z njim se je pogovarjala Katjuša.

Edini Vrbnjakov protikandidat Ivan Škrlec je prejel 8,67 % glasov. Vesel je prejetih glasov, morda je malo večjo podporo pričakoval v domačem Kogu. Pričakoval je tudi več kandidatov.

V Občini Središče ob Dravi bodo 4. decembra ponovno volitve. Takrat se bosta namreč v drugem krogu pomerila županska kandidata Jurij Borko in Toni Jelovica. Prispevek Vesne Osterc.

V občini Sv. Tomaž župan ostaja Mirko Cvetko, ki je bil edini kandidat za župana. Županji še naprej ostajata Nuška Gajšek na Ptuju in mag. Olga Karba v Ljutomeru. Murska Sobota bo župana dobila v drugem krogu. Pomerila se bosta Damjan Anželj in Andrej Mešič. Tudi v občini Gorišnica bo drugi krog volitev za župana. V njem se bosta pomerila Borut Kolar in Jožef Petek. V Dornavi se bosta v drugem krogu pomerila Matej Zorko in Rajko Janžekovič. Aktualni župan Janko Merc je izpadel iz županske igre, pristal je na tretjem mestu. V Dornavi so imeli kar 8 županskih kandidatov.
V občini Markovci župan ostaja Milan Gabrovec, ki je prejel 53,58 % glasov. Njegov protikandidat mag. Dragan Mikša mu je bil tesno za petami, prejel je 46,42 % glasov. Volilna udeležba je bila kar 70,12-odstotna. V Juršincih bo v naslednjem mandatu župan Robert Horvat, ki je premagal Alojza Hergo in Vesno Krampelj.

ŠPORT:

V včerajšnjem (nedelja) zadnjem obračunu 9. kroga Lige NLB med Škofjeločani in Slovenjgradčani sta se ekipi razšli brez zmagovalca. Že v petek sta se Ribnica in Maribor razšla brez zmagovalca, v dolenjskem obračunu so Trebanjci premagali Novomeščane. Na štirih sobotnih dvobojih so dve točki domov odnesli gostje, enkrat so zmagali gostitelji, eno srečanje se je končalo z delitvijo točk. Prva tekma je v koprski Bonifiki, kjer je gostovalo Krško, je pripadla domači zasedbi. V knežje mesto so se z novim parom točk iz Ivančne Gorice vrnili Celjani, Velenjčani so dobre volje zapustili prestolnico. Dobovčani in Ormožani so se razšli brez zmagovalca. Srečanje se je končalo s 24:24.

Rokometaši Velike Nedelje so v 9. krogu 1. B državne rokometne lige (DRL) prekinili niz štirih zaporednih porazov. Na nedeljskem gostovanju v Sevnici so zmagali s 24:29. Več jutri.

ČRNA KRONIKA

Policisti Policijske postaje Ormož so včeraj obravnavali pet tujcev, in sicer tri državljane Libije, državljana Angole in državljana Konga. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom.

Včeraj (nedelja) ob 16.21 se je na cesto Velika Nedelja–Šardinje v občini Ormož podrlo drevo. Velikonedeljski gasilci  so drevo razžagali in odstranili s ceste, so sporočili s Centra za obveščanje Ptuj.

 • Prometno poročilo, petek 9.december 2022 ob 11:48

  Opozorila

  Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta.

  Na avstrijski strani prelaza Ljubelj so obvezne verige.

  Delo na cesti

  Ceste Stročja vas - Pavlovci v Pavlovcih ta vikend zaradi vremena ne bodo zapirali.

  Napoved popolnihzapor:
  - Na ljubljanski severni obvoznici bodo popolne zapore med Zadobrovo in Tomačevim ter na različnih krakih v razcepu Zadobrova v noči nasoboto,med 22. in 7. uro ter v noči na nedeljo od 22. ure do nedelje do 13. ure.
  - Cesta Brezovica - Podpeč bo v Notranjih Goricah zaprta v soboto, 10. 12. 2022, med 6. in 22. uro.

  Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.