Na vsebino

Lokalni utrip

LOKALNI UTRIP TOREK

Močan veter je včeraj (ponedeljek) škodo povzročal tudi na območju Spodnjega Podravja, kjer so prostovoljni gasilci in drugi pristojni posredovali v okoli 45 intervencijah. Med drugim je odneslo del strehe na internem oddelku ptujske splošne bolnišnice. Kot je povedala direktorica Anica Užmah, so, potem ko je popoldne veter pojenjal, streho za silo sanirali. (STA) 

Ormoški policisti so včeraj večkrat posredovali zaradi neurja z vetrom. Zaradi vetra je nekaj podrtih dreves in strešnikov padlo na cesto, drevo pa se je podrlo tudi na parkiran osebni avto. Tudi električni drog je skoraj padel na cestišče. V teh primerih so obvestili gasilce in vzdrževalce cest. 

Najvišje priznanje ob letošnjem prazniku kulture je plaketa Ksavra Meška. Obrazložitev je prebrala Aleksandra Kociper iz OŠ Ormož, ki je povezovala prireditev. Prispevek Petra Kiriča.

 

V srbskem mestu Šid je od petka do nedelje potekala 23. klobasijada in tekma v hitrostni obdelavi svinjskih polovic. Gre za svetovno prvenstvo, kjer je do sobote, 8. februarja, veljal Guinessov rekord, in sicer 3 minute in 30 sekund, od sobote naprej je nov rekord 3 minute 25 sekund. Predsednik prireditve 23. sremska kobasicijada Stanislav Đerđan:

 

sid izdelava klobas

Na sremski kobasicijadi je tekmovalo 32 ekip v pripravi te lokalne mesnine. Odlično drugo mesto v pripravi te posebne klobase, katere prepoznaven delež je v pravilni količini rdeče mlete paprike, je osvojil prvi mož Čurkarijade s Koga, Matjašek I. Kogovski, Ivan Žinko.

matjasek kogovski 

 

Prispevek s 23. Sremske kobasicijade je pripravil Peter Kirič.

 

ŠPORT:

 

Potem, ko je prvi februarski konec tedna potekalo regijsko prvenstvo regije severovzhod v streljanju z zračnim orožjem, so se minuli konec tedna na strelišču Občinske strelske zveze Ormož v trgovskem centru Holermous najboljši strelci udarili še za naslove občinskih prvakov v streljanju z zračno pištolo ter standardno in serijsko zračno puško.

Je povedala predsednica Občinske strelske zveze Ormož Vesna Mele in dodala, da so pripravili dvodnevno tekmovanje. V petek so se najprej pomerili strelci z zračno pištolo, kjer so svojo premoč se enkrat več pokazali strelci SD (Strelskega društva) Jože Kerenčič Miklavž.

V soboto dopoldne je potekalo prvenstvo s serijsko zračno puško.

Sledilo je še občinsko prvenstvo s standardno zračno puško.

Organizacijo državnega prvenstva v streljanju z zračnim orožjem je letos ponovno dobila Občinska strelska zveza Ormož, kar je zagotovo velika čast. Po tem, ko so že uspešno organizirali državno prvenstvo v Gorišnici, bomo tokrat 7. in 8. marca najboljše slovenske strelce z zračnim orožjem v članski in mladinski konkurenci videli na delu v Ormožu. Vesna Mele.

 

ČRNA KRONIKA:

 

Ormoški policisti so popoldne ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila levo in desno na nasprotni pas vozišča. Odredili so ji preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled glede psihoaktivnih snovi ter prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Po pridobljeni analizi sledi ustrezni ukrep. Obravnavali so tudi poškodovanje parkiranega vozila in trčenje dveh vozil z ogledali. Kršitelja, ki je odpeljal dalje, še iščejo.

 • Tehnična in druga pomoč 24. 01. 2022 10:34
  Ob 10.36 so na Kupčinjem Vrhu, občina Majšperk, gasilci PGD Stoperce nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi obolele osebe.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:53
  Ob 9.55 sta v naselju Dolena, občina Videm, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč poškodovancem do prihoda reševalcev NMP, ki so eno poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 09:06
  Ob 9.10 sta v naselju Turnišče, občina Ptuj, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, omejili iztekanje tekočin in do prihoda reševalcev NMP Ptuj oskrbeli poškodovano osebo.
 • Prometna nesreča 24. 01. 2022 05:26
  Ob 5.26 je med naseljema Petanjci in Murski Petrovci voznica s kombiniranim vozilom zdrsnila s cestišča in pristala v obcestnem jarku. Pri tem se je lažje poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so razsvetljevali in zavarovali kraj nesreče.
 • Prometno poročilo, ponedeljek 24.januar 2022 ob 22:06

  Ovire

  Na štajerski avtocesti med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj v smeri Avstrije, okvara tovornega vozila, zaprt vozni pas.

  Na štajerski avtocesti je na izvozu Lukovica proti Ljubljani oviran promet zaradi ustavljenih tovornih vozil.

  Mejni prehodi

  Čakalna doba je na Gruškovju.

  Dela

  Na gorenjski avtocesti bo v predoru Karavanke v torek in sredo, med 7:30 in 16. uro, promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom do 30 minut.

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 22.1.2022
RADIOaktivnih11 - 18.01.2022