Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK

Močan veter je včeraj (ponedeljek) škodo povzročal tudi na območju Spodnjega Podravja, kjer so prostovoljni gasilci in drugi pristojni posredovali v okoli 45 intervencijah. Med drugim je odneslo del strehe na internem oddelku ptujske splošne bolnišnice. Kot je povedala direktorica Anica Užmah, so, potem ko je popoldne veter pojenjal, streho za silo sanirali. (STA) 

Ormoški policisti so včeraj večkrat posredovali zaradi neurja z vetrom. Zaradi vetra je nekaj podrtih dreves in strešnikov padlo na cesto, drevo pa se je podrlo tudi na parkiran osebni avto. Tudi električni drog je skoraj padel na cestišče. V teh primerih so obvestili gasilce in vzdrževalce cest. 

Najvišje priznanje ob letošnjem prazniku kulture je plaketa Ksavra Meška. Obrazložitev je prebrala Aleksandra Kociper iz OŠ Ormož, ki je povezovala prireditev. Prispevek Petra Kiriča.

 

V srbskem mestu Šid je od petka do nedelje potekala 23. klobasijada in tekma v hitrostni obdelavi svinjskih polovic. Gre za svetovno prvenstvo, kjer je do sobote, 8. februarja, veljal Guinessov rekord, in sicer 3 minute in 30 sekund, od sobote naprej je nov rekord 3 minute 25 sekund. Predsednik prireditve 23. sremska kobasicijada Stanislav Đerđan:

 

sid izdelava klobas

Na sremski kobasicijadi je tekmovalo 32 ekip v pripravi te lokalne mesnine. Odlično drugo mesto v pripravi te posebne klobase, katere prepoznaven delež je v pravilni količini rdeče mlete paprike, je osvojil prvi mož Čurkarijade s Koga, Matjašek I. Kogovski, Ivan Žinko.

matjasek kogovski 

 

Prispevek s 23. Sremske kobasicijade je pripravil Peter Kirič.

 

ŠPORT:

 

Potem, ko je prvi februarski konec tedna potekalo regijsko prvenstvo regije severovzhod v streljanju z zračnim orožjem, so se minuli konec tedna na strelišču Občinske strelske zveze Ormož v trgovskem centru Holermous najboljši strelci udarili še za naslove občinskih prvakov v streljanju z zračno pištolo ter standardno in serijsko zračno puško.

Je povedala predsednica Občinske strelske zveze Ormož Vesna Mele in dodala, da so pripravili dvodnevno tekmovanje. V petek so se najprej pomerili strelci z zračno pištolo, kjer so svojo premoč se enkrat več pokazali strelci SD (Strelskega društva) Jože Kerenčič Miklavž.

V soboto dopoldne je potekalo prvenstvo s serijsko zračno puško.

Sledilo je še občinsko prvenstvo s standardno zračno puško.

Organizacijo državnega prvenstva v streljanju z zračnim orožjem je letos ponovno dobila Občinska strelska zveza Ormož, kar je zagotovo velika čast. Po tem, ko so že uspešno organizirali državno prvenstvo v Gorišnici, bomo tokrat 7. in 8. marca najboljše slovenske strelce z zračnim orožjem v članski in mladinski konkurenci videli na delu v Ormožu. Vesna Mele.

 

ČRNA KRONIKA:

 

Ormoški policisti so popoldne ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila levo in desno na nasprotni pas vozišča. Odredili so ji preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled glede psihoaktivnih snovi ter prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Po pridobljeni analizi sledi ustrezni ukrep. Obravnavali so tudi poškodovanje parkiranega vozila in trčenje dveh vozil z ogledali. Kršitelja, ki je odpeljal dalje, še iščejo.

 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 14:33
  Ob 14.36 je v kraju Koračice, občina Sveti Tomaž, drevo padlo na cestišče in oviralo promet. Gasilci PGD Koračice so zavarovali kraj dogodka, razžagali in odstranili drevo ter počistili cestišče.
 • Tehnična in druga pomoč 9. 08. 2020 13:53
  Ob 13.53 so lastniki stanovanjske hiše v Markišavcih, občina Murska Sobota, opazili, da se jim v kleti nabira voda. Gasilci PGD Markišavci so izčrpali okoli 50 kubičnih metrov vode. Za izlitje vode naj bi bil kriv počen vodovodni števec.
 • Tehnična in druga pomoč - plaz 30. 06. 2020 07:46
  Ob 7.46 se je v naselju Hum pri Ormožu, občina Ormož, pod cesto sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Pristojne občinske službe si bodo tekom dneva ogledale plazišče. O dogodku sta bila obveščena tudi občinski poveljnik civilne zaščite ter poveljnik PGD Loperšice.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 10.avgust 2020 ob 03:39

  Predor Karavanke v smeri Avstrije občasno zapirajo zaradi kontrole na avstrijski strani, nastaja zastoj.

  Čakalna dobaje na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

  Dela na avtocestah:
  - Na dolenjski avtocestimed priključkoma Drnovo in Čatež, kjer promet poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno, bo predvidoma v ponedeljek in torek popolna zapora počivališča Čatež.
  - Na vipavski hitri cestije zaprt uvoz Vogrsko proti Italiji.
  - Na pomurski avtocestista zaprta izvoz in uvoz Lipovci iz smeri Lendave proti Mariboru. Med Mursko Soboto in Lipovci je zaprta polovica avtoceste, promet poteka po drugi polovici dvosmerno.
  - Na ljubljanski vzhodni obvoznicipoteka prenova predora Golovec.Skozi predor je prepovedan promet za vsa vozila nad 3,5 t v obe smeri.

  Novice COVID-19.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 08.08.2020
RADIOaktivnih11 - 04.08.2020