Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP PETEK

Predsednica DeSUS-a Aleksandra Pivec se je sinoči (četrtek, 6. februar) v Spuhlji sestala s pokrajinskim odborom Ptuj-Ormož, ki ga vodi Emil Kumer. Prišla je v spremstvu generalne sekretarke Nine Stankovič. Člani stranke so Pivčevi izrazili vso podporo v njenih prizadevanjih na političnem prostoru. Svoja srečanja je namerno začela v domačem Ptujsko-ormoškem območju. Izpostavljeno je bilo, da je zdaj potrebno pozabiti na ideološka prepričanja, saj je potrebno reševati državo.

V pogovoru za radio Prlek je predsednica stranke DESUS dejala, da se z vnemo posveča vodenju stranke, ki jo želi okrepiti in povezati. Kljub dejstvu, da je stopila v velike čevlje, se v njih dobro počuti in se ne boji izzivov, še več, pripravljena je na krepitev položaja stranke Desus. Na vprašanje, ali ji vodenje stranke Desus predstavlja veliko obveznosti ob delu, ki ga opravlja kot ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, je odgovorila, da si z dobro ekipo, ki jo ima okoli sebe, najde tudi čas zase in družino. Sicer pa je Aleksandra Pivec v sredo prejela grozilno pismo, zaradi česar naj bi ji policija že zagotovila izredno varovanje. Neuradno pa so ministrici grozili s smrtjo, če se bo odločila za sodelovanje pri oblikovanju Janševe koalicije, je poročal portal 24ur.com. PK 

Enote Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož si je v lanskem letu ogledalo 73.754 obiskovalcev, zanimivo dejstvo pa je, da je med tujimi obiskovalci največ madžarskih državljanov. Tudi ormoška enota beleži povečan obisk muzejske in etnološke zbirke. Projekte, ki jih čakajo v letošnjem letu, je predstavil direktor dr. Aleksander Lorenčič. Prispevek Petra Kiriča.

Na slovenski kulturni praznik bodo tudi vrata ormoške knjižnice na stežaj odprta. Pričeli bodo ob 10. uri s pozdravom trobilnega kvarteta Ormož pod vodstvom Slavka Petka. 15 minut kasneje bodo predstavili slikanico Medvedek peče slovensko potici. Ob 11. uri bodo obiskovalci prisluhnili instrumentalnemu nastopu Matica Petka. Ogledati pa si bo mogoče izpostavljena dela lokalnih ustvarjalcev in razstavo Prešernovih nagrajencev. PH 

Da bo dobra letina in da bo živina zdrava, bo poskrbela rusa s svojim skokom. Rusin skok, ki bo že 7. po vrsti, pripravljajo v Sodincih, jutri ob 14. uri na Tunovem travniku. Kot so sporočili sodinski graščak in maškare iz Turistično etnografskega društva Sodinci, bo obilo dobre kapljice in jedače, poskrbljeno bo tudi za glasbo. PH 

»Modrijani osebno« je posebna koncertna turneja Modrijanov. Namenjena je vsem generacijam, še posebej tistim, ki imajo raje umirjene koncerte, kjer lahko sedite in uživate v petju domačih pesmi. V Ormožu v športni dvorani Hardek bodo nastopili na jutrišnji kulturni praznik ob 20h. Cena vstopnice je 12 evrov. 

ŠPORT: 

Rokometaši Jeruzalema Ormoža bodo jutri (sobota) v 17. krogu lige NLB gostovali v Mariboru. Glede na nastalo situacijo, je prav, da jih na srečanju, ki se bo v dvorani Tabor začelo ob 16. uri, navijači podpremo v velikem številu in s tem pokažemo našo pripadnost ne le klubu, ampak tudi načelom športnosti in poštenosti. Mladen Grabovac.

17. krog lige NLB se je začel v sredo. Rokometaši Gorenja Velenja so se v domači Rdeči dvorani pomerili na večnem derbiju s Celjani. Na 120. medsebojnem obračunu sta se ekipi razšli brez zmagovalca. Končni izid je bil 23:23. Celjani so tako oddali prvo točko v letošnjem državnem prvenstvu. Preostala srečanja bodo na sporedu jutri (sobota). Rokometaši Jeruzalema Ormoža bodo po tesni domači zmagi proti Krki v prejšnjem krogu ob 16h gostovali pri Mariboru, ki je s sedmimi točkami na predzadnjem mestu lestvice. Vinarji tudi v drugem delu prvenstva po premoru nadaljujejo pozitivni niz, saj so v zadnjih šestih tekmah zabeležili pet zmag in remi.. je pred srečanjem povedal trener Vinarjev Saša Prapotnik.

Glede na nastalo situacijo, arbitražna komisija Rokometne zveze Slovenije je zavrnila njihovo pritožbo, ki so jo spisali po tem, ko je tekma med Loko in Ormožem dobila tretji polčas za zeleno mizo, je prav, da jih na srečanju, ki se bo v dvorani Tabor začelo ob 16h, navijači podpremo v velikem številu in s tem pokažemo našo pripadnost ne le klubu, ampak tudi načelom športnosti in poštenosti. 

Preostali pari 17. kroga lige NLB so: Koper-Ribnica, Krka-Slovenj Gradec, Dobova-Izola in Loka-Trimo. Vsa srečanja bodo na sporedu jutri (sobota) 

ČRNA KRONIKA: 

Ormoški policisti so včeraj obravnavali goljufijo, poškodovanje ograje s strani neznanega voznika ter kršitev javnega reda in miru na javnem kraju v Ormožu. Kršitelj, ki je žalil eno osebo, je dobil plačilni nalog.

 • Tehnična in druga pomoč 24. 01. 2022 10:34
  Ob 10.36 so na Kupčinjem Vrhu, občina Majšperk, gasilci PGD Stoperce nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi obolele osebe.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:53
  Ob 9.55 sta v naselju Dolena, občina Videm, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč poškodovancem do prihoda reševalcev NMP, ki so eno poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:06
  Ob 9.10 sta v naselju Turnišče, občina Ptuj, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, omejili iztekanje tekočin in do prihoda reševalcev NMP Ptuj oskrbeli poškodovano osebo.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 05:26
  Ob 5.26 je med naseljema Petanjci in Murski Petrovci voznica s kombiniranim vozilom zdrsnila s cestišča in pristala v obcestnem jarku. Pri tem se je lažje poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so razsvetljevali in zavarovali kraj nesreče.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 24.januar 2022 ob 22:06

  Ovire

  Na štajerski avtocesti med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj v smeri Avstrije, okvara tovornega vozila, zaprt vozni pas.

  Na štajerski avtocesti je na izvozu Lukovica proti Ljubljani oviran promet zaradi ustavljenih tovornih vozil.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Dela

  Na gorenjski avtocesti bo v predoru Karavanke v torek in sredo, med 7:30 in 16. uro, promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom do 30 minut.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 22.1.2022
RADIOaktivnih11 - 18.01.2022