Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP, četrtek, 24. 11. 2022

Občinski svetniki Občine Ormož so na 30. redni seji razpravljali tudi o tem, kako prihraniti pri energiji. Ena izmed možnosti, ki se pojavlja je tudi biotermalna vrtina. Prispevek Vesne Osterc.

V poštni nabiralnik radia Prlek smo prejeli pismo, ki ni podpisano oz. se pošiljatelj identificira kot Civilna družba Slovenije. Vprašanja se nanašajo predvsem na središkega župana Jurija Borka. Prisluhnimo vprašanjem in odgovorom.

V glavnem mestu Republike Srpske v Bosni in Hercegovini, v Banja Luki, je slovensko društvo Triglav v soboto, 19. novembra, pripravilo že 23. martinovanje s krstom mošta v prleškem jeziku. Srečanja se je udeležil tudi veleposlanik Republike Slovenije v Bosni in Hercegovini, Damjan Sedár. Kako ocenjuje prleška vina, kdaj pride na obisk v Prlekijo in in kakšne so gospodarske priložnosti med dvema prijateljskima državama, je za radio Prlek zaupal v priložnostnem pogovoru. Z veleposlanikom se je pogovarjal Peter Kirič.

Policijska uprava Murska Sobota, Center za socialno delo Pomurje in Mestna občina Murska Sobota so danes pripravili strokovni posvet z naslovom: » Nasilje v družini – kako zaščititi otroka?«. Ta je med 9. in 14. uro potekal v Gledališču Park v Murski Soboti.

Jutri, v petek, bo na Ptuju potekal tradicionalni Katarinin sejem. Sejem bo po ulicah starega mestnega jedra. Zaradi tega bo v teh ulicah med 5. in 17. uro veljala popolna zapora ulic in trgov.

Ali veste kako lahko pomembno vplivamo na zmanjšanje obremenjevanja in onesnaževanja okolja? Tako, da tekstilu, ki je še uporaben, podaljšamo življenjsko in uporabno dobo. Prispevek Petra Kiriča.

 

ŠPORT:
Na sedežu Rokometne zveze Slovenije je bil danes včeraj ( sreda) opravljen žreb parov osmine finala rokometnega Pokala Slovenije za moške. Kroglice je iz bobna izvlekel direktor slovenske moške reprezentance Vid Kavtičnik. Ples slednjih je odločil, da bo pri Veliki Nedelji gostovala Krka, v Črnomelj se bo podal Jeruzalem Ormož, zmagovalca para med Mokercem in Grosistom Slovanom čaka dvoboj z Mariborom, Kočevje pričakuje Jadran Hrpelje-Kozino, na lokalnih derbijih se bodo pomerile ekipe Slovenj Gradca in Gorenja Velenja ter Trima Trebnjega in Sviša z Ivančne Gorice, Ljubljana bo gostila aktualne državne prvake iz Celja, Krško pa čaka obračun v Kopru. Zmagovalci tekem se bodo neposredno uvrstili v četrtfinale tekmovanja. Predviden termin tekem je 23. december.

V nedeljo, 20. novembra, so v Lenartu pripravili sprejem za odličnega tekmovalca v kick boksu Svena Hojsa, ki se je iz Turčije vrnil kot evropski prvak.

ČRNA KRONIKA

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo, štiri kazniva dejanja, kršitev javnega reda in miru in dva povoza divjadi.

S področja kriminalitete na območju Gornje Radgone je bila obravnavana odtujitev denarja, na območju Lendave odtujitev bančne kartice, na območju Ljutomera goljufija pri spletnem nakupu in na območju Murske Sobote poškodovanje osebnega avtomobila. Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru.

 • Prometno poročilo, petek 9.december 2022 ob 14:02

  Opozorila

  Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta.

  Na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko Sedlo so obvezne verige.

  Ovire

  Predmeti na vozišču ovirajo promet na štajerski avtocesti med predorom Pletovarje in Golo Rebro proti Mariboru.

  Delo na cesti

  Ceste Stročja vas - Pavlovci v Pavlovcih ta vikend zaradi vremena ne bodo zapirali.

  Napoved popolnihzapor:
  - Na ljubljanski severni obvoznici bodo popolne zapore med Zadobrovo in Tomačevim ter na različnih krakih v razcepu Zadobrova v noči nasoboto,med 22. in 7. uro ter v noči na nedeljo od 22. ure do nedelje do 13. ure.
  - Cesta Brezovica - Podpeč bo v Notranjih Goricah zaprta v soboto, 10. 12. 2022, med 6. in 22. uro.

  Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.